Leaderboard

25 Mei 2015

tak ada rezeki namanya

Assalamualaikum. ...
Huhuhu... sedih...
Hajat hati kami berdua nak masukkan sarah sekolah agama
Sekolah aliran arab
Rupanya tak ade rezeki

Bulan lepas ade call pihak sekolah
Sebab tak dapat ape ape maklum balas
Sebab sekolah kat kampung ni da start bagi surat 
Pembantu tadbir tu memaklumkan 
Temuduga akan diadakan pada bulan jun

Ni die surat nya
Sampai kat rumah mak mertua
Sampai mungkin rabu atau khamis

Jumaat petang kakak ipar ade mesej
Tapi malangnya
Aku tak baca mesej tu

Hampa sungguh

Baca mesej ni 
Hari sabtu pukul 2 petang

Petang sabtu juga pergi ambik surat
Adehhhh... pagi tu ujian bertulis

Kami sefemly nak gi cari basikal untuk sarah
Bayangkan kehampaan kami tu
Sepanjang 45 minit perjalanan 
Suasana sunyi tanpa perbualan

Masing masing senyap
Sampai si sarah pelik
Kenapa ayah dengan ibu senyap je

Sepanjang perjalan lebih kurang 45 minit
Dalam hati berdoa agar Allah
Kuatkan semangat
Moga ade hikmah disebalik semua ini terjadi

Tu kat bawah tu sekolah sk kuala linggi
Tak pe la
Mungkin ade hikmah disebalik berlakunya semuanya
Aminnn


# hari ni cuba call sekolah tu beberapa kali
Tapi tiada jawapaN ... bukan jawapan tapi talian tidak diangkat...
Konon nak merayu
That it... 
Aku berserah pada ketentuan mu Ya Allah
Moga ade hikmahnya..
Aminn


5 ulasan:

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...