Leaderboard

15 Mei 2017

muzeum tentera port dickson

so hari ni nak cerita cuti last week
cuti hari wesak
ayah si sarah dah berjanji
nak bawak si sarah
ke muzeum tu
sebab da banyak kali sarah sebut

ini disebabkan
sarah tak dapat joint
rombongan sekolahnya
salah satu lokasi lawatannya
adalah muzeum ni
itu yang disebutnya saje
nak pergi

masa kami sampai  di sana
ade 4 ke 5 group persendirian yang datang
untuk pengetahuan semua
muzeum ini tak dikenakan apa apa caj untuk masuk

puas aku google sebelum ni nak tengok caj die
rupanya free

so tengok je la gambarnya

mula mula sampai
riang gembira dua beranak tu
i jadi photographer je

kemain pandai pose



tengok jet pejuang
masa ni nak terkencing da si kecik ni
pergi kat cafe tu tanya ada toilet tak
rupanya ada kat bangunan tengah
than korang ada turbin tu kan
itu untuk pengudaraan sebab ade terowong kat bawah tu
sayangnya si anak tak mau masuk

gambar lepas gi toilet
da mula hujan

padangan kanan
kat kenderaan putih UN tu tandas lelaki
lupo nak snap gambar toilet
walau pun bangunan lama tandas
terbaik...

da start hujan lebat da
nasib bawak payung
kat dalam bangunan ni la ade terowong bawah tanah
tapi malangnya si sarah ni penakut
makanya tak jadi la kami tiga beranak masuk









ruangan perbagai jenis meriam


bangunan hadapan
tapi kami masuk bangunan hujung dulu










dah nak balik dah

kat setiap tiang tu tertulis nama para prajurit yang terkorban
semoga mereka tenang bersemadikan























ape pun puas hati dapat jalan di sana
berpeluh jugak lah
saya amat menggalakkan korang semua bawak anak anak ke sama
so selamat bercuti untuk korang

1 ulasan:

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...