Leaderboard

25 Mei 2015

tak ada rezeki namanya

Assalamualaikum. ...
Huhuhu... sedih...
Hajat hati kami berdua nak masukkan sarah sekolah agama
Sekolah aliran arab
Rupanya tak ade rezeki

Bulan lepas ade call pihak sekolah
Sebab tak dapat ape ape maklum balas
Sebab sekolah kat kampung ni da start bagi surat 
Pembantu tadbir tu memaklumkan 
Temuduga akan diadakan pada bulan jun

Ni die surat nya
Sampai kat rumah mak mertua
Sampai mungkin rabu atau khamis

Jumaat petang kakak ipar ade mesej
Tapi malangnya
Aku tak baca mesej tu

Hampa sungguh

Baca mesej ni 
Hari sabtu pukul 2 petang

Petang sabtu juga pergi ambik surat
Adehhhh... pagi tu ujian bertulis

Kami sefemly nak gi cari basikal untuk sarah
Bayangkan kehampaan kami tu
Sepanjang 45 minit perjalanan 
Suasana sunyi tanpa perbualan

Masing masing senyap
Sampai si sarah pelik
Kenapa ayah dengan ibu senyap je

Sepanjang perjalan lebih kurang 45 minit
Dalam hati berdoa agar Allah
Kuatkan semangat
Moga ade hikmah disebalik semua ini terjadi

Tu kat bawah tu sekolah sk kuala linggi
Tak pe la
Mungkin ade hikmah disebalik berlakunya semuanya
Aminnn


# hari ni cuba call sekolah tu beberapa kali
Tapi tiada jawapaN ... bukan jawapan tapi talian tidak diangkat...
Konon nak merayu
That it... 
Aku berserah pada ketentuan mu Ya Allah
Moga ade hikmahnya..
Aminn


18 Mei 2015

temperature naik lagi

Temperature si hitam naik lagi
Merah
Tak pe Insyaallah. ... 
Aku bole mengatasinya
Sebab ini kalo ke 2 da
Masa pengalaman pertama 
Memang takut jugak 

Ingat lagi dulu
BAru lagi pengalaman ni 
Dalam 2 ke 3 bulan lepas
Aku ni jenis naik kete tak suka bukak ekon
 Kalo da panas pakai jugak
Bukan nak jimat 
Tapi memang kureng sikit
Masa tu cuaca agak panas dalam pukul 1 lebih
Memang tengah menggelegak panas
Hahah.... gelak bila teringat
Bila da panas tu buka la ekon
Kebetulan masa tu tunggu orang
Switch on ekon panas
Buka je tingkap 
rasa udara panas dalam kereta
Udara kat luar lagi sejuk
Da rasa lain macam da ni
Lepas tu jalan lagi
Tiba2 simbol yang H tu menyala merah kelip2
Biasa die akan merah bila kita nak switch on kereta kan lepas tu die padam kan
SSekarang ni masa kereta bergerak memang ade something wrong
Nampak je bende tu berkelip2
Bagi signal tepi
Matikan injen terus lari keluar
Hahahah.... tu la punya panik
Terus cari tempat teduh jalan kaki
Aku tinggalkan kereta
Takut kereta meletop
Tu la anggapan aku masa mula2

Ambik tempoh bertenang call en suami
Adehhhh....
Tunggu dalam setengah jam
Alhamdulillah penyelamat sampai
Suami sampai bawak 3 ke 4 botol air da standby
Die buka bonet depan than isi air
Kosong kot tangki air

Da isi air balik rumah dulu
Masa tu buat keje luar
Hajat hati nak siapkan
Terus terbengkalai da jadi macam tu
Sambung je la kemudian
Esoknya gi kedai kereta
Rupanya hos penyambung dalam 2 ke 3 inci ti da pecah
Tu yang air keluar tu

(Sambil update blog tunggu temperature turun)

Sekarang ni ape je la yang pecah
Nasib bawak air spare
Ade sebotol air lh 1 botol air minum
Memang jadi kawan rapat
Bila da turun temperature jap lagi
Nak tuang air.... lepas tu
Nak cari kedai kete kat pekan masjid tanah

Ni da nak masuk setengah jam ni
Tunggu temperature turun
Rasanya da ok da ni
Jom kita tengok
Tadaaa... Alhamdulillah
Lepas tu jom isi air
Tapi kene hati2 bukak penutup takut air panas ter kene
Kene ambil langkah keselamatan

Tengah2 isi air
Tetiba ada seorang pak cik lalu
Rosak ke... tanya die
Temperature naik pak cik
Masih isi air lagi tangan tu
Lain pulak kali ni air kelihatan bekuranh dan hilang
Tengok kat bawah banyak titisnya
Gabra jugak

Than tanya pak cik tu nak buat ape lepas ni
Terpanik pulak
Ttibe blurr bila tengok air turun banyak
Terus pak cik tu bagi tau
Tak pe pak cik nak balik ni
Pak cik singgah kedai tu
Pakcik suruh die datang sini
Ko tunggu sini ye
Dalam hati lega sikit sebab ade bantuan
Alhamdulillah ... Alhamdulillah. .. Alhamdulillah

Tengah2 tunggu
Tengok kat hutan getah
En kerbau dan keluarga pun hairan tengok aku
Hahahahah...

Sengal kan aku

Dalam 15 minit
Ade myvi hijau tua berhenti
Yang keluar pak cik tu dengan sorang lagi lelaki
Budak tu isi air.... masuk sebotol tak sampai la sebotol
Lepas die suruh start air cond  semua
Sebab nak cek kipas jalan ke tak
Than ok... nak tengok air mana yang keluar
Last budak tu suruh pergi kedai kawan die
Suruh service coolent

Masa ni da sampai kedai yang budak myvi hijau suruh pergi
Alhamdulillah dapat jugak aku cari
Budak tu cakap  
Budak pomen ni kate kalo nak service ambik masa 2 jam jugak
Da tak ada pilihan lain
Aku kene tunggu jugak
Inform dengan bos

Nasib bos tak ikut tadi
Tadi sebenarnya nak bawak bos tengok projek
Kalo tak... kan haru malu kat bos
Hahahah... gelak saje

Aktiviti membersihkan radiator

Tu die


 Da tau ape penyakit die
Cap radiator da pecah
Nak tukar cap tak ade 
Terpaksa tukar sekeping radiator
Tak pe la... tukar pun tukar janji
Tak de nak tersumbat
Sebab banyak air karat

Sekian sahaja untuk hari ni
Hari yang membawa pengalaman baru

Ape pun syukur Alhamdulillah. ...











05 Mei 2015

hari ini


hari ni macam macam jadi
Hari 1st day bulan may
Macam macam nak buat
Pasal keje lagi la fenin
Aduhhhh...
Tapi Alhamdulillah. ...
ALLAH telah memudah kan kerja aku
Esok standby buat surat
Done.....
Syukur...
Syukur.....
Syukur Alhamdulillah. ...

Untuk pengetahuan semua
Aku yang buat alas tido
Atau bole di panggil toto
Sebenarnya da siap 2 hari lepas
Basuh basuh basuh
Mesin yang basuh
Malam ni aku dengan my doter akan merasmikan
Hehehehe
Hari ni jugak 
Belikan my doter 2 bende ni
1St sekali kasut sekolah
Lagi minggu lepas nak cari kasut baru
Kasut sebelum ni da hancur depan die
Getah depan da hancur
PUnya ganeh doter I ni
Tanya saller kedai tu bole tukar ke tak
Sebab
Anaknya tak bawa sekali
NAsib bole pakai... and mang ngum...
Alhamdulillah. .. Allah sekali lagi memudahkan kerja aku
2nd beli mouse tu
Reason???
 sebab ape aku nak beli benda tu
Sebab anak aku suka main lembik lembik
Nak tau ape yang lembik lembik tu
Lembik lembik tu ade la lemak lemak
Kat lengan aku
Bole...
Kadang2 agak geram jugak
HIhuhi... rimas....
 Dengan ade nya benda ni
Xde la bengang and rimas sangat
Hehehe...

03 Mei 2015

jahit baju sendiri


Hari ni jalan jalan kat PD
Ramai sungguh orang berenang
Berkelah
Adehhhh..... jalan penuh kereta disekitar pa tai peranginan itu
Lepas jalan jalan
Layan ulangan pop star 3
Malam jahit baju blous
Harap mencapai tahap kepuasan hati ni
Sesubuh tadi mengguting kainnya
Dapat lah blous sendiri dengan baju kurung pahang

Alhamdulillah. ..
Selesai...

02 Mei 2015

second of mei

Aktiviti hari ke dua bulan mei
Cuti kan.... seronok duduk rumah
Pagi tadi menggunting baju kawan
ADe la sepasang 2 kawan tempah
THan hari ni siap kot


Ni die baju nye
Tinggal nak kelim tangan dengan baju je
Lepas ni siap
Gosok2 bole la pelan nak pulangkan pada owner
Ade la duit tambahan sikit
Slip gaji
Almaklum.... yang belah kanan
Da panjang senarai pemotongannya
Hehehe... banyak komitmen


Budak sorang ni
Bizi main
Tengah hari tadi
Die pergi rumah orang kawen
Dengan atok die

Lalalala. ...
Ape pun still miss my love
Hope sentiasa sihat selalu


01 Mei 2015

vacum cleaner

Aku da terjatuh hati
Hati ni tengah meronta ronta
Nak beli benda ni
Ape pendapat korang
PEnangan tengok go shop astro








Da tanya en suami da
Kalo en suami cakap on je
Dengan pantas tangan aku yang gatal ni
Bli online
Naluri perempuan
Nafsu perempuan

Tapi memang teringin nak bli vakum weii
Vakum kat rumah ni besar gedabak
Lepas tu penapis die da rosak sebab 
Ipar aku basuh penapis die
Lepas tu tak keringkan betul
Terus keras dan mengecut
Sedutan pun da kurang
Adehhh...

Ape pendapat korang
is it ok .... or not...

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...