Leaderboard

28 Julai 2017

Lirik Lagu Jampi

Lirik Lagu Jampi – Hael Husaini


Bermula Pandang pertama
Terlihat Kamu di depan mata
Terasa Debar di dada
Menahan Rasa bila kau ada
Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri kamu
Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai
Ha Ha ha aku ketawa
Terasa Aku tak tentu arah

Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri Kamu
Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata Hanya kau harus aku cintai
Malam, Berganti malam
Masih Terbayang
Apa Yang berlaku
Pada Diriku
Ternyata Kamu
Ternyata Kau mahu diriku
Selama Kau milik ku
Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata Hanya kau harus aku cintai
Dan Bila
Ternyata Kau yang aku cintai

26 Julai 2017

Rindu separuh mati

Tajuk memang mautkan
Hahaha.....
Entah la... memalam cam gini
Layan pulak cerita korea

Lembut sungguh hati itu
Selembut tisu
Yang menyerap segala lembapan
Basah ia
Pecah ia

Aaaiiii...
Mengapa empang
Mengapa dibina empang itu
Biarkan ia mengalir
Terus mengalir
Mengapa di tahan
Hanya untuk orang lain
Hanya untuk mereka
Hanya untuk kamu
Aku.... bagaimana
Aku.... begini
Aku.... sendiri

Arrghhh....
Mengapa... kadang kadang sendiri
Kadang kadang berdiri sendiri
Kadang kadang duduk sendiri
Kadang kadang rasa rebah sendiri
Ya rebah
Rebahnya hati ini

Salah sendiri
Pilihan sendiri
Ketentuan Ilahi
KeranaMu Ilahi

Selagi mampu harungi
Selagi mampu serap hentakan ini
Ya akan harung segalanya
Demi menuju yang abadi

Wahai mereka
Halusi tindak bicara
Jauh mana
Dekat mana
Jangan bila hati di sini tertusuk duri
Duri hati sendiri
Tangan sendiri

Ahhh....
Wahai cik hati
Pohon pulih kembali
Segar dalam nyata
Ikut arus dunia

Kita ikut aliran itu
Moga sampai ke syurga
Amin...


Ayume aleeya

25 Julai 2017

remote alarm baru

 tadaaaa....
da siap
al maklum lah hari ni gaji
bende penting 
seketul ni RM44.80 siap GST

sekejap je setting tak sampai 5 minit
dah dapat remote baru
ingat nak tukar kunci siap remote tu
macam kereta axia
budak tu kate mahal
kalau jatuh ganti remote labih bahal daripada ganti kunci
RM9X.XX

remote macam aku ni pulak
ade 3 jenis
macam aku button merah hijau dan batery panjang
ade button merah hijau tapi betery bulat
lagi satu button hitam semua batery tak tau bulat
sebab setiap kereta die ikut design atau setting alarmnya
macam tu la budak tu cakap
 
Than budak tu pesan lagi jangan letak batery dalam remote lama
sebab akan mengganggu remote baru ni

ikut kan aje la kan
mereka lebih arif
 
















 Tu... tengok ade bahagian yang patah
menurut budak tu
tapi sebenarnya aku yang patahkan
sebab mase aku buka  hari tu da senget dan retak
aku nak luruskan lah konon
langsung tercabut
huhuuhu...
tapi masa tu memang remote ni da tak berfungsi dah
da 10 tahun 
remote 2 ketul habis 
pertama setelah 6 ke 8 tahun guna 
lama jugak tahan batery
8 tahun tukar 2 kali batery dalam seminggu
than pergi perodua
tukar batery baru kat remote spare
sebab remote 1st tu board die da makan batery
2 batery tukar... habis kuasa die
than baru pergi perodua
ingat nak beli remote baru
than budak tu kate elok lagi
terus tukar batery je
kehkehkeh... selamat duit..

remote spare ni pulak tercabut tak sampai 2 tahun guna
ape pun terima kasih kerna khidmat mu remote
amat bermakna pada aku

 
 Tq miss remote

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...