Leaderboard

04 Januari 2016

1st time sekolah

Assalamualaikum. ..
Hari ni bermula la hari persekolahan
Bermakna cuti pun da habis
Sepanjang cuti2 malaysia
Macam2 da terjadi
Last week ayah masuk hospital
Kurang gula
Alhamdulillah. ...
Syukur tak ada ape yang berlaku
Siap panggil ambulans lagi
Hari rabu masuk kecemasan
Maghrib masuk wad
Hati sabtu keluar hospital
Khamis ade orientasi darjah 1
Buatkan tudung yang setail lama
Adehhh.... da macam ape da rupa anak aku tu
Comot no...... huhuhu
Terus aku bli tudung instant
Sekali 4 aku beli
Senang... kang da habis pulak
Bli kat keluargaku je
Ingat nak tambah baju singlet
Awal cuti sekolah hari tu
Da bli 3 helai rm 4.90 sehelai
Da habis pulak masa nak bli tudung tu sekali
Tang tudung pulak susah jugak
Beli tudung di akhir2 waktu
Saiz semua da habis
Tinggal saiz
Tak pe la nanti kene la kecikkan sendiri
Petang semalam selamat aku kecikkan semua
Tudung sekolah agama 2 sekolah pagi 2
Baju kurung putih
Memula aku buat 3 helai je
Rupanya ade sekolah petang
Terpaksalah beli kain lagi
Ye la time2 aku sekolah
Sekolah agama start darjah 3 ke 4 dulu
Rupanya sekarang darjah 1 da mula dah kan
Hahaha.....
2nd time naik ambulans... masih sama... sampai di kawasan kecemasan aku muntah... hahahaha ... mabuk.... sampai attanden dalam ambulans tu gelakkan aku.... nampaknya ade 2 pesakit dalam ni... katenya...
Selamat datang dan selamat kembali ke sekolah
Bergambar dalam kereta
Gembira nak pergi sekolah.... Alhamdulillah. ...aleeya sentiasa bersemangat untuk ke sekolah
Mula2 sampai... berdiri dua beranak.... dalam 10 minit baru terperasan ade kertas terpanpang kat pintu. Cek punya cek alhamdulillah kelas 1 Arif..... tengok tu 1 kelas ade 23 orang...
Skodeng sarah kat kelas... tengok die menyorok
Hihihi.... da dapat snap die
Masa ni nak turun gi kelas mengaji
Lebih kurang pukul 2 petang
Berlari......
MaSa ni da sesi sekolah petang da... pukul 2.30 petang
Ibunya interfrem sekejap...... si sarah ni xnak bergambar pulak...
 Eiii mana boleh kenangan ni.... mase ibu dulu mana ada hset dengan kemre ni...
kekekeke
Tu bukan ustazah tapi ibu ibu yang risau anaknya 1st time... ustazah tengah sibuk dengan pendaftaran ibu ayah yang datang on the spot untuk masuk ke sekolah... 
Sukannya....
Nur Aleeya Maisarah binti Azmir
Kelas sarah... hujung sekali... mujur da daftar last week kalo tak jenuh ramai ibu bapa yang baru nak buat pendaftaran dan bayaran....
Alhamdulillah
Dipermudahkan



Itu sahaja cerita seharian ku hari ini
Cuti untuk anak ke sekolah

Doaku:
Semoga anak ibu dan ayah
Dapat menggunakan kesempatan yang ada untuk belajar
Menjadi manusia yang berguna
Kepada agama dan bangsa
Aminnnnn....

1 ulasan:

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...