Leaderboard

27 Januari 2016

Sedih pulak hari ni

Malam ni sha dan shah sedih pulak
Adusss.... meleleh air mata den
Iktibar dari cerita ni
Persefahaman
Hormat menghormati
Percaya mempercayai

Kalo my bff ade ni
Mau kene gelak

Hehehe...

Mood rindu my best friend forever....

26 Januari 2016

Ape dahhh

Sentap ....
Malam ni ape kene la aku ni
Nak sentap bagai
Pada hal tau keje en suami
Tau keadaan die
Tapi akal ni gagal memujuk hati

Hati dan perasaan perempuan
Selembut tisu
Mudah terkoyak
Dan terbakar
....  abis tu malam ni terbakar ke???
Bukan.... tercarik sikit je
Alamak macam mana nak tampal ni
Nak kene mintak maaf ni

Emo tak tentu pasal
Sebab tak whatapp hampir 2 hari
Macam budak2 kan aku ni
Adehhh... serious aku tak dapat pujuk hati tadi
Lagi siang tadi asik fikir kan die
Bila da dapat mesej
Rajuk pulak hati ni

Alehhh.... ketuk kepala karang ... dalam hati...
Haiyakkkkkk. .. malam ni layan hati ni
Rindu kan die sebenarnya
MISS HIM MISS HIM
MISS HIM MISS HIM
rindu abang
Huhuhu sedih
Huhuhu macam nak nangis

25 Januari 2016

mimpi rupanya

dua ke tiga hari lepas aku bermimpi
saya telah pregnent dan melahirkan baby boy
alhamdullillah... proses kelahiran senang
baby pun sihat dan comel
dan ia lahir di rumah sahaja
indahnya perasaan itu
tapi perasaan itu hilang 
bertukar hampa apabila tersedar dari mimpi

 

En suami pernah beritahu
kalau kita mimpi sesuatu
biasanya terbalik
sedihnya

tak mau la terbalik
Ya Allah berikan kesempatan untuk aku menikmatinya
Rindu Adik....

tapi hakikatnya 
mimpi itu hanya lah mainan tidur
nikmat daripada Allah meminjamkan kita
suatu angan dan doa
yang bole membahagiakan kita ketika tidur
ketika otak kita  sedang berehat
mungkin mimpi itu
salah satu proses
membolehkan minda kita sedang merefresh semula
hambooiii... hayat kemain...
mungkin jugakkan

ok last sekali
doakan saya berjaya pregnent dan aleeya dapat bermain dengan adiknya
sehingga dewasa...
doakan juga semoga aleeya berjaya di dunia dan di akhirat
aminnn



13 Januari 2016

Buat keje sekolah

Budak seorang ni malas nak buat keje sekolah
Tapi ibunya suruh siapkan juga
Macam2 ayat ibu nak bagi die semangat
Pujuk buat kje sekolah

Seperti Biasa

Seperti biasa
Setiap petang
Untuk hari Isnin hingga Rabu
Terus berhenti hadapan sekolah petang
Ambil si permaisuri hati

12 Januari 2016

hampir 2 hari tak bergerak

Hampir 2 hari tidak berusik
Malam ni baru nak jahit
Tinggal kelepet bahagian leher je
Taruk cangkuk siap
Semua sekali 4 helai
Harap siap malam ni
Mak tak berapa rajin nak basuh setiap hari nak
Hihihi huhuhu

11 Januari 2016

10 Januari 2016

Layan Sha And Shah ulangan

Hehehe....
Layan lagi

Jahit baju sekolah lagi

Tamak ke aku
Sebelum ni aku dah jahit 3 helai
Kemudian tambah lagi sehelai
Hari ni tambah lagi 4 helai
Bukannya ape
Senang nak gosok seminggu
Lagi pun aku ni bukan rajin sangat
Kadang da penat balik dari kerja
Masak siap
Terus terbongkang
Tido....
Takut terlupa nak basuh baju anak
Kalo ayahnya ada kat uma tak ape
Sebab kerja membasuh dan melipat
Telah diselesaikan oleh en suami
Tugas aku masak je
Heaven bila en suami ade
Hahaha.....
Tq abang....

http://ayunidati.sharethisstory.net/my-565607-8154

belangkas

Assalamualaikum
Semalam punya cerita tak habis lagi
Masa on d way nak balik daripada berjogging
Ternampak belangkas ni dalam air
Ade 3 ekor semuanya
Tapi 2 ekor lagi kecik
Anaknya kot

Terus cabut kasut sport shoes
Terus masuk air ambik belangkas ni
Yang kecil2 aku lepaskan
Lupa nak ambik gambar masa die kat dalam air
Takbpe lain kali






Tu dia...
Lepas bakar tak snao jugak
Ape la malas den ni hah...

Insyaallah lain kali ye kengkawan


jogging lagi pagi ni

Assalamualaikum
Pagi ni tak ade belangkas
Sebab ade nampak orang lain yang tengah cari jugak
Tak ade rezeki orang tu









09 Januari 2016

Seharian Sabtu

Projek hari ni
Tak ade ape yang menarik
Pagi
Joging
Cuci kereta
Sapu satu rumah
Hantar sarah mengaji

Tengah hari
Masak
Basuh baju
Basuh kasut sarah dan kasut sukan

Petang
Tido

Malam
Tengok tv

Ingat nak menjahit
Hampeh....
Ketiduran...
Nak bangun pun da tak larat
Walaupun kerap terjaga jugak
Mata ni berat je
Layan kan haje

Mari berjoging

06 Januari 2016

Panasnya

Dihidrasi... dihadrasi....
Tolon... tulun...
Hehehe....
Semuanya kerana Allah
Aminnn

Persiapan
Upacara pengkebumian Allahyarham
Kepten Hasman

05 Januari 2016

Layan Sha dan Shah

Hehehe....
Sweet je tengok mamat ni
Sapo nama eh tetiba lupa pulak
Pakwe Emma Maembong
Toinnntttt....

04 Januari 2016

1st time sekolah

Assalamualaikum. ..
Hari ni bermula la hari persekolahan
Bermakna cuti pun da habis
Sepanjang cuti2 malaysia
Macam2 da terjadi
Last week ayah masuk hospital
Kurang gula
Alhamdulillah. ...
Syukur tak ada ape yang berlaku
Siap panggil ambulans lagi
Hari rabu masuk kecemasan
Maghrib masuk wad
Hati sabtu keluar hospital
Khamis ade orientasi darjah 1
Buatkan tudung yang setail lama
Adehhh.... da macam ape da rupa anak aku tu
Comot no...... huhuhu
Terus aku bli tudung instant
Sekali 4 aku beli
Senang... kang da habis pulak
Bli kat keluargaku je
Ingat nak tambah baju singlet
Awal cuti sekolah hari tu
Da bli 3 helai rm 4.90 sehelai
Da habis pulak masa nak bli tudung tu sekali
Tang tudung pulak susah jugak
Beli tudung di akhir2 waktu
Saiz semua da habis
Tinggal saiz
Tak pe la nanti kene la kecikkan sendiri
Petang semalam selamat aku kecikkan semua
Tudung sekolah agama 2 sekolah pagi 2
Baju kurung putih
Memula aku buat 3 helai je
Rupanya ade sekolah petang
Terpaksalah beli kain lagi
Ye la time2 aku sekolah
Sekolah agama start darjah 3 ke 4 dulu
Rupanya sekarang darjah 1 da mula dah kan
Hahaha.....
2nd time naik ambulans... masih sama... sampai di kawasan kecemasan aku muntah... hahahaha ... mabuk.... sampai attanden dalam ambulans tu gelakkan aku.... nampaknya ade 2 pesakit dalam ni... katenya...
Selamat datang dan selamat kembali ke sekolah
Bergambar dalam kereta
Gembira nak pergi sekolah.... Alhamdulillah. ...aleeya sentiasa bersemangat untuk ke sekolah
Mula2 sampai... berdiri dua beranak.... dalam 10 minit baru terperasan ade kertas terpanpang kat pintu. Cek punya cek alhamdulillah kelas 1 Arif..... tengok tu 1 kelas ade 23 orang...
Skodeng sarah kat kelas... tengok die menyorok
Hihihi.... da dapat snap die
Masa ni nak turun gi kelas mengaji
Lebih kurang pukul 2 petang
Berlari......
MaSa ni da sesi sekolah petang da... pukul 2.30 petang
Ibunya interfrem sekejap...... si sarah ni xnak bergambar pulak...
 Eiii mana boleh kenangan ni.... mase ibu dulu mana ada hset dengan kemre ni...
kekekeke
Tu bukan ustazah tapi ibu ibu yang risau anaknya 1st time... ustazah tengah sibuk dengan pendaftaran ibu ayah yang datang on the spot untuk masuk ke sekolah... 
Sukannya....
Nur Aleeya Maisarah binti Azmir
Kelas sarah... hujung sekali... mujur da daftar last week kalo tak jenuh ramai ibu bapa yang baru nak buat pendaftaran dan bayaran....
Alhamdulillah
Dipermudahkan



Itu sahaja cerita seharian ku hari ini
Cuti untuk anak ke sekolah

Doaku:
Semoga anak ibu dan ayah
Dapat menggunakan kesempatan yang ada untuk belajar
Menjadi manusia yang berguna
Kepada agama dan bangsa
Aminnnnn....

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...