Leaderboard

05 September 2014

Adventure Ke Taman Lokan

Assalamualaikum. ..
Tak sabar nak cerita pasal ni
Yang ni kisah semalam
Adventurenya ke taman lokan
Gambar pun tak banyak
Sebab betry weak
Pejalanan untuk ke taman lokan
Melalui jalan ladang  kelapa sawit
Adventure tau
Melantun lantun den duduk dalam kete
Ambik masa dalam 15 minit kot
Sejauh 3.1 km

Masa sampai tu
Ingat da sesat
Sebab macam tak ade ape pun
Bila tanya en azis yang bawak tu
Da sampai da
Mujur pakai seluar
Bos pulak kesian pakai baju kurung
Tapi ok je

Tu da nampak sikit
Ada ciri ciri taman sikit

Ni la tempat bela lokannya
Pakcik tu u tengah buat demo
Macam mana nak cari lokan
Tak dapat close up
Betri da kong masa ni

Cantikkan


Masa kat sana 
Cuba makan yang mentah
Dengan yang bakar
Aku lebih suka yang mentah
Sebab lembut
Kalau da bakar atau masak
Die liat tau
Sedap jadi orang jepun kejap
Tapi semalaman perut meragam
Sebu je... tak biasa makan mentah
Ke den ni dah tuo
Huhuhu

Ni la tamannya
Semua tu dari kulit lokan tau

Memang tenang masa kat sana tau








Last sekali dapat bawak balik rumah sikit
Bebagi kengkawan kat office
Sama sama merasa

Pengalaman yang menarik
Best best best

Sambungan....
Sory diana rashid and sorang lagi lupa
Terdelete ulasan....
Tertekan.. maafkan saya

Untuk pengetahuan semua
Taman lokan ni kat PAYA LEBAR
AYER LIMAU... MASJID TANAH MELAKA
kat area paya lebar ni
Macam macam aktiviti bole buat
Memancing ikan
Menjala
Bersiar siar tengok kelip kelip
Tengok binatang liar disekitarnya
Macam macam lagi
Dengar kata diorang tengah tempah bot cruz
Khusus untuk pelancongan dikampung tersebut


3 ulasan:

  1. Tak pernah makan lokan ni..bestnya kalau dapat yang fresh kan..

    BalasPadam
  2. rasa ape lokan... mcm best je klu dpt try ni :D

    BalasPadam
  3. Terima kasih ulasan
    Tontonlah video aktiviti yg sempat di upload di YouTube tamanlokan

    BalasPadam

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...