Leaderboard

28 April 2015

sarang tupai

Korang percaya tak
Kalo den kate tupai buat sarang dalam rumah den
BEtullll.... tak tipu
TUpai buat sarang dalam bilik air
BUat kat rak besi tergantung
Kat penjuru bilik air
Bilik air rumah ni memang besar
Siap bole taruk mesen basuh
Mula tak tau
SApe la yang buat sepah
Bawak daun kering
Kulit upih kelapa
Ranting kayu
Ingat burung
Bila tengok kulit upih kelapa besar sangat
Dengan ranting kayu yang besar
Tak mungkin burung punya kerja
GIgih den membersihkan habuk dengan sampah ni
Tiap tiap hari
DAlam hari ke 3 ke ke 4 kot
Si sarah nampak tupai
Jadi terbongkar lah sape punya sarang sebenarnya
Kalo bukan tupai
Seram jugak dalam pikiran
Binatang ape nak buat sarang ni

Ni sarang hari masa hari ke 5
Tak kemas lagi
Dalam masa 1 hari da jadi sarang die
Sblum ni asik hilang je... den yang buang... hehehe
Bila siap kesian pulak

Ni pulak hari ni hari ke 6
Da ade bilik die
 En suami kate biarkan dulu
Mungkin tupai tu nak beranak kot
Mane tau ade rezeki
Katenya

Aminnn kalo betul kan
Tapo tengah pikir
Nak pindahkan kat mana sarang die ni
Gantung kat dinding luar rumah ok jugakkan

25 April 2015

kisah malam tadi

Hulk

Black widow

Iron man

2 orang gedik.
Dlm paggung pun amik gambar
Tak guna flash takut ganggu orang lain

Sebelum masuk hall

Semalam masuk dalam pukul 8.30 malam
Sebelum tu drive dari rumah kak bib dalam pukul 6.30 petang
Sampai eon bandaraya dalam  kul 7.30 malam
Tu siap parking
Magrid kat sana
Tak pernah pun solat kat sana
1st time
Selesa da macam kat mahkota perade
Tu pun da lama tak pi sana
Bercinta nak pi bandaraya melaka
Sebab banyak kereta

Lepas magrib cari roti
Makan tu je
Than terus masuk hall
L3pas amik air dengan popcorn
Banyak kosong seatnya

Seronok jugak
Tapi dalam hati risau jugak balik malam
Kalo ade en suami dengan senang hatinya den tengok
Dengan si kecik ni kadang2 tengok macam boring
Tapi die tau la watak2 dalan cerita ni
Sikecik ni nak makan pizza lepas kluar hall ni
Jalan punya jalan tengok banyak kedai2 dah tutup
Eskulator pu  da berhenti
Takut jugak
Terus pusing cari pintu utama
Bayar parking
Than pecut balik
Kluar dalam kul 11.20 malam
Sampai uma dalam pukul 12.18 malam
Malam memandu macam serasi pulak kete hitam I
Macam smooth je
Terbaik... jadi micheal shumacher sekejap

Bulan ni paling banyak keluar
Last week femly day di afarmosa
Esoknya penyampaian Br1m
Minggu ni
Malam kelmarin .... makan malam sempena majis perpisahan cik mastura yang akan ke putrajaya
Malam tadi... tayangan amal office buat untuk cerita the avenger
Habiss.... cukup kot berjimba-jimba
Kalau en suami ade lagi best
Hehehe...

En suami cakap lepas ni kurang2 kan kluar malam
Hehehe... 2 malam ni je 
Kebetulan bulan april bizi pulak office punya perancangan

Hope ada lagi macam ni

24 April 2015

jom tengok wayang

Kami nak tengok wayang...
Office buat tayangan amal



















BUdak kecik kat sebelah tu da sengal
SEbab tidur nya diganggu
Adehhh....
Demam la.... macam2 lagi....
Alasan sebab ngantuk
Hihihikkk. ..


Kami nak tengok cerite
The avanger
Hope we enjoyy...

20 April 2015

bawak novel ke sekolah

TAdi cari cari novel
MAna buku den ni
CAri dalam almari... laci..
Semua tak ada
LAst2 nak tau kat mana

DAlam beg sekolah sarah
Allahhuakhbar....
Anak sayang den ni
Semua di sumbat dalam begnya
Membaca pun merangkak
Ada hati nak baca novel

GOOD girl... good sign...
Ada semangat nak baca buku
Maksudnya ada semangat nak belajar

Buku ni la yang dicari
rupanya dalam beg die ye...
.


tupperware

Gigih malam ni berkemas
BAru beli bekas plastik baru
Mengemaskan ikan
Bekas tupperware untuk sejuk beku
Teruja den... sampai uma terus kemas tempat beku
Ikan jaket je... hehehe





Tadaaaa..
Da kemas.... suka... peti ais nampak tersusun
TEngok harga memang la
DUlu masa mula mula nak hidup
Pandang pun tak bekas plastik ni
Bukan sebab ape
SEbab besar sangat angkanya

SEkarang ni
Alhamdulillah. ... boleh la
KAlo tak mampu pun
KEne keje lebih kuat lagi
Amek upah menjahit ke
Tolong orang dengan mengambil upah
Apa apa sahaja...
Nak sesuatu benda
Kene usaha kan

SEbenarnya I jatuh hati dengan
Kualiti die
Den suka sangat makan taugeh
Stok taugeh ade la
Tapi kadang2 lost... sebab malas nak gi beli
Sayur lain macam sawi ke bayam
Memang jarang beli
Sebab bila da beli
Sayur tu akan lecur hancur
Dalam petis ais... membazir
Dalam hati
Money terbang dengan ade sepasang sayap
Walau pun 2 ke 3 ringgit
Banyak juga tu wei
Dengan keadaan economy sekarang

Dengan adenya plastik tupperware ni
Mengubah sikit lah
Ade penjimatan
Saya suka!!!

Kalau korang bli taugeh
Berapa lama bole tahan dalam peti ais
den ni kadang2 tiba angin malas datang
Den masak simple2 je
JAnji ado... perut pun kenyang
Jadinya sayur ku tertinggal di malaisyia
HEhehhe....
Cuba korang bayang kan
Den bli taugeh minggu lepas
Ade lagi resit die
Resit sekarang kan ade gstkan
Punya jakun last week
1st time bli barang dengan harga gst
1 office den tunjuk
Tak la semua hahaha... sorang dua je pun
Cerita nak up kan.... sengal...

Ok... cerita taugeh
Last week den bli rm 0.90/500g
Jap tengok tarikh kat resit
Hahhh ... 13 april 2015
Wah da seminggu
Sampai uma je...
Basuh2 masuk dalam plastik tupperware
Hari ni da 20hb...
Taugeh masih ok lagi
Alhamdulillah. ..

Ia memang sesuai dengan den
Den rasa tupperware ni sesuai utk wanita
Yang berkejaya yang kurang masa
Tapi berusaha untuk memasak
Memastikan perut anak suami
Dan keluarga kenyang
Tanpa membazir
Walau pun agak mahal
Tapi berbaloi baloi


Note: last sekali... sape nak bli tupperware. .. bole bagi tau saya... 
Baru joint, kakak tu kate no ahli saya cute : 881122
Orang macam den yang kepala susah nak ingat pun
Senang ingat no ni
Daaaa.....

selamat menyambut bulan rejab

SELAMAT MENYAMBUT BULA REJAB KAWAN-KAWAN

lagi pasal femlyday PDTAG @ afarmosa water theme park

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...