Leaderboard

29 Mac 2015

rasa cinta

Assalamualaikum semua
HAri ni cuti kan.
Cik Puan Ayu pepagi hari
MAcam biasa tugas utama
Pada Yang Maha Kuasa
Berasa bersyukur kerana menghidupkan kita
Setelah dimatikan kita sebentar
Alhamdulillah. ...
Jadi tugas kita hanya perlu mensyukurinya
Mari sama sama kita berdoa
Agar kita sama sama sentiasa
Berada diatas landasanNya
Dan terus berada dalam keredhaannya
Aminnn

TAk de...
Sebenarnya
CPA ni nak cerita pasal tajuk kat atas tu
Tapi bukannya ape pun
SEbab tengah layan cerita korea
'Ungly alert' tengok babak cinta ni
MEmbuat kita terbuai buaikan
Dengan rasa cinta
Terpengaruh.... rasa bahagiaKan...
Menyebabkan cpa ni rindu
Pada en suami....



Rindu... ape erti rindu...
Ape rasa rindu tu...
Ade ke orang tak tau rasa rindu
Tak kan tak rindu kat mak ayah kot
Masa zaman belajar memang kita rindu kat mak ayah kita kan
Zaman bercinta.... tak ade ....
Sorry cpa tak pernah bercinta
Tapi bila da kawen baru tau ape itu rindu

Betul tau ape yang orang cakap
Bila rindu rasa makan tak kenyang
Mandi tak basah
TidUr tak lena... it true

Ingat lagi dulu
Hikhikhik... masa 5 tahun dulu
Tahun pertama kami berkahwin
Tahun tu dugaan betul bagi cpa

Dengan perasaan rindu itu
Rasa macam sedih sangatkan
Menangis... itu je yang mampu betul tak
Lepas tu nangis sorok2 sebab malu kat mak ayah
Kita duduk dgn femly sampai sekarang
Kehkeh keh...
Tahun demi tahun
Cpa semakin tabah
Walau pun kadang ade masenya kita kalah
Tertumpah juga air mata rindu ini
Allah tempat mengadu
Agar Ia memelihara hati
Daripada godaan syaitan
Dan memelihara orang yang kita sayang dikejauhan

#Post semalam.... post jiwang...

25 Mac 2015

mask

JOm kita jadi en mimpi
Nak tido....

Ook bye
ASSALAMUALAIKUM
Selamat malam sayang

bergegar cermin rumah I

Assalamualaikum semua
Kesinambungan daripada gotong royong last week
RUpanya ade majlis nak buat kat sini rupanya

See the pictures


Inilah acaranya 
Baru tau
Benda ni dapat masa tengah kursus tadi
Kat bandar melaka
So sesapa yang ade kesempatan 
Jemput datang ye

Yang bergegar cerminnya sebab
Dekat sangat dengan rumah
Bayangkan sampai bergegar cermin nako rumah ni
Gegaran daripada kekuatan bunyi speaker
Rehursult katakan
Baru rehearsal
Kalo betul2 mau pecah kot....
Oooo  tidak tidak




Balik daripada pertandingan senamrobik sarah
Terus bli barang
Banyak jugak den bli
Walaupun tengah kering
Tapi tadi den telah mengguna kad en suami
Yang masih berbaki
Ape lagi aku kecikkan lagi amount nya
Beli barang dapur yang perlu
Sementara menikmati harga barangan sebelum GST

DON WANT TALK ABOUT THAT

Latihan tarian 

Joint jiran tengok persiapan mereka
Katanya esok da mula
Puteri den ni ha tak saba nak pergi esok
Pesan die
Supaya pergi dengan atoknya
Ibu kerja  esok

Kawasan luar jalan...

Yang lain lain belum sempat tengok lagi 
Sebab mereka masih dalam proses menyusun

Nanti I hup date lagi ye

24 Mac 2015

pertandingan senamrobik pra sekolah

Assalamualaikum. ..
Alhamdulillah. .
Allah masih beri lagi nikmat
Nafas untuk melihat puteriku
Anugerah dan amanatNya







 Giliran yang ke 33
Berpeluh jugak lah menunggu


jom berkursus

Assalamualaikum. ..
Hari ni berkursus
Tapi petang kene balik awal
Ingat sebab aleeya persembahan
Kesian pulak.... cuba unt
uk dapat pelepasan

22 Mac 2015

day 4 gotong royong semalam

Semalam ade gotong royong
Anjuran Majlis Perbandaran Alor Gajah
BErsama kementerian pelancolongan
Bersama pihak jkkk kg kuala linggi
Polis daerah alor gajah
Pejabat daerah dan tanah alor gajah
Rela dan banyak lagi

SEronok juga
Da lama tak joint
Masa ni baru lepas berpenat penat cat tembok

Salfie melepaskan penat


Menunggu majlis perasmian penutup




Kami ambik bahagian mengecat tembok
Tu si aleeya sibuk mengecat dengan kak melor

G


Masa ni tengah mengecat


Pandangan dari laut

Day 5 jom parut kelapa

Assalamualaikum semua
Pagi pagi ni
Ingat nak masak lontong
Tapi kosong je la ade sayur
Tengah hari bole buat lauk jugak kan
YEhhh...














KAsut sarah pun da basuh
SElalu en suami yang basuhkan
Lepas ni kene belajar basuh kasut sarah
Selagi die belum bersedia nak basuh sendiri



Gedabak besar tu kasut ibu die
Alang2 basuh kasuh
Basuh kasut sendiri jugak

06 Mac 2015

episod 2 kad jimat minyak & elektrik... menampal

Assalamualaikum. ...
Kembali bersiaran
Update pasal kad ni

Sengal jugak den ni ha
Hihihihi
Semalam aku ikut member pasang kat rumah orang
Tapi masalahnya yang pasang semalam
Db board die terbaru
Senang je pasang
Tibe rumah sendiri da tak reti pasang
Sebab rumah den pesen lame
Fius box dengan main suiz asing

So main bedal je la
Sebab yang den tau pasang kat main suis

Ni die pesen lama
Main suiz, curcuit breaker and fiuz bos lain2kan
Cam mana tu
Jadi den ambil keputusan
Tampal je kat main suiz

Tampal macam ni
Tak jatuh pulak
Double sided xkuat
So tampat kat atas je la


kad jimat minyak dengan elektrik

Assalamualaikum. ...
Nak cerita pasal kad ni
Korang pernah tengok tak
Daripada syarikat high demention
Member bagi cuba kad ni dulu semalam
Tapi masih belum tampal lagi
Katenya....
kad ni boleh menjimatkan minyak dengan elektrik
Yang mana maybe die menstabilkan
Ion ion dalam sistem elektrikal dalam kereta atau rumah kita
Maksud arus elektrik yang tidak digunakan tu die stabelkan
Die cakap macam tu la

Nak ikutkan aku ni jarang nak percaya bende benda macam ni
Hajat hati memang nak cuba
Tapi berat je hati
Last last member bg kad ni cuba pakai dulu
Hehehheee
Tu yang cuba je sebab free
Ikhlas aku cakap sebab free
Kalo betul ade pengurangan
Maybe bole beli untuk kereta pulak

Bermula dari semalam
En suami kata tak payah tampal dulu
Kita cuba sehari dulu
Yabg bulan tengok kat bill je la
Saje je gatai nak tengok macam tu

Kul 7.05 minit malam macam tu
Aku da amik bacaan meter kat rumah tanpa lekatkan kad ni
Siap snap gambar bacaan dalam henset en suami
Sebab my henset nye semalam dah kong
Main game je
So hari ni kul 7.05 minit, lebih kurang la nanti
Aku amik bacaan
So hari ni kita akan dapat bacaan
Untuk 24 jam.. berapa kW penggunaan elektrik kat rumah aku...

Pagi tadi
En suami amik bacaan kul 7 pagi tadi
Bacaan baru 3kW
Itu dalam 12 jam

Harap tak lupa
Kita tunggu

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...