Leaderboard

31 Januari 2013

GELORA BR1M 2.0

salam khamis yang mulia
assalamualaikum

untuk pengetahuan kawan kawan semua
hampir 2 minggu yang lalu
kebizian melanda
kadang kadang berfikir pun tak sempat
kene tunggu barisan
hehehe
bole ke macam tu
tapi memang betul tau
berfikir mengikut kepentingan
yang urgent betul tak
so.... itu semua da berlalu
dan akan berakhir juga akhir nya kan

tapi sekarang ni 
kat office ni tengah dalam gelora BR1M 2.0
nampak tak kat bawah ni
dalam tu ade vaucher tau kami kene tulis nama penerima yang dapat
satu satu berserta dengan no kad pengenalan
ada sesi sesi lagi
tahun lalu setengah hari je
tahun ni pagi petang ade
selama 2 hari
so kengkawan yang berada di Melaka
tunggu surat BR1M 2.0 tau daripada
JKKK atau pengerusi taman
next week bole ambil duit
ayah saya baru dapat surat semalam
walau pun office anak die yang keluarkan
hihihikkk sebab anak die bertugas kat tempat lain
tahun ni bertugas kat DUN Asahan
Jauh Gila rasanya
rasanya memang tidak bertimbang rasa betul la budak yang selek name ni
jauh tau dari kuala linggi melaka
nak terus ke sana
hampa sikit dengan yang ini
tak pe la I take it as a cabaran ok
kita lupa kan itu
so ni la ghupe dia
so tulisan yang cantik2 tu sebenarnya saya yang tulis
hikhikhik.... kadang kadang
lagi tulisan cantik sampai da macam ribut
lagi tulisan besar sampai da kecik je
kadang kadang siap ade terconteng
sory ye  encik encik sekalian
sebab mase tu saya telah tersenggut
menyebabkan begitu
fahami la keadaan kami
sesungguhnya kami pun da macam lilin
asik terbakar je....
berhempas pulas
ape pun itu la adatkan kita yang bekerja tak
makan gaji kan

so... dengan BR1M 2.0 ni semoga dapat digunakan
untuk perkara yang berfaedah
tak pun simpan

* seronok tengok orang dapat duit......... kita tak dapat...... nak jugak....


23 Januari 2013

ADA APA DENGAN ESOK

Assalamualaikum.... salam rabu semua.... macam lama tak up datekan bukan macam lagi memang lamae tapi tak ade la lame sangat sory la wahai blog bizi sangat bos besar baru masuk macam macam nak tapi alhamdulillah semuanya telah berjaya diselesaikan syabas untuk diri sendiri tinggal kerja kerja yang sepatutnya je yang tinggal harap hari ni dapat disetlekan insyaAllah.... berbalik dengan tajuk post hari ni ade ape dengan esok... haiiii ... selain
maulidur rasul peristiwa kelahiran Nabi Muhammad saw yang kitakasihi
selain itu, orang yang disayangi akan pulang esok seronoknya...... hehehehe....

19 Januari 2013

layan korean drama

assalamualaikum semua..............
salam sabtu
hari ni seharian layan korean drama
tak tau nak layan cerita apa
tekan tekan
last nampak macam sedap je cerita ni
cerita budak sekolah
SHCOOL 2013

semalam ingat nak buat OT
datang office buat kerja
tapi fikir fikir balik
macam tak berbaloi je nanti
takut kerja masih tak dapat diselesaikan
buat rugi kerajaan je
so bagi tau bos tak datang hari ni
harap kerja dapat diselesaikan isnin nanti
insyaAllah...
kalau diizinkan

14 Januari 2013

Penyakit itu penghapus dosa

Assalamualaikum
salam isnin
da lama tak bukak blog
memang rindu beberapa hari ni
keadaan diri ini
tidak berapa sihat
demam batuk pening
aleeya pun sama
kami masih dalam keadaan kurang sihat lagi
aleeya lg sampai malam tadi masih demam
hari ni nak bawak jumpa doktor 
harap anak ibu cepat sembuh....
risaunya tengok die...

*masuk ofc hari ni... rasa macam orang baru.... hehehe... banyak yang berlaku dengan ketiadaan diri ini disini...

08 Januari 2013

hari makan

hari ni adalah hari makan
sebab kerja hari ni
mendaftarkan orang
lepas tu arahkan mereka
ke sesuatu tempat lepas tu selesai
bole la makan
minum pagi 
makan tengah hari
minum petang
lengkap kan
perut pun da terik
macam orang mengandung
alhamdulillah
alhamdulillah

07 Januari 2013

hanya pada mu

tetibe terasa nak dengar lagu ni
jom la kita cari dan dengar lagu ni sama sama

Qiara...

Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

( korus )
Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai
Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/08/lirik-hanya-padamu-qiara.html#ixzz2HH0fJuGj

Terengganu

version syok sendiri sebab kami berdue je ambil gambo dalam kemre ni
suasana dalam bas

mase ni dalam perjalanan dari ofc ke kuala terengganu
dalam perjalanan

bertolak dari melaka pukul 10 malam

sampai di masjid kristal pukul 5.30 pagi
mandi, solat subuh di sana
ni lah hasilnya aleeya da mandi

lokasi pertama... membeli belah di pasar payang

barang pertama aleeya beli......
BELON

suasana di tingkat dua
pasar payang


depan bangunan pasar payang
cantik dan berseni
cuma perlukan sedikit penyelenggaraan
lagi menyerlah kot
ape pun memang cantik..

duduk kat wakaf ni.... penat... sementara tunggu pukul 1.00 petang
lama lagi tu
masa ni baru pukul 10.00

macam macam gaya aleeya

main belon
memenuhi masa 

member lain yang berehat

bangunan pasar payang lagi hadapan
pagi pagi memang bizi jalan kat sini

sesuatu yang menarik...
bas die cantikkan 

bas bandar
penuh dengan ukiran kayu

terkocoh kocoh bukak kemra.... nasib sempat...

ni namanya tak ade kerja



hasil kerja tangan aleeya

antara butik butik kedai yang menjual kain batik sutera

apa saja cantik.... janji duit ada ok...

nak gerak untuk sambung kerja penjelajahan
aleeya snap gambar bebudak ni

cantikkan

kemain posing

pandangan dari atas

memang cantikkan...
terpegun

kat bahagian atas

sempat berposing

patung boboy

antara gambar gambar bahagian atas bangunan tu
nama tak tau
tapi memang cantik
saya memang suka

aleeya snap... masa ni bushu ani call

antara gambar berhampiran pasar payang

jam baru pukul 11 pagi
makan dulu

aleeya makan ais krim milo

macam kat ICT
rugi tak ambil gambar waktu malam

bas kami
orang pertama sampai
duk kat depan bas sebab driver tak nampak hidung


posing sebelah bas

pandangan dari tempat bas parking






die yang sedang membebel

beg kesayangan.... di bawa kemana sahaja..



semua ni aleeya yang snap


makan malam
anjuran Pejabat Daerah Kuala Terangganu
di REK
Equestration
tak silap la






aleeya da mengantuk

masjid kristal dari atas jambatan
masa ni nak pergi lawan netball
dengan warga pejabat tanah kuala terengganu
kami tewas
mana tak nya semua tak sempat nak rehat
lepas beli belah pukul 1.00 petang
chek In hotel
Seri Malaysia
pukul 3 kene berkumpul balik
untuk perlawanan persahatan
netball: buat kat komplek sukan kuala terengganu
untuk lelaki di sekolah mane tah tak pasti
yang pasti dua dua pasukan kami
KALAH
KALAH OK

lawatan ke desa cemerlang
kampung tok wan

kampung ni menang anugerah desa cemerlang tahun 2013
memang patut pun mereka menang
mereka menyambut kami dengan tangan yang terbuka
menjamu kami dengan makanan
sebenarnya lawatan ni penuh dengan suprise tau
1st tak tau pun mereka nak buat makan malam kat REK tu
ingat buat kat pejabat mereka
rupanya nahhh..... terbaik
2nd ingat naik kruz... lalu sungai tu kan...
tapi da tukar pelan mereka cadang kan lawat desa cemerlang
tapi memang tak sia sia
pada mulanya mereka menyediakan makanan ringan
bihun goreng dengan keropok lekor
tengah tengah makan rupanya mereka tengah masak menu tengah hari pulak
tapi lepas melawat seluruh kampung la



masa ni kami baru sampai... aleya tido...
siap sediakan tempat untuk aleeya tido
terima kasihhhhh

ni la tempat nye
mula2 mereka nak tempatkan kat surau
tapi pintu berkunci
kat sini pun ok
aleya tido dengan nyenyaknya



gambar ni di ambil mase aleya bangun tido...
bergaris muka die
mase die tido ni aku pun terjoint sama
sedar sedar ingat kene tinggal
tinjau bas dulu ikut tingkap oooo
masih ade
rupanya mereka sedang makan
walaupun lambat sempat jugak membedal keropok lekor
yang dimpikan dan diidamkan selama ini
walau pun tak panas
tapi aku makan dengan nikmatnya
alhamdulillah

ape pun terima kasih warga pejabar daerah kuala terengganu
kegigihan mereka
membantu lawatan kami ke sana
mereka sentiasa mengiringi
perjalanan kami
dari hotel sehingga kedestinasi
dan sehingga ke arah tol

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...