Leaderboard

05 Julai 2017

pin tudungku

assalamualaikum semua
hari ni nak story pasal hari ni
ai ambil pin tudung kat kedai emas
dua hari lepas
kononnya nak beli pin emas baru
sebab ade 1 ke 2 kedai emas 
yang ai tanya cakap tak boleh baiki
jadi dengan gigihnya
mengumpul duit untuk membeli baru
dalam hati melayang lagi duit

pergi kedai emas ni tanya boleh baiki tak
tauke kedai tengok...
than die cakap bole tapi pakai jarum baru
jarum lama tak laku
tokei tu pulang jarum emas tu
than tulis tangan sebagai resit
tapi masa tu ai da siap bayar RM40 hokey

sebelum ni da pernah baiki
tapi kedai emas lain
tukang kedai tu sambungkan jarum tu
tapi jarum tu telah menipis
dan patah ditempat yang sama sekali lagi
masa tu ke RM60... just sambung je pun
upah die je RM60 okey
lagi murah guna jarum baru emas lagi
kene tipu dengan tokei kedai emas tu
huhuu BLACKLIST kedai emas tu lepas ni

sebenarnya dah setahun tak guna pin ni
akibat kepatahannya
maka setahun tu jugalah
aku on of on of pakai je pin yang ade
sekali pakai than timbul bintik bintik than luka
bila luka tak pakai pin
terpaksalah pakai selendang belit belit
tudung bawal telah dilupakan buat sementara
hahaha.... macam macam gaya
berbelit kat leher
tapi kadang kadang kene jugak pakai pinkan
pakai juga lah tahan je la gatal

bukan sesuka tau nak pakai
kalau sebab kulit ai tak elergic
memang tak le nak pakai emas bagai
pin tudung je pun

THAN

tadi pergi la ambil pin ni
nak ikut kan petang semalam da bole ambil
tapi bila lalu masa balik kerja
kedai da tutup....
melopeh tak dapat pakai hari ni
sampai je tunjuk surat tulis tangan
lupa nak snap
tulisan cina... tak faham
yang aku faham ade tulis RM40
tokei tu pas kat anak ke pekerja die ke
tak tau la pulak
anak die tanya da bayar
aku cakap la dah
lepas tu anaknya tanya kat tokei
tokei tu cakap tak bayar lagi
sebab kat surat tu tak tulis cash
adooiiii... dalam hati.... tak kan nak bayar sekali lagi
nyonya yang ambil duit semalam tak ade pulak
banyak kali jugak la aku ukang aku cakap
yang aku dah bayar

beberapa minit kemudian
pekerja die sorang lagi balik dari pergi kedai kot
aku pun lupa... masa tu die ade ke tak
tapi aku rasa ade kot
die sebelah nyonya tu.. bini bos...
budak tu tanya pasal kes aku ni
than pekerja tu cakap
ye nyonya tu da ambil duit
Alhamdulillah... Allah permudahkan
sebelum aku jadi mahkluk hijau
hahahah....
budak tu minta maaf..
aku senyum ambil pin
than terus belah...

malas nak layan
malas nak pikir
tak tau berapa lama lagi nak masuk kedai ni balik

ape pun rugi jugak la kan
tak laku emas kerongsang ni

tadaaaa.... masa ni da siap....

tengok tu tokei kedai tu sambung dengan jarum yang baru... jarum lama da nipis sangat
tu sebab tak bole pakai jarum lama...
ingat nak jual jarum emas lama... uncle tu cakap tak laku...
sedihhh...
ni dia hasilnya... nampak dalam gambar macam jarum lama tebal...
salah teknik ambil gambar sepatutnya dari atas baru nampakkan..
ni sah sah depan nampak besar..

oohhh... aku tak cerita lagi kan
bila start pakai pin ni
dah lama jugak lah 
aku rasa masa aku belajar 
tahun 2000... nak masuk Politeknik
masa tu beli RM350 kot
sekarang masih harga yang sama tapi kecil
dan batu pun kecil
kalo pin ni tak dapat baiki hari tu lah
.......
sooo pin ni da berusia 17 tahun
mak ai... dah lama dah rupanya nya
amat lah berguna
terima kasil Allah
Alhamdulillah

** nak mintak en suami duit nak buat spek mata... spek mata pun da 8 tahun tak tukar.... power pun da bertambah agaknya.... yo lah silau matahari pun da tak tahan da... dulu ade jugak releks je.... now guna visor tangan menjadi pembantu.... "abang, ayang nak duit sikit"....



1 ulasan:

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...