Leaderboard

10 Mac 2018

Mood sedih

Semua orang balik hari ni...
Aku je masih kat sini
Sedih...
Suami jauh pulak tu
Air mata nak menitik
Tapi tahan je supaya tak tumpah
Tak sabar nak tggu bulan 4
Niat hati kalau semua baik
Nak mintak balik dengan doktor
Hari tu ketua pakar turun sini
Die suruh ingatkan doktor
Supaya bincang dengan die
Bila 33 week sama ada bole balik ke tak
Tapi kene cek pintu rahim dulu...
Kalo masih rapat bole balik
Dapat rehat seminggu dua kat rumah jadi lah
Dapat la main dengan anak
Rindu nak tidur dengan die

07 Mac 2018

Hormon apakah terlebih hari ini

Huhuhu homon sedih melanda
Sebab tong sampah hilang ke...
Hahaha... macam budak budak aku malam ni
Layankan hati.... adehhh....
Ye la da masuk hari ni 3 hari
Aku call si sarah ni tak angkat2
Saje tak nak angkat ke
Than terus aku whatapp en suami
Die call pulak... da penat
Bole gitu....

Kesian suami aku tengah keje
Mesti dia risau....
Bini kat hospital
Anak die kat uma
Lepas tu bini pulak merajuk...

04 Mac 2018

Suasana jadi tak best bila......

Bila ko ni jadi penghuni utama kat hospital.
Duduk berbulan2 lamanya.
Than hari2 mendatang berjalan seperti biasa.
Tapi suasana jadi tak best bila:

1. Ko masuk tandas je... paip bersepah atas lantai
Paling potong wei.... adehhh... satu hal pulak nak kene kutib benda tu kat lantai.... da la tak tahan nak membuang..... tak ade kesedaran sivik..

2. Ko masuk tandas je... kotor... tak flush... ade kerak2 txxk
Hadoiyai.... tak flush bole tahan lagi... tokan kan haje... ni mana datang tah bole pulak txxk kat dinding bold toilet.... haiyakk... macam mana gaya die keluarkan benda tu tu pun aku tak tau.
Da termasuk toilet tu haku flush la jugak.... tapi yang kat dinding tak dapat nak tolong la berus tak ade... terpaksa keluar jugak tukar toilet lain.

3. Hisap rokok...
Ko jangan tak tau.... ade orang tak ade kesedaran sivik jugak.... walaupun baby die ade.... tau tau je bau rokok... da la berekon.....

4. Bawak anak kecik tapi tak geti nak kontrol
Adehhh.... pening.... nape la mak ayah tak marah die orang.... nasihat la skit....

5. Curi tong sampah... Alkisahnya tong sampah dalam bilik ni memang kurang 1.... aku memang dah tau... maklumlah da 2 bulan lebih duk sini... hari ni 1st time hilang.... hahahah... tapi aku tau la siapa.... saja je aku cakap kuat2 kat adik cleaner nak angkat sampah... tong sampah alu kne curi... aku tak kisah pun sebenarnya.... kongsi letak tengah2 ke... aku ok.... tapi tak bagi tau.... tau2 hilang.... jenguk2 skit sebab tutup langsir.... sah .... dah tau pencurinya... hahaha....

Isu semasa dunia artis

Huhuhu... aku terpanggil untuk menyatakan pendapat aku sebagai seorang pemerhati... pembaca... wanita... isteri... ibu....
Mula 2 ke 3 hari lepas tengok rakaman vedio bakal bekas isteri.  Than today aku tgok gambar2 masa zaman bercinta... kawin.. mengandung.. honeymoon... last raya tahun lepas... antara rakaman gambar instagram si isteri yang terang2 lagi nyata amat mencintai sang suaminya.

Begitu cepat sungguh sayang itu hilang dari hati bernama lelaki
Turut sama bersedih dengan ape yang terjadi pada sang isteri
Yang tidak mempunyai apa2
Perlu bertatih semula untuk membina hidup baharu

Aku tak pandai pun nak bagi nasihat dan kata semangat
Ape yang aku mampu mendoakan sang isteri itu dapat menguatkan hati... tabah... mengadulah pada yang Esa.... dia yang sebaik2 perancang....
Siapa lah kita untuk tidak menidakkan nya...
Kuatkan semangat
Kalo kita rasa kita yang paling susah
Tapi sebenarnya ade lagi
Manusia yang lebih susah dan dhaif lagi kita
Bersyukur lah ape yang kita ada kini

03 Mac 2018

Tengok baby orang

Tadi tengok baby baru lahir ke dunia
Masyaallah... subhanallah....
Comel putihnya.....
Sempat pegang pipi die
Mengangkat die pada ibunya
Moga aku pun berjaya
Moga Allah pelihara kandungan ini
Sempurnakan sifat dan sihatkan tubuhnya
Permudahkan urusan ku semasa dihospital ini
Semasa di hospital melaka juga nanti
Serta moga permudahkan aku bersalin secara normal nanti

Aminnnnn

27 Februari 2018

He was flying again

Sepatutnya yang ni post 2 hari lepas
Alkisahnya en suami telah selamat berlepas
Da sampai di Bintulu dah
Kalo ikutkan die pergi 2 bulan
Bersamaan 8 minggu
Aku tunggu 7 minggu lagi
Nak pergi hospital Melaka balik
Meaning kene transfer melaka
Sirih pulang ke gagang
Kehkehkeh.....
Aku berdoa moga aku bersalin
Suami ade la kat sini
Senang nak uruskan aku ni
Da la sensorang
Tak tau la nak harapkan sesiapa

Harap dipermudahkan segalanya nanti
Dipermudahkan urusan masa kat wad sini
Dipermudahkan urusan masa pertukaran hospital
Dipermudahkan masa bersalin nanti
Insyaallahhh... aminnnn...
Doakan saya kawan2
7 minggu lg harap sampai dan melepasi minggu itu

Termenung

Diari pesakit
Hari ni bersamaan hari selasa
Sorang kawan kat sebelah katil
Telah keguguran
Sebenarnya die datang sini
Untuk pemantauan gula... diabetic ketika mengandung
Malam je yang tinggi nya
So .... mcm biasa lah pepagi
Aku malas nak borak
Aku buat hal aku
Aku pasang ear phone kat telinga
Dengar radio era lagi pagi sampai tengah hari

Tengah hari tadi dia meluahkan
Die cakap tadi doktor scan
Cakap jantung baby tak ade
Nampak muka die sangat risau
Kesian aku tengok die
Kandungan yang ke6
Muda lagi budak ni bawah aku 4 tahun
Mesti kawin awal sebab
Anak yang sulung umur 11 tahun
Tak pe la tak de rezeki kau dik
Yang penting Allah permudahkan
Urusan dia bersalin tadi
Dalam sejam lepas tu
Terus bleading than baby keluar
Innalillahhirrajiun.....

Mula2 kecoh jugak tadi
Yelah sebelah katilkan
Nak buat tak tau pun tak boleh
Nak tido pun tak boleh
Tapi tadi aku pun takut jugak
Minta Allah lindungi anak dalam kandungan ku ini
Pelihara lah die
Aminnnnn....

23 Februari 2018

Cahaya matahari menyinari


Assalamualaikum semua.....
Hari ni cahaya matahari melimpahi tingkap  dalam wad
Biasa matahari malu2 nak masuk dalam ni

Ape pun syukur kepada Mu
Kerana diberikan lagi kesempatan lagi
Untuk bernafas

Syukur kepada Mu
Kerana diberikan kesempatan
Sekali lagi untuk membawa nyawa kecil dalam rahim ku ini
Semoga Allah memeliharanya
Sehingga tempoh matangnya nanti




21 Februari 2018

Pengalaman minum gula kali ke 2


Assalamualaikum semua
Ramai ke yang baca blog aku ni
Tak pe blog ni syok sendiri je
Untuk tatapan aku suatu masa nanti
Mana tau aku menjadi pelupa nanti da tua
Aku bole baca balik blog ni
Kalo blog ni masih wujud  lagi
Insyaallah...
This blog just for me
Untuk meluahkan perasaan... kegembiraan... kesedihan...

So today i want about what stor
Opps lupa.... pada hal tajuk da siap kat atas nu
Yes... pada 19 hb Februai ni kira da 7 bulan
So mengikut pelan daripada pakar
Minggu ni aku kena minum gula kali ke 2
Yang pertama minggu 18
Aku lepas.....  wei tak sangka aku
Berkat jaga makan minum kot
Sebab lepas pregnent ke 3 memang aku jaga maka
Katakan tidak pada makanan dan minuman manis
Makan nasi pun sikit
And belajar makan ulam2 dan sayur
Makan jamu buat sendiri jugak
But......
Untuk kali ke 2 ni..... nooooooo.....
Aku sangkut weii....
Mungkin ketentuan Allah
Sebab batuk menyerang... ubat hospital pun tak dapat membantu..
Aku telah mendapatkan bantuan fikiran sendiri
Sebab tak tahan batuk siap terkencing2
Makannya aku telah menelan
Berpuluh2 biji gula2 angin
Nahhhh.... hasilnya terus diabetic...
Hahahaha.... terus aku bungkus masuk plastik
Tak mau telan lagi..
Dah la adik ai baru beli lagi
4 bars gula halls
Entry lepas aku ade cerita
Siap madu lagi...
Bayangkan berapa banyak manisan telah ku telan
Redha....

Tapi memandangkan ini kali ke 3 aku diabetic  masa pregnent
Aku lebih tenang..... and da tau macam man nak jaga makan...
Insyaallah harap aku dapat menguasai nafsu ku ini

Da la masa ni nurse tak inform suh puasa
Malam tu aku makan 2 keping roti potong dalam pukul 9 lebih
Kebetulan adik aku dak eda datang melawat
Tapi da habis waktu melawat
Dapat jumpa sekejap je

19/2/2018
Sesubuh hadam
Pukul 5.30 nurse da kejut nak amik darah
2 tempat... mula2 amik kat urat yang nampak
Malamnya terlampau slow tekanan
Dapat setengah
Kali kedua cucuk sekejap je
Hanya nurse.. ma... dan doktor biasa buat je
Berani amik kat situ.... sebab urat kat situ tak berapa nampak...
Tapi kalo dapat laju dan tak sakit pun....
Redho je la dalam hati
Than terus minum gula
Sebab nurse da siap2 bancuhkan
Lepas tu pukul 7.30
Amik darah lagi
2 tempat jugak die amik
Sebab 1 tempat sikit sangat sebab
Aku tergerak sikit sebab terasa sakit
Tindakan refleks terus terkeluar jarum tu
Ape pun da selamat

Waktu doktor round
Tanya la keputusan mggt
Mula2 doktor cakap normal
Mengucapkan syukur aku masa tu
Tapi bila aku tanya bacaan
Doktor cakap puasa 6 lepas minum gula 10
Eh .... cakap kat doktor
Bukan tinggi ke tu doktor
Than Doktor terus belah
Beberapa ketika doktor tu datang balik
Cakap tinggi than kene buat bsp

Pukul 2.30 terus cucuk jari
Pada hal tadi en suami datang bawak makanan
Masa waktu rehat
Than lepas tu aku makan
Kerepek keju perrgghh manisssss
Jadinya memang tinggi la
Sebabnya baru lepas makan
9.1 weiiiii..... tinggiii..
Down sekejap sebab tinggi sangat
Adehhh...
Mengadu kat en suami
Huhuhu.... suami cakap tak pe
Die suh rest and lepas ni jaga makan
Banyak masa lagi bole jaga makan

Than malam pulak
Baru terubat sikit hati...5.8
Sbb makan malam kul 6.00
Aku makan lauk sayur 2 jenis
Lauk kurma telur 2 biji.... tapi makan telur je
Makan nasi suku je
Alhamdulillh

20/2/2018
Esoknya sebelum makan cucuk... 5.1
Than sarapan
Diorang bagi makan kueh tiaw
Aku makan setengah je
Than minum susu semug... susu tawar je
Than 2 jam lepas tu cucuk... 5.9
Tinggi jugak pada aku mungkin sebab minyak banyak kot
Syukurr

Makan tengah hari pukul 11.30
Aku macam biasa makan nasi setengah
Ikan masak lemak.. nasi setengah je... dengan sayur
Than 2 jam lepas tu cucuk.... 5.1

Pukul 12.00 tghr pulak nurse datang .... cakap...
Hari ni pulak start cucuk matangkan paru2 babyPukul 12 tengah hariSebab aku kan jenis mengandung beresikoJadi memang doktor plan macam tuDa mggt ni menentukan berapa kali kenaKalo non diabetic 2 kali Kalo diabetic 4 kali kandungan dibahagi 4Sebab ubat ni akan meninggikan atau menambahkan lagiKandungan gula dalam darahSakit woooo..... tapi untuk 5  ke 6 minit....Lepas tu ok da....

Makan malam pulak masa tu kul 5.30 ptg
Ayam sos... sayur...
Pukul 8 cucuk... 6.9
Sikit lagi nak terfail
Mungkin sbb ubat dexa kot
Alhamdulillah....
Di umumkan bsp untuk bulan ini tamat
Yehhh  on diet control
Tak ape ayu just on prengnency diabetic

Malam suntikan pukul 9 suntik dexa doa ke 2
Kali ni sister cucuk... masa cucuk tak sakit...
Masa nak masuk ubat sakit
Mcm tadi 5 minit da hilang da

Hari ni 21/2/2018
Pagi pukul 8... cucuk dexa dos ke 3
Ok la sama macam semalam
Nurae ni masa cucuck mamag x sakit
Than sama la masuk ubat sakit

Pukul 9 lebih turun
Pergi wad kecemasan
Ambil suntikan ett ye ke istilah tu
Yang aku tau suntikan kancing gigig
Yang ni kene kat lengan
MA lelaki  buat
Ok je sama je tapi dexa setakat ni paling sakit

Than dos terakhir dexa pukul 2
Same....

So 3 hari mi asik kene cucuk je wei
Sabar je la
Demi anak ibu yang kat dalam ni

Esok jumpa pakar nak mintak pindah melaka balim
Harap dapat la ye

Bye####

13 Februari 2018

104 hari sudah

Diam tak diam dah 104 hari da duk kat hospital
59 hari kat melaka and 45 hari do sini alor gajah
Maksudnya da 3 bulan setengah duk sepital
Dulu masa aku dengar orang yang kene dul sepital lama
Mak aiii.... lama nya... apa dibuat.... my reaction
Now... aku yang alami sendiri
Mula mula masa baru baru masuk
Masa tu 12 minggu je
Perrhhhggg... bilang hari jugak
Masa tu kat melaka
Ade 3 ke 4 orang yang sama
Kene stay lama... best ade kawan
Dapat borak2.... nak2 member nurse
Macam2 aku tanya die..
Macam2 jugak ilmu aku dapat
Sebelum ni kita tertanya2 sendiri
Than dapat jawapannya...
Alhamdullah... tambah kawan tambah ilmu ye tak
Betul cakap member yang da otai
Duk lama kat sepital 2 ke 3 kali
Sebab setiap kali ngandung
Memang kene tahan wad
Die cakap masa mula2 memang jenuh tunggu
Tapi bila da masuk 20 minggu
Akan rasa masa akan cepat berlalu
THAT IS REALY TRUE
Sedar2 ai da 27 week now
Wei next week 7 bulan wei..
Alhamdulillah Allah masih lagi
Memberi kesempatan untuk aku
Menikmati alam mengandung
Dan bersalin nanti insyaallah
Syukur atas nikmat ini

Tp nnti next week nak kne minum gula balik
Aku pun tak tau aku lepas ke tak
Harap lepas la jugak kali ni
Tp 2 kandungan yang tak berjaya yang lepas
Ai kantoi minum gula
Diabetik semasa mengandung
Dua2 lelaki
Kalo lepas yang ni agaknya baby girl kot
Sebab masa sarah pun ai ok
Errmmm... aggapan aku je
Hahaha.... jangan ikut sangat
Scan last week tak nampak jantina
Doktor cakap baby tengah beesila
And tali pusat die pun berkumpul kat situ
So tak nampak
Husband kate tak pe rahsia Allah
Janji sihat....

Kat alor gajah ni
Ai berat mulut sikit
Malas nak berbual sangat
Penat mulut ni nak cerita kisah sendiri
Almaklum lah dak otai kat sepital
Aku lebih kepada buat hal sendiri
Sape yang peramah rajin bukak cerita
Ai cerita... mana yang tak... ai buat sombong ai
Huhuhu.... buat hal sendiri

Sepanjang duduk hospital ni
Kulit pun da putih
Hikhikhik... tak berjemur
Kalo keje ni tak dapat de kulit macam ni
Kulit tangan ok da putih berseri..
Muka pulak macam kering
Dulu aku pakai DMS tapi sejak mengandung ni
Aku tak bole pakai la.... yang serasi sabun je
Lain hampehhhh...
Kalo aku pakai... kulit aku akan merah
Than golap timbul jeragat
Sekarang aku tak ape dah
Takut jadi macam sebelum ni
Kesian muka aku
Tak pe la stop pakai skin care dulu
Nnti lepas bersalin ai cuba balik

Kalo tak ok jugak terpaksa lah cari produk lain
Huhuhu

Batuk

Batuk ketika mengandung
Amat menduga wei....
Adehhh....
Pertengahan bulan 12
Kene jugak batuk
Tapi kat hospital melaka masa tu
SEBAB...
Makan lontong ade sambal kacang die
Tersedak terus batuk kau...
Mula2 doktor bagi ubat cair kahak
Tapi dalam 3 ke 4 hari je doktor bagi
Than doktor cuba pulak bagi ubat batuk cair
Memang tak jalan
Masa tu bantuannya
Mintak tolong husband kawan blikan
Gula2 HALLS HITAM
Untuk aku.. kalo batuk gula ni je bole melegakan
Gula2 batuk berubat lain memang tak jalan
Masa tu en suami masih keje lagi
Tu mintak ihsan orang lain
Than sampai pindah hospital alor gajah
Dalam seminggu batuk tu
Dah nyah dari hidup aku
Alhamdulillah.... bersyukur..
Sebab aku takut terpecah air ketuban
Haahah.... takut wei kandungan baru berapa minggu
Baby belum matang lagi
Sebab ade member aku cerita
Die punya air ketuban leaking
Sebab batuk..
Masa tu kandungan die baru 32 minggu...
33 ke 34 minggu dia cieser
Sebab takut baby lemas
Tu die da atas 30 minggu
Aku ni bawah 30 minggu
Tu yang takut tu

Than dua minggu lepas
Aku diserang batuk lagi
Mungkin terjangkit
Dengan pesakit yang batuk
Kali ni menduga wei...
Sebab sampai terkencing2
Seksanya ..... Allah Maha Besar
Selalu berdoa Moga Allah jagakan
Baby dalam ni sepaya bertahan
Suruh en suami beli gula2 berangin
Dengam Tiger Balm
Macam2 die beli
Aku siap suruh carikan madu
Nurse dengan kawan yang datang lawan
Suruh iktiar makan madu
Semua aku buat

Sapu balm kat leher depan dengan belakang dengan dada
Memang lega... tapi kene selalu buat
Da habis angin die sapu lagi

Madu 2 kali sehari pagi dengan malam
Ambil 1 sudu telan kemudian minum air panas suam je

Kalo tak tahan sangat baru makan gula berubat
Sebab aku baca kat sarung gula2 tu
Setiap kali pengambilan kene jarak 2 hingga 4 jam
Aku bukan pikir ape pun
Aku takut terlebih gula...
Maklum lah 2 minggu lagi
Nak kene minum gula kali ke 2
Harap tak ade kene diabetic
Tapi kalo da nak kene
Nal buat macam mana
Hadap je la... janji baby sihat...

Alhamdulilah sekarang ni batuk da makin kurang
Pad pun da tak pakai lagi
Syukur sangat...
Berkurang.... suami suruh ikut je
Amalan yang aku buat ni
Sampai hilang batuk

1. Madu.. janji madu
2. HALLS... yang hitam xde... kalo selsema terus lapang hidung
3. Strepcel.... 4 pack en suami beli tinggal 2 pack... 1 pack tu tinggal sebiji
3. Tiger Balm... letak kat dada dengan leher sepan belakang... jangan letak kat hidung... podeh... hehehe

# ini amalan aku untuk hilangkan batuk
Yang mana korang rasa ok boleh ikut okey
Aku pun tak pasti mana satu yang boleh mengurangkan batuk aku ni
Harap ia berkesan pada korang
Atau untuk aku jugak pada masa akan datang

Bye

07 Februari 2018

Laparnya

Tengah rendam bihun pama
Tadi tunggu air panas
Da dapat bekalan air panas
Terus rendam

Tadi ingat minum air bancuh
Nescaffe hezulnut
Lapar hilang...
Itu pun air tak berapa panas

Tak sabar

06 Februari 2018

Santapan malam

Makan malam by diri sendiri
Rendam bihun meggi
Tapi perencah untuk buat rasa
Tak curah semua
Than makan dengan sambal
Sambal cili hijau
By SBPRB
Sambal Bilis Power Resepi Bonda
Sambal memang power beb
Kering dan rangup ikan bilisnya
Hallamak.. gambar goyang daaa....
Maafkan saya...
Nak snap balik
Makanan telah habis dimakan
Ini lah sambalnya
Den boli je.....

Alhamdulillah....

Now You See
Nampak tak rezeki murah hari ni
Ikan 2 ekor
Betik 2 ketul
Now You Dont
tinggal tulang dengan asam keping je kau!!!!
Hikhikhik.....

Dalam perut
Anak ibu pun kekenyangan hari ni ye
Alhamduilllah
Rezeki kita lebih hari ni

27 Januari 2018

Nikmati

Menikmati nasi kerabu
Yang diidamkan
Selama ini
Start pukul 8 perut da berkeroncong da

Tq en suami ku
Luv u


Biasa kalo tak ade makanan bekalan suami
Aku bedal bihun je
Rendam air panas
Makan dengan sambal...
Tadi request kicap
Ingat tak mau membazir
Suh suami letak sikit dalam bekal
Sekali sebotol die bawak
Sebab lupa... beli je katenya
Tq sayang

# tengah rehat dan kekenyangan
Baby pun buat senaman kat dalam ye
Be a good baby sayang
And stay with me
Until the time is ready
Ibu akan sentiasa bertahan

Nasi kerabu

Yehhh... malam ni makan nasi kerabu
Tak sabarnya...
Tq en suami carikan untuk ayang
Ni kali ke 2 harap
Dapat mencapai kepuasan
Tak sabar ni...
Tunggu makan petang
Lauk hospital
Malam kang pukul 8 makan ni pulak
Yum yum...
Baby ibu masa ayah ade tadi
Tak nak die gerak gerak ye
Ni ayah dengan kakak dah balik
Baru jaga ye... tadi tidur ye...
Ke anak ibu pun
Excited nak makan nasi kerabu
Sabar ye
Malam ni kita makan ye

26 Januari 2018

Maaf jika aku tak sempurna

Dalam 2 3 hari ni aku layan novel ni
Best.... not bad...
Tengok tahun 2014 da cetakan ke10
Aku tak tulis pulak
Bila aku beli buku ni
Sebab aku baca balik
Seolah olah aku baru baca
Tapi best la
Berbuai buai pulak perasaan
Hehehe
Melina.. melina....
Untung dapat husband penyanyang
Hensome pulak tu
Cehhhh...  aku macam tengokkan
Padahal dalam novel je

Betul la orang cakapkan
Baca novel tak sama macam
Kita tengok drama atau filem
Novel memberi gambaran sebenar
Seolah olah kuta berada kat sana
Melalui pembacaan sekejap pan
Kita dah bertukar tempat
Kita da ke jepon
Kita ke paris
Kita ke jakarta
Wahh semua itu gambaran penulis ka
Merantau melalui novel.....

Best...

Tapi aku ni mampu baca novel yang ade kat rumah je
Nak suruh orang gi ulang alik ke perpustakaan memang payah lah
Cukup la apa yang ade

Tadi ade member datang melawat bawak
Ayam kfc
Alhamdulillah
Lepas hajat... cuma laksa je tak dapat rasa lagi
Sebelum en suami gi kerja balik
Kene mintak ape yang nak makan
Lepas ni  tak ade sape nak layan aku
Huhuhu....
Ni pun entah laki aku terlayan ke tak
Macam macam aku mintak
Sabar je la ye en suami
Kalau ayang bole keluar
Da lama da cari sendiri nak makan ape
Ade duit sendiri
Ade kenderaan sendiri
Start keta jalan
Kan....
Makan ape yang nak makan

21 Januari 2018

Cinta hati

6 month
Life more colourful
L.O.V.E
Duk hospital makan tido
Tapi perut tak nampak pung

18 Januari 2018

Shooping

Ni pompuan
Tak leh tahan nafsu
Duk hospital pun
Perabih duit....
Kat melaka perabih duit kat makanan
Kat alor gajah perabih duit beli tudung
Adoii... da lama nak bli tudung tu wei
Nanti da sampai nak tengok


















Husbund selalu ingatkan 
Berenti beli online
Sebab tak bagi belanja 
Suruh simpan duit
Mana tau bulan 4 bulan 5 ni
Gaji tak ade
Hahhh.... makan pasir akak
Nak bayar loan lagi...

Baik sayang ku
Ni just reward untuk ibu je
Huhuhu.... belanja jugak

Sebelum ni nak bli tudung nur kasih
Tapi berlapis sangat
Tak pe cuba ini dulu
Nanti anak dara pun da besar
Bole pakai sekali

08 Januari 2018

Layan kekasih paksa rela

Maraton dari episod 1-7

Actually
Sebenarnya nak cakap
Kita rindu en suami
Huhuhuhu....

06 Januari 2018

Hasil cubaan pertama

Hari ni test skill
Dah lama tak berkait
Jangan terbelit sudah
Benang nya en suami da belikan
3 biji dulu
Tapi untuk percubaan
Si sarah mintak ni dua
Tapi ibu die mampu buat 1 je
Untuk hari ni
Kebas tangan weiii
Dah lama tak berkecimpung dalam benda ni
Dulu zaman anak dara bole la
Sekarang da koje ade anak
Ade rumah tangga
Memang tak la weiiii....
Masa habis kat dapur
Depan tv sambil tangan siang bawang
Sekarang banyak terluang
En suami pun ade
Bole la mintak macam macam
Kalo tak duk diam diam
Sambil habis kan koata data internet
30Gb pun tak cukup sebulan
Agaknya kalo 50Gb mewahkan....

#day 66 at hospital

Alhamdulillah... dah lebih 2 bulan dah..
Aku harap aku dapat bertahan hingga ke akhirnya
Insyaallah... moga ada rezeki untuk kami
Hari hari doa
Moga dipermudahkan
Semasa di hospital and ...........

#day66@hospital
#day7@hospitalalorgajah

05 Januari 2018

1st day sarah sekolah

1st day aleeya sekolah6
Jadi pengawas pulak tu
Kalo ikutkan ibunya....
Malas pulak nak suh die jadi pengawas
Tetapi menandangkan
Sarah nak sangat jadi pengawas
So jadi lah

Bukan tak sokong
Sebab ibunya tak de kat rumah sekarang
Barang barang sekolah
Baju sekolah semua tak ade lagi
Mujur beg sekolah
Awal awal lagi da beli
Baju sekolah
Totally tukar semu
Nak jadi pengawas

Posing.... ayahnya kate die susah nak bangun pagi ni
Almaklum lah dah lama cuti sekolah

Masa tengah siap siap
Gigih si ayah amik gambar
Untuk tatapan ibu kat sini

Da standby nak gi sekolah

Ape pun hari ni dah jemaat da
Sarah pun da 4 hari sekolah

Malam ke dua sekolah call die
Macam mana sekolah
Ade jawapannya...
"Tanya laah ayah"
Adeh anak lah anak


Alhamdulillah...

Malam ni layankan bihun tom yam
Da lama nak makan bihun
Jadi la tom yam pun tom yam la
Janji makanan

Da rasmikan sebungkus
Yum yum....

Ingat nak suruh en suami cari
Bihun PAMA
Tak pe lain kali

Kenyang.... alhamdulillah
Menari nari baby dalam perut
Da berapa hari duk sini
Lapar je memalam
Simpan sikit stok makanan
2 ke 3 hari ni layan jajan
Kekopok dengan kurma je

Sini last makan malam 5.30 ptg...
Nak tunggu sarapan esok
Pukul 8 pagi
Jenuh lapar perut


Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...