Leaderboard

27 Januari 2018

Nikmati

Menikmati nasi kerabu
Yang diidamkan
Selama ini
Start pukul 8 perut da berkeroncong da

Tq en suami ku
Luv u


Biasa kalo tak ade makanan bekalan suami
Aku bedal bihun je
Rendam air panas
Makan dengan sambal...
Tadi request kicap
Ingat tak mau membazir
Suh suami letak sikit dalam bekal
Sekali sebotol die bawak
Sebab lupa... beli je katenya
Tq sayang

# tengah rehat dan kekenyangan
Baby pun buat senaman kat dalam ye
Be a good baby sayang
And stay with me
Until the time is ready
Ibu akan sentiasa bertahan

Nasi kerabu

Yehhh... malam ni makan nasi kerabu
Tak sabarnya...
Tq en suami carikan untuk ayang
Ni kali ke 2 harap
Dapat mencapai kepuasan
Tak sabar ni...
Tunggu makan petang
Lauk hospital
Malam kang pukul 8 makan ni pulak
Yum yum...
Baby ibu masa ayah ade tadi
Tak nak die gerak gerak ye
Ni ayah dengan kakak dah balik
Baru jaga ye... tadi tidur ye...
Ke anak ibu pun
Excited nak makan nasi kerabu
Sabar ye
Malam ni kita makan ye

26 Januari 2018

Maaf jika aku tak sempurna

Dalam 2 3 hari ni aku layan novel ni
Best.... not bad...
Tengok tahun 2014 da cetakan ke10
Aku tak tulis pulak
Bila aku beli buku ni
Sebab aku baca balik
Seolah olah aku baru baca
Tapi best la
Berbuai buai pulak perasaan
Hehehe
Melina.. melina....
Untung dapat husband penyanyang
Hensome pulak tu
Cehhhh...  aku macam tengokkan
Padahal dalam novel je

Betul la orang cakapkan
Baca novel tak sama macam
Kita tengok drama atau filem
Novel memberi gambaran sebenar
Seolah olah kuta berada kat sana
Melalui pembacaan sekejap pan
Kita dah bertukar tempat
Kita da ke jepon
Kita ke paris
Kita ke jakarta
Wahh semua itu gambaran penulis ka
Merantau melalui novel.....

Best...

Tapi aku ni mampu baca novel yang ade kat rumah je
Nak suruh orang gi ulang alik ke perpustakaan memang payah lah
Cukup la apa yang ade

Tadi ade member datang melawat bawak
Ayam kfc
Alhamdulillah
Lepas hajat... cuma laksa je tak dapat rasa lagi
Sebelum en suami gi kerja balik
Kene mintak ape yang nak makan
Lepas ni  tak ade sape nak layan aku
Huhuhu....
Ni pun entah laki aku terlayan ke tak
Macam macam aku mintak
Sabar je la ye en suami
Kalau ayang bole keluar
Da lama da cari sendiri nak makan ape
Ade duit sendiri
Ade kenderaan sendiri
Start keta jalan
Kan....
Makan ape yang nak makan

21 Januari 2018

Cinta hati

6 month
Life more colourful
L.O.V.E
Duk hospital makan tido
Tapi perut tak nampak pung

18 Januari 2018

Shooping

Ni pompuan
Tak leh tahan nafsu
Duk hospital pun
Perabih duit....
Kat melaka perabih duit kat makanan
Kat alor gajah perabih duit beli tudung
Adoii... da lama nak bli tudung tu wei
Nanti da sampai nak tengok


















Husbund selalu ingatkan 
Berenti beli online
Sebab tak bagi belanja 
Suruh simpan duit
Mana tau bulan 4 bulan 5 ni
Gaji tak ade
Hahhh.... makan pasir akak
Nak bayar loan lagi...

Baik sayang ku
Ni just reward untuk ibu je
Huhuhu.... belanja jugak

Sebelum ni nak bli tudung nur kasih
Tapi berlapis sangat
Tak pe cuba ini dulu
Nanti anak dara pun da besar
Bole pakai sekali

08 Januari 2018

Layan kekasih paksa rela

Maraton dari episod 1-7

Actually
Sebenarnya nak cakap
Kita rindu en suami
Huhuhuhu....

06 Januari 2018

Hasil cubaan pertama

Hari ni test skill
Dah lama tak berkait
Jangan terbelit sudah
Benang nya en suami da belikan
3 biji dulu
Tapi untuk percubaan
Si sarah mintak ni dua
Tapi ibu die mampu buat 1 je
Untuk hari ni
Kebas tangan weiii
Dah lama tak berkecimpung dalam benda ni
Dulu zaman anak dara bole la
Sekarang da koje ade anak
Ade rumah tangga
Memang tak la weiiii....
Masa habis kat dapur
Depan tv sambil tangan siang bawang
Sekarang banyak terluang
En suami pun ade
Bole la mintak macam macam
Kalo tak duk diam diam
Sambil habis kan koata data internet
30Gb pun tak cukup sebulan
Agaknya kalo 50Gb mewahkan....

#day 66 at hospital

Alhamdulillah... dah lebih 2 bulan dah..
Aku harap aku dapat bertahan hingga ke akhirnya
Insyaallah... moga ada rezeki untuk kami
Hari hari doa
Moga dipermudahkan
Semasa di hospital and ...........

#day66@hospital
#day7@hospitalalorgajah

05 Januari 2018

1st day sarah sekolah

1st day aleeya sekolah6
Jadi pengawas pulak tu
Kalo ikutkan ibunya....
Malas pulak nak suh die jadi pengawas
Tetapi menandangkan
Sarah nak sangat jadi pengawas
So jadi lah

Bukan tak sokong
Sebab ibunya tak de kat rumah sekarang
Barang barang sekolah
Baju sekolah semua tak ade lagi
Mujur beg sekolah
Awal awal lagi da beli
Baju sekolah
Totally tukar semu
Nak jadi pengawas

Posing.... ayahnya kate die susah nak bangun pagi ni
Almaklum lah dah lama cuti sekolah

Masa tengah siap siap
Gigih si ayah amik gambar
Untuk tatapan ibu kat sini

Da standby nak gi sekolah

Ape pun hari ni dah jemaat da
Sarah pun da 4 hari sekolah

Malam ke dua sekolah call die
Macam mana sekolah
Ade jawapannya...
"Tanya laah ayah"
Adeh anak lah anak


Alhamdulillah...

Malam ni layankan bihun tom yam
Da lama nak makan bihun
Jadi la tom yam pun tom yam la
Janji makanan

Da rasmikan sebungkus
Yum yum....

Ingat nak suruh en suami cari
Bihun PAMA
Tak pe lain kali

Kenyang.... alhamdulillah
Menari nari baby dalam perut
Da berapa hari duk sini
Lapar je memalam
Simpan sikit stok makanan
2 ke 3 hari ni layan jajan
Kekopok dengan kurma je

Sini last makan malam 5.30 ptg...
Nak tunggu sarapan esok
Pukul 8 pagi
Jenuh lapar perut


Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...