Leaderboard

30 September 2014

jalan jalan jj eon melaka

Aktiviti hujung minggu
Jalan jalan dengan baby harraz
Ibunya nak beli barang
Apa lagi kami dua beranak 
Joint sekaki le
2 beranak berselfie

Merajuk nak naik stroller
Mane bole sayang
Ibu tengah pujuk naik troli

Dalam kete


Akhirnya mood die da ok
Naim troli

Kemain bergambar dengan harraz
Asik nak pangku harraz je
Jenuh ....
Awak kecik lagi la sayang
Belum bole pegang adik sendiri lagi

Baju baru
Rm 29.90 ade sale tinggal rm 14.xx 
Trus adik ai grab


Harraz
Terpaksa aku relakan
Mesti harraz cakap macam tu dalam hati
Hahahha...

Comel

Alololo...


Sampai uma
Den tak bli apo pun
Blikan gula kapas da sarah je...
Ingat nak bli alat mainan sarah
Mahal semuanya
Tp bli la satu sarah nak jadi doktor
Doktor nur aleeya maisarah..

kami di sini

Assalamualaikum. ..
Selamat pagi semua..
Program  EPSA WEEK
Kursus.... tak tau lagi inti pati nya
So mari kita sama sama menimba ilmu
Moga ade keberkatannya
Aminnn

26 September 2014

ade budak di bawah sane


bestnye

Best nye kalo jadi macam ni
Dapat buat benda macam ni
Berjaya mencapai impian macam ni








Nak nak jugak
Tapi kasut tak ade la sebanyak ni
Hahaha... sekerat 2 je yang hado...

22 September 2014

selamat pagi

Assalamualaikum. ...
Selamat pagi semua...
Macam mana mood  ni
Mood den pagi ni ok je...
Tak de la lemau sangat...
Cuma perjalanan ke tempat kerja
Kereta semua pecut...
Dalam hati...
Tak pe den tak kejar masa...

21 September 2014

Cuti cuti cuti

Assaalamualaikum....
Cuti.... tak ape pun aktiviti
Hehehehe... saja je...tak tau nak postkan ape
Layan budak sorang ni
Downloadkan cerita kartoon
Sampai limit da quota internet


18 September 2014

bila sel2 otak berhubung

Akiviti sarah masa ayah keje
Buat keje sensorang
Biasa ayah rajin melayan
Kesian anak ibu
Terasa benar die
Ketiadaan ayah nya
Ayah cari rezeki untuk kita sayang








17 September 2014

berger

terasa nak makan berger
da berapa minggu nak cari beger
gi pasar malam kat pekan tu
tapi tak la besar mana pasar malam tu
sekerat dua tu
tak do jugak
ke malas nak jalan masa tu
pun tak pasti
yang jumpa roti pita
roti pita pun roti pita la

kali ni die datang lagi

memang kan tekak ni
selagi tak dapat
dok teringat je

padahal buka ade pape pun
tekak ni je yang gatal

# jom sarah kita cari beger.... ni petang ni kalo mesti si anak nak amak aiskrem... anak la anak... layan kan aje perangai mak dengan anak....

14 September 2014

sedih pulak

Tengok cerita korea ni
My love from the star
Ni da kali ke 2
Tapi untuk 1st time hari tu
Tak tengok pun ending die
Hari baru dapat tengok
Macam aku masa dulu je
Sedih la pulak
Ape pun puas hati
Dapat tengok
Happy ending story

jahit sendiri

Aktiviti hari ni
Menjahit baju...
Membuka mesin
Acceli jumaat da buka mesin da
Tu pun sebab nak alter baju sendiri

So semalam da cantumkan
Bahagian baju
So hari ni menjahit tangan
Rajin pulak nak menjahit tangan
Biasa semua dihentamkan dengan mesin


13 September 2014

jongging lagi

Assalamualaikum. ...
Pagi tadi jongging
Mula2 pergi sorang
Sebab kejutkan si kecik
Tak nak bangun
Last pergi la sengsorang
Best.... angin sepoi2 pagi
Lari dapat 3 ke 4 pusingan da ok da

Lepas tu balik rumah
Sampai je kat rumah tengok pintu da terbuka
Tengok si anak da menanti
Nampaknya kene bawak die joging sekali lagi
So kali kedua jongging









11 September 2014

sarapan pagi ni

Assalamualaikum. ..
Sarapan kita pagi ni
Alhamdulillah. ...
Mak ana bawak
Terima kasih mak ana...

10 September 2014

counting day

Errmm... start counting day again
Harap masa cepat berlalu
Da sepanjang masa berlalu
Ade penyeri
Ade penawar
Ade kegembiraan
Hanya kepada Kamu Ya Allah
Tempat hamba Mu bermohon
Amin.....



# jom solat isyaq....

jom makan

Jemput mkn....
Simple je makan hari ni

05 September 2014

duhai hati ini

Petang ini
Malam ini
Hati tercalar sikit
Huhuhuhu....
Berdoa kepada tuhan agar
Calar itu tidak dalam
Tidak berdarah
Amin....

# saya rasa sedih ); sekarang....

Adventure Ke Taman Lokan

Assalamualaikum. ..
Tak sabar nak cerita pasal ni
Yang ni kisah semalam
Adventurenya ke taman lokan
Gambar pun tak banyak
Sebab betry weak
Pejalanan untuk ke taman lokan
Melalui jalan ladang  kelapa sawit
Adventure tau
Melantun lantun den duduk dalam kete
Ambik masa dalam 15 minit kot
Sejauh 3.1 km

Masa sampai tu
Ingat da sesat
Sebab macam tak ade ape pun
Bila tanya en azis yang bawak tu
Da sampai da
Mujur pakai seluar
Bos pulak kesian pakai baju kurung
Tapi ok je

Tu da nampak sikit
Ada ciri ciri taman sikit

Ni la tempat bela lokannya
Pakcik tu u tengah buat demo
Macam mana nak cari lokan
Tak dapat close up
Betri da kong masa ni

Cantikkan


Masa kat sana 
Cuba makan yang mentah
Dengan yang bakar
Aku lebih suka yang mentah
Sebab lembut
Kalau da bakar atau masak
Die liat tau
Sedap jadi orang jepun kejap
Tapi semalaman perut meragam
Sebu je... tak biasa makan mentah
Ke den ni dah tuo
Huhuhu

Ni la tamannya
Semua tu dari kulit lokan tau

Memang tenang masa kat sana tau








Last sekali dapat bawak balik rumah sikit
Bebagi kengkawan kat office
Sama sama merasa

Pengalaman yang menarik
Best best best

Sambungan....
Sory diana rashid and sorang lagi lupa
Terdelete ulasan....
Tertekan.. maafkan saya

Untuk pengetahuan semua
Taman lokan ni kat PAYA LEBAR
AYER LIMAU... MASJID TANAH MELAKA
kat area paya lebar ni
Macam macam aktiviti bole buat
Memancing ikan
Menjala
Bersiar siar tengok kelip kelip
Tengok binatang liar disekitarnya
Macam macam lagi
Dengar kata diorang tengah tempah bot cruz
Khusus untuk pelancongan dikampung tersebut


Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...