Leaderboard

30 Mac 2017

Jamu buat sendiri

Da pantang kali ke 3 baru dapat buat
Jamu sendiri tau
Pantang pun ikut tau

Pantang kali pertama
Makan nasi
Memang best...
Masa tu memang arwah mak ade
Tapi masa tu makan jamu
Sedayu tinggi
Tapi.... masa tu saya
Mengada... tak makan...
Banyak mengelat.... tak habis makan...

Pantang kali kedua
Tak makan nasi pun....
Frust pu  ade jugak...
Huhuhu... masa ni jage arwah mak sakit
Badan memang kurus
Makan jamu nona roguy je
Bengkung pakai sampai 40 hari kot
Masa suami ade dapat la
Duduk atas wap tu... app namenya lupa da
Bila suami da kje out station tak buat da
Dapat la seminggu ke 2 minggu kot
And bertungku 40 hari jugak kot

Pantang kali ke tiga... sekarang
Makan nasi sikit
Lain2 lauk rasa sikit je
Masakkan anak suami ayah
Jamu buat sendiri start minggu kedua
Sebab tak tau nak makan ape
Sebab saya hanya harapkan makan pil NY je
Saya tak ade jamu yang kuatkan bahagian dalamam
Iaitu exspecially rahim
Maklumlah rahim aku ni kan lemah
Than aku research sendiri kat google
Than itu dapatnya
Nanti aku kongsikan ye

Tapi yang peliknya akunya jamu warna coklat sikit
Yang kat dalam web kebanyakkan warna kuning

Ape pun aku harap sangat badan aku cepat sembuh
And kalo bole nak cepat cepat mengandung
Kalo ade rezeki la
Kalo Allah nak bagi aku satu lagi peluang
And kalo mengandung dan akan berusaha sehingga selamat bersaling 39 minggu dan berpantang dengan baby
Aminnn....

26 Mac 2017

Pengaruh kak sarimah

Disebabkan tak berapa tengok drama ni
Waktu petang pulak tu
Biasa layan korea

Kak ima kate cerita ni
Kalo baca novel lagi best
Tak semua isi dalam novel
Dapat dimuatkan dalam drama

Tapi betul
Ape yang dibaca dengan
Lakonan drama
Ade lain sikit

Tapi masih belum habis baca lagi
Kadang-kadang ade booring jugak
Tak pe aku akan cuba menghabiskannya

25 Mac 2017

Pagi sabtu

Pagi pagi lepas selesai ape yg perlu
Capai remote
Capai henset
Itu je .....

Hidup.....

24 Mac 2017

Buku dan alat tulis.... merep3k sendirian

Perkakas biasa yang perlu ada dalam beg
Tapi ade sesetengah orang tidak memerlukan dua benda ni
Ade orang pulak
Perkara wajib yang perlu ada dalam beg

Budak sekolah
Atau sebagai pelajar
Ini perlu
And kadang kadang pergi mall
Tempat penting is stationary
Betul ke tidak

Sekarang mencapai fasa baru
Tak ade lah baru sangat
Tahun ke 2 anak sekolah
asik membeli pensil.... pensil box
Warna... buku.... pembaris...
Tapi pemadam mewah....
Betul ke tidak...
Pemadam sampai bersepah satu rumah
Bila tanya mana dapat pemadam banyak banyak
Die kate nya.... lawan pemadam....
Hai anak lah anak
Fasa perkembangan dan permainan mereka
Ketika di sekolah

Cuti cuti free sekranag ni
Booring pulak.... ad3hhh

Ape nak buat ye
Ni nasib anak cuti
Adelah bising sikit walau pun sorang
Alhamdullilah. .....
Itu lah rezeki kami sekarang
Masih belum ade kesempatan untuk menambah ahli
Anak anak ibu ayah.... tunggu kami di sana ye...
Sian anak anak ibu dapat lihat dunia sekejap waktu je ye

Live must go on
Kita teruskan hidup
Berusaha memperbaiki
Mana yang kurang
Harap Allah meredhai kehidupan kami
Sekeluarga.... aminn ....

22 Mac 2017

Berhabuk

Blog ni pun da berhabuk
Lama tak kongsi pengalaman
Untuk simpan segala pengalaman yang ada
Tapi kadang kadang tak semua
Dapat dikongsikan
Untuk menjaga kepentingan
Hati da perasaan masing masing
Dan yang penting
Untuk mengelakkan kontroversi
Viral.....

Ape pun akan mencuba untuk mewarnai blog ni

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...