Leaderboard

10 Mac 2018

Mood sedih

Semua orang balik hari ni...
Aku je masih kat sini
Sedih...
Suami jauh pulak tu
Air mata nak menitik
Tapi tahan je supaya tak tumpah
Tak sabar nak tggu bulan 4
Niat hati kalau semua baik
Nak mintak balik dengan doktor
Hari tu ketua pakar turun sini
Die suruh ingatkan doktor
Supaya bincang dengan die
Bila 33 week sama ada bole balik ke tak
Tapi kene cek pintu rahim dulu...
Kalo masih rapat bole balik
Dapat rehat seminggu dua kat rumah jadi lah
Dapat la main dengan anak
Rindu nak tidur dengan die

07 Mac 2018

Hormon apakah terlebih hari ini

Huhuhu homon sedih melanda
Sebab tong sampah hilang ke...
Hahaha... macam budak budak aku malam ni
Layankan hati.... adehhh....
Ye la da masuk hari ni 3 hari
Aku call si sarah ni tak angkat2
Saje tak nak angkat ke
Than terus aku whatapp en suami
Die call pulak... da penat
Bole gitu....

Kesian suami aku tengah keje
Mesti dia risau....
Bini kat hospital
Anak die kat uma
Lepas tu bini pulak merajuk...

04 Mac 2018

Suasana jadi tak best bila......

Bila ko ni jadi penghuni utama kat hospital.
Duduk berbulan2 lamanya.
Than hari2 mendatang berjalan seperti biasa.
Tapi suasana jadi tak best bila:

1. Ko masuk tandas je... paip bersepah atas lantai
Paling potong wei.... adehhh... satu hal pulak nak kene kutib benda tu kat lantai.... da la tak tahan nak membuang..... tak ade kesedaran sivik..

2. Ko masuk tandas je... kotor... tak flush... ade kerak2 txxk
Hadoiyai.... tak flush bole tahan lagi... tokan kan haje... ni mana datang tah bole pulak txxk kat dinding bold toilet.... haiyakk... macam mana gaya die keluarkan benda tu tu pun aku tak tau.
Da termasuk toilet tu haku flush la jugak.... tapi yang kat dinding tak dapat nak tolong la berus tak ade... terpaksa keluar jugak tukar toilet lain.

3. Hisap rokok...
Ko jangan tak tau.... ade orang tak ade kesedaran sivik jugak.... walaupun baby die ade.... tau tau je bau rokok... da la berekon.....

4. Bawak anak kecik tapi tak geti nak kontrol
Adehhh.... pening.... nape la mak ayah tak marah die orang.... nasihat la skit....

5. Curi tong sampah... Alkisahnya tong sampah dalam bilik ni memang kurang 1.... aku memang dah tau... maklumlah da 2 bulan lebih duk sini... hari ni 1st time hilang.... hahahah... tapi aku tau la siapa.... saja je aku cakap kuat2 kat adik cleaner nak angkat sampah... tong sampah alu kne curi... aku tak kisah pun sebenarnya.... kongsi letak tengah2 ke... aku ok.... tapi tak bagi tau.... tau2 hilang.... jenguk2 skit sebab tutup langsir.... sah .... dah tau pencurinya... hahaha....

Isu semasa dunia artis

Huhuhu... aku terpanggil untuk menyatakan pendapat aku sebagai seorang pemerhati... pembaca... wanita... isteri... ibu....
Mula 2 ke 3 hari lepas tengok rakaman vedio bakal bekas isteri.  Than today aku tgok gambar2 masa zaman bercinta... kawin.. mengandung.. honeymoon... last raya tahun lepas... antara rakaman gambar instagram si isteri yang terang2 lagi nyata amat mencintai sang suaminya.

Begitu cepat sungguh sayang itu hilang dari hati bernama lelaki
Turut sama bersedih dengan ape yang terjadi pada sang isteri
Yang tidak mempunyai apa2
Perlu bertatih semula untuk membina hidup baharu

Aku tak pandai pun nak bagi nasihat dan kata semangat
Ape yang aku mampu mendoakan sang isteri itu dapat menguatkan hati... tabah... mengadulah pada yang Esa.... dia yang sebaik2 perancang....
Siapa lah kita untuk tidak menidakkan nya...
Kuatkan semangat
Kalo kita rasa kita yang paling susah
Tapi sebenarnya ade lagi
Manusia yang lebih susah dan dhaif lagi kita
Bersyukur lah ape yang kita ada kini

03 Mac 2018

Tengok baby orang

Tadi tengok baby baru lahir ke dunia
Masyaallah... subhanallah....
Comel putihnya.....
Sempat pegang pipi die
Mengangkat die pada ibunya
Moga aku pun berjaya
Moga Allah pelihara kandungan ini
Sempurnakan sifat dan sihatkan tubuhnya
Permudahkan urusan ku semasa dihospital ini
Semasa di hospital melaka juga nanti
Serta moga permudahkan aku bersalin secara normal nanti

Aminnnnn

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...