Leaderboard

13 April 2017

Berkursus lah kita 2 hari ni


Assalamualaikum. ..
hari ni kita berkursus
EKSA
Ekosistem Kondusif Sektor Awam


PNB Ilham Resort


Dah lama tak gi kursus ni
adehhh...
SYM

Petang nak suruh en suami datang
bawak sarah
bole jalan tepi pantai
yehhhhh

03 April 2017

Bila duduk rumah

Bila duduk rumah
Lepak depan tv
Bila tak de rancangan lain
Bila boring
Layan go shop

Adehhh....
Kalo ikut kan hati
Semua nak beli
Kalo nak ikutkan harganya pun
Bole tahan
Tapi memang tak dinafikan
Ade yang mahal
Tapi berbaloi kot

Sekarang tengah syok layan
Preasure cooker
Belum lagi terbuka hati nak bli benda ni
Tapi sebelum ni nak jugak beli
Tapi takut nanti da beli
Tak puas hati seperti yang didemokan

Aku pernah beli
Kat go shop jugak
Beli vacumm shimono
Kalo ikut ditunjukkan bole sedut macam2
Yang aku tak puas hatinya
Getah ikat sayur tu die rak bole nak sedut
Geram pulak
Kalo kat tv elok pulak disedutnya
Cakap power
Tertipu jugak akhir nya

Adehhhh....
Tapi layan je la
Bersyukur la ape yang ade

02 April 2017

Perkembangan penurunan berat badan ku

Sudah 2 minggu berlalu
Selama 2 minggu ni
Aku amat menjaga lah bab makan
Sebab dalam pantang pun ye jugak
Sebab kesihatan memang utama
And nak kurus semula
Hahaha.....

Itu la impian perempuankan
Nak langsing bebas daripada
Cengkaman lelemak degil
Hihihi.... menakutkan betul tak

Lagi satu masa berpantang la
Aku boleh ambil kesempatan ni
Lagi pun tak menyusukan
Tak de la kot nafsu makan membuak

Last berat paling tinggi 3 minggu lepas 71kg
Sekarang 65kg
Gigih aku kan... 2 ke 3 hari lepas
64kg.... tapi akibat lupa diri sikit
Aku makan terlebih pulak
Adehhhh.... sodih kejap...
Tak pe la
Dalam hati.... kita cuba yang terbaik

#semua yang berlaku ada hikmahnya
2 anakanda pergi hari yang sama
Pada pagi jumaat
Kamu berdua pergi dulu ye
Main dengan kawan2 yang lain
Ibu ayah kakak akan menyusul kemudian

#suami pesan
ALLAH bagi rezeki dia pinjamkan
Dan DIA ambil semula
Kita redhakan semua
Itu HAKNYA....

Haiyakkk.... sedih pulokkk...

30 Mac 2017

Jamu buat sendiri

Da pantang kali ke 3 baru dapat buat
Jamu sendiri tau
Pantang pun ikut tau

Pantang kali pertama
Makan nasi
Memang best...
Masa tu memang arwah mak ade
Tapi masa tu makan jamu
Sedayu tinggi
Tapi.... masa tu saya
Mengada... tak makan...
Banyak mengelat.... tak habis makan...

Pantang kali kedua
Tak makan nasi pun....
Frust pu  ade jugak...
Huhuhu... masa ni jage arwah mak sakit
Badan memang kurus
Makan jamu nona roguy je
Bengkung pakai sampai 40 hari kot
Masa suami ade dapat la
Duduk atas wap tu... app namenya lupa da
Bila suami da kje out station tak buat da
Dapat la seminggu ke 2 minggu kot
And bertungku 40 hari jugak kot

Pantang kali ke tiga... sekarang
Makan nasi sikit
Lain2 lauk rasa sikit je
Masakkan anak suami ayah
Jamu buat sendiri start minggu kedua
Sebab tak tau nak makan ape
Sebab saya hanya harapkan makan pil NY je
Saya tak ade jamu yang kuatkan bahagian dalamam
Iaitu exspecially rahim
Maklumlah rahim aku ni kan lemah
Than aku research sendiri kat google
Than itu dapatnya
Nanti aku kongsikan ye

Tapi yang peliknya akunya jamu warna coklat sikit
Yang kat dalam web kebanyakkan warna kuning

Ape pun aku harap sangat badan aku cepat sembuh
And kalo bole nak cepat cepat mengandung
Kalo ade rezeki la
Kalo Allah nak bagi aku satu lagi peluang
And kalo mengandung dan akan berusaha sehingga selamat bersaling 39 minggu dan berpantang dengan baby
Aminnn....

26 Mac 2017

Pengaruh kak sarimah

Disebabkan tak berapa tengok drama ni
Waktu petang pulak tu
Biasa layan korea

Kak ima kate cerita ni
Kalo baca novel lagi best
Tak semua isi dalam novel
Dapat dimuatkan dalam drama

Tapi betul
Ape yang dibaca dengan
Lakonan drama
Ade lain sikit

Tapi masih belum habis baca lagi
Kadang-kadang ade booring jugak
Tak pe aku akan cuba menghabiskannya

25 Mac 2017

Pagi sabtu

Pagi pagi lepas selesai ape yg perlu
Capai remote
Capai henset
Itu je .....

Hidup.....

24 Mac 2017

Buku dan alat tulis.... merep3k sendirian

Perkakas biasa yang perlu ada dalam beg
Tapi ade sesetengah orang tidak memerlukan dua benda ni
Ade orang pulak
Perkara wajib yang perlu ada dalam beg

Budak sekolah
Atau sebagai pelajar
Ini perlu
And kadang kadang pergi mall
Tempat penting is stationary
Betul ke tidak

Sekarang mencapai fasa baru
Tak ade lah baru sangat
Tahun ke 2 anak sekolah
asik membeli pensil.... pensil box
Warna... buku.... pembaris...
Tapi pemadam mewah....
Betul ke tidak...
Pemadam sampai bersepah satu rumah
Bila tanya mana dapat pemadam banyak banyak
Die kate nya.... lawan pemadam....
Hai anak lah anak
Fasa perkembangan dan permainan mereka
Ketika di sekolah

Cuti cuti free sekranag ni
Booring pulak.... ad3hhh

Ape nak buat ye
Ni nasib anak cuti
Adelah bising sikit walau pun sorang
Alhamdullilah. .....
Itu lah rezeki kami sekarang
Masih belum ade kesempatan untuk menambah ahli
Anak anak ibu ayah.... tunggu kami di sana ye...
Sian anak anak ibu dapat lihat dunia sekejap waktu je ye

Live must go on
Kita teruskan hidup
Berusaha memperbaiki
Mana yang kurang
Harap Allah meredhai kehidupan kami
Sekeluarga.... aminn ....

22 Mac 2017

Berhabuk

Blog ni pun da berhabuk
Lama tak kongsi pengalaman
Untuk simpan segala pengalaman yang ada
Tapi kadang kadang tak semua
Dapat dikongsikan
Untuk menjaga kepentingan
Hati da perasaan masing masing
Dan yang penting
Untuk mengelakkan kontroversi
Viral.....

Ape pun akan mencuba untuk mewarnai blog ni

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...