Leaderboard

13 September 2015

Misi membuat sarapan

Assalamualaikum semua
selamat pagi

sarapan ape korang pepagi ni

Biasa subuh subuh macam ni
Aku start masak lauk tengah hari
Oleh kerana malam tadi da masak laut sedap
So pagi ni terajin pulak
Nak buat sarapan
Untuk encik suami dan anak serta atuknya sarah
Sebelum pergi kerja

Misi la sangat hehehe
Buat cekodok ikan bilis
Jadi la...
Alhamdulillah. ..

12 September 2015

cloth pad


Assalamualaikum semua

da hampir 2 ke 3 minggu tersekat kat dalam draft
hehehe.... tak habis2
Akhirnya hari ini aku berjaya
yehhh.....

kita sambung ape yang aku nak share
dunia kita kini makin mencabarkan
dengan keadaan pasaran ekonomi yang kurang baik
kita orang orang biasa
akan terkesan dengan
kadar kenaikan harga barang kan

Pergi mana mana pun bersekat ni
nak nak ... masa bulan lepas
pekerja kerajaan lagi la
hampir 2 bulan
bertahan tanpa gaji
bukan tanpa gaji
tapi bertahan dengan perbelanjaan
gaji masuk awal
gatal je tangan dengan hati ni
heheheh

Satu lagi cara berjimat
tapi kalo ikut kiraan dan praktikalnya
Memang bole berjimat
orang dulu dulu pakai guna kain kan
kita sekarang semua da moden
janji ade duit je kan
betul tak

tadaaaaaa.....

cloth pad

ade sesiapa kawan2 saya kat sini da try ni
berbaloi ke





















Tengok kat mudah
than aku terus whatapp
die trus bagi die punya laman web
http://www.leladystore.com

sekadar mencuba
perasaan ingin berjimat
Sejauh mana ia bole membantu
biar aku try dulu

hehehehe

11 September 2015

jom kita belajar... comel sangat

asslamualaikum semua
HARI NI 
mari sama sama kita berkomgsi ilmu
kita perempuan ni
mesti suka dengan bunga kan
sekarang ni kita cuba buat sendiri

ingat lagi dulu dulu kan
masa zaman budak budak
time majlis kenduri kawen
tolong mak mak sedara buat bunga
bunga telur

masa zaman adik aku kawen dulu
buat bunga tisu
cantik..
yang ni kalo rajin bole jadi bunga hiasan kat rumah
yang penting warna die menarik kan
betul tak

ni kene dengan kertas pink
mengancam

yang ni sesuai untuk gantungan kan

yang ni biasa buat zaman budak budak
kipas berpusing (gaya sailormon)

sweet je


yang ni cantikkan
alololo


wahh... kreatif2
tangan ni gatal je ni

sapa ingat lipatan ni 
buat burungkan...




cantik




























07 September 2015

teja dan jang mee... not a good mood


























The past is past
let it happen
Just express my heart
Just let it now what i'm

If you dont like
just get out from my area
Dont talk to mee
i know im not good than you are
Dont talk behind me
i know....



Lalalalala...
penangan korea

# hope my deam come true
## en suami ... need a vacation... plez...

05 September 2015

kek cheese bersama biskut

Assalamualaikum semua
hari ni
Memang tak sabar nak buat kek cheese
sebab ape tak sabar
sebab kesenangannya
mudah sungguh nak wat kek ni
tak perlu menggunakan oven atau tempat
kukus

Ni dia bahan bahannya
mula mula lupa nak snap gambar
Punya tak sabar tengok susu tu
da bogel
aku da siap basuh
and kopek kertas die
cheese pun sama 
dah ku koyakkan

bahan bahan 
Seperti dalam gambar di atas

mula mula
Pukul cheese philadephia
Bersama susu pekat
dalam resepi asal guna 1/2 tin
Untuk adunan saya ni 
saya hanya letak 1/4 tin saja
Dalam resepi asal tak ade whipping cream
Aku yang gatal nak masuk
adik aku cakap lagi lemak
Heheheh

Tadaaaa.... da siap...
cream cheese...
Pukul cheese dengan whiping cream dan susu pekat hingga halus
maksudnya cheese tu da sebati dengan whiping cream tadi
tak ada lah berketul ketul
smooth je...

Kemudian rendam biskut lemak ni
dalam susu segar
jangan sampai lembik pulak
than susun dalam bekas

Kemudian lapisi dengan adunan cream cheese Tadi
ulang langkah ni hingga beberapa lapisan
untuk tambahan

Aku tambah milo dengan nestum
ade stok kat rumah
balon je la

Si Kecik Heboh nak isi coklat rice
pun  bole....

Tadaaaaaaa
siap
taruk badam slice
yum yum yum

Tak sabar nak makan

letak dalam peti sejuk

Dalam hati tengah bayangkan
tengah pengang garfu 
sambil makan this cake



Untuk pengetahun dan maklumat korang
peti ais kat rumah aku ni
da sampai hayat akhir ni
jadi aku letak kat tempat keras
Hahahah.... cian my cake...

jadi sesape yang bermurah hati
bole lah hadiah kan sebuah peti ais 
yang siap bole buat ais sekali ye

hahahaah...

Sentiasa berangan nak dpt peti ais tu
bila la dapat....

Wassalam...

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...