Leaderboard

31 Ogos 2014

lagi ceritera merdeka ku

Gambar semua amik kat fb member
Akibat malas nak bawak hset besor
Tumpang kengkawan 
Jadi le kennnn....
Pejam pulak mate aku ni...
Tidoo...


Kat belakang menyelit

Ni pandangan dari pentas
Sape yang amik tak tau
Terima kasih
Walau pun gambar diri ini tiada

Hah... depan tu yang pendek tu
Tengah sedaya upaya
Membesarkan langkah
Penat dolll....
Tak mau pegang benda ni lagi...



merdeka kita




MERDEKA! MERDEKA !! MERDEKA !!!
Hari ni 31 ogos 2014
Menjadi sejarah buat aku sendiri
Sebabnya
Kali ni 1st time terlibat dalam perbarisan
Dalam jabatan yang aku keje sekarang ni
Dulu masa mula mula masuk keje
Ade juga ditawarkan
Tapi terpaksa tolak semoat da nk hampir majlis kawen
Hitam muka pengantin nanti

Tu 6 tahun dulu....
Hehehehe....
Bawa pelekat
Apa pelekat tu???
Pelekat tu adalah 
tanda nama jabatan / sekolah / persatuan
Alaa... yang duduk depan sekali
Dalam sesebuah barisan 

Mula mula ingat senang
Tapi rupanya susah tau
Orang yang nak pegang tu
Mesti sama tinggi
Kalau tak memang penat la yang pendek tu
Macam jadi kat aku ni
Den yang tak cukup ketinggian ni
Langkah ketetel
Langkah pendek dan laju
Adehhh... ape pn tak bole
Tapi satu pengalaman yang menarik

Terima kasih en suami sebab
Teman kan isteri die
And tengok isteri die berkawad
And than tu my doter
Sebab saport her mother
Yang tak berapa nak gheti berkawad ni

And next year
Insyaallah kalo en suami ada
Ingat nak ajak mereka tersayang 
Sambut merdeka macam ni
Insyaallah. ...
Aminnn  




29 Ogos 2014

perbarisan

Hahahahaha... gelak dulu...
Sms maklumat telah dimaklumkan
Pukul 6.15...
Pukul 3.59 i bangun tau
Panas injen
Tunggu subuh...
Selesai terus jalan

Perjalanan ke tempat kerja 
Biasanya ambil masa 35 ke 40 minit
Tapi kalau antar anak 
45 minit ade...

Hari ni dalam sejarah 
bertolak pukul 5.55 pagi
Sampai 6.25 pagi
Kira 30 minit la...
Ni da habis pecut da 90 lebih bawak
Lampu merah semua redah
AMALAN BAHAYA JANGAN DIIKUTI
sebab tak ade kereta
Pukul 6 orang belum keluar bekerja lagi

Sampai je kat office
Nampak ade kereta kak Fad
Tapi ownernya tak ada pulak
Alamak da la no telefon kak Fad tak ade
Pulak dahhh....
Da kene tinggal ke
Telefon Ayu atas
Sebab apa nama dia ada atas
Sebab tempat kerja die kat atas
Die kate belum gerak lagi tu
Aduhhh... jalan depan lagi...
Nampak kelibat kak pad dalam lobi office
Lega sikit...

Betul cakap suami
Kalau kul 6.15 memang tak ade la tu
Nanti balik ni kalo cerita kat husband ni
Sure kene gelak ni...
Lurus betul bini die ni
Huhuhuhu...

So that is janji melayu
And ahad ni 6.30 baru gerak dari rumah
Hehehe... tau da...


26 Ogos 2014

gila apakah ini

asik nak berangan je nak deko rumah sendiri
hihuhuhu... layankan aje la diri ini


smart je ruang macam nikan
simple kan


langsir macam tu simple je kan
ape name die ek...
nak tengok macam mana die buat


macam sesuai kat apartment jekan


warna yang sweet
 
cantiknya ruang ni

cantik dan simple
 
purple... apa kata anda???

wahhhh... kene tempah kabinet ni
 
ni sesuai untuk da sarah ni
bawah ni pun sama

king of high school

King of High School

King of High School

Mengisahkan seorang pelajar sekolah yang biasa dan merupakan pemain hokey ais sekolah dan dalam masa yang sama terpaksa menggantikan tempat abangnya yang bekerja di sebuah syarikat besar disebabkan rupa paras mereka yang sama.  Menempuh dua kehidupan yang berbeza betul betul mengubah hidupnya dan kemudian jatuh cinta dengan wanita yang lebih tua dari usianya.

Best cerita ni siapa siapa yang suka tengok drama online memang best cerita ni.

Drama dari Korea jenis romatik komedi

Mari kita berkenalan dengan pelakon pelakon die

Seo In Guk
seo in guk
pelakon utama die
Lee Ha Na
lee na haa
awek die dalam cerita ni umur die 28 tahun
Lee Soo Hyuk
lee soo hyuk
pesaing die
Oh Kwang Rok
oh kwang rok
    

Seo In Guk
Seo In Guk

22 Ogos 2014

masuk lubok juga

assalamualaikum semua
hehehehe.... gelak dulu
nak cerita kisah hari ini dalam sejarah
buat kerja luar
bawak kete punya bawak kete
masuk keluar jalan kampung orang
ingat lepas
rupanya ade lubang kat depan
lalu si hitam ku berdentum
tayar depan masuk lubang
ayoyoyo... bumper kiri terangkat
huhuhuhu..... try undur tak berjaya
cuba letak batu kat bawah tayar
dengan harapan tayar dapat bergerak
oohhhh... tak berjaya jugak

ade sorang pak cik lalu
buat tak tau je....
sombong!!! tak pe la sekarang macam macam kan

nak tak nak terpaksa telefon en suami
kebetulan nak amik maisarah
nak telefon member office
sure kene kutuk lagi

20 minit jugak la tunggu
bukak econ... nyamannya tunggu superman datang menyelamat
sampai je en suami terus cuba keluarkan
tak berjaya
last sekali bila en superman tolak
nahhh... dengan senangnya my viva melepasinya
Alhamdulillah.... tak ade ape pun
cuma bumper je yang da renggang sikit
ok la tu.....

# ape yang aku belajar dari hari ini
tengok betul2 jangan nak redah je
gambar tak ade lupa nak snap.....
menggigil jugak tadi
nasid en suami ade
kalo tak terpaksa la guna khidmat rakan sejawat
tapi kene bahan la kat office...
redho je la.....


21 Ogos 2014

berkawad

Assalamualaikum. ..
Kisah semalam berlatih kawad
Sempena bulan merdeka ni
Lama da tak kawad ni

Minda terkenang kembali memori
Tahun 2000 sehingga 2002
Masa tu belajar kat politeknik kota melaka
Seronok la dolu doku kan
Rindu zaman itu
POLIBREGED.....
masa untuk aktiviti kokurikulum
Aku masuk askar wataniah

Sebab aku masuk wataniah masa tu
Sebab pertama masa time sekolah aku tak dapat masuk kelab kawad tu
Ape tah nama da lupa
Weiii... betul memang suka
Masa sekolah dulu kalo ade perbarisan
Best je tengok diorang
Sebab ke2 masa sekolah aku ni pemalu
Malu nak masuk game itu game ini
Pada hal masa sekolah rendah
Juara tau.. perasan......
Tapi betul... 100m ... 200m.... merentas desa...
Semua aku rembat tapi bila lawan sekolah lain aku kalah
Hahahaha...... sebab ade yang lebih baik dari aku...
Redho....
Sebab ke 3 Timbul keinginan untuk masuk askar wataniah

Bila tengok budak perempuan banyak joint
Aku ape lagi... mengantuk disorongkan bantal..
Seronok tau askar wataniah
Kalo hujung hujung minggu
Bole dapat duit
Masa ni mana ade duit sendiri
Pergi la tido kat kem
Macam macam aktiviti
Than hujung bulan dapat la elaun
Tak sampai seratus kot
Tapi jadi lah lepas duit poket

Ade sekali tu
Ade masuk pertandingan kawad tau
Komanden tu suruh ke kiri pusing
Tapi elok je komanden tu sorang je  pusing kiri
Kami semua kekanan
Kene gelak dengan orang kat pentas
Malu .....
Kenangan tu semua....

Panjang nya cerita
Bebalik pada latihan kawad semalam
Seronok sebab da lama tak berkawad
Da berkarat juga la memory
Nak kene asah balik

20 Ogos 2014

masak lemak labu

assalamualaikum semua
tadi pergi rumah terbuka dan kenduri tahlil
merasmikan rumah baru
rakan seoffice...
cantik rumah die
dah rezeki die kan
ape pun tumpang gembira
and all the best...

tadi masa makan kat sana
terjatuh hati kat masak lemak labu
yum yum yum....
tak pernah makan
sedapnya....
terus goggle resepi dengan picture sekali...



tengok kat dapur kak mina SINI

simple je bahan die



ni mesti cuba
tapi tak tau en suami suka ke tak
tapi kalo masak lemak die suka
ni kan ade santan
suka la kot....
hehehehehe.....

sarapan ape pagi ni???

Assalamualaikum. ..
Pagi ni rasa lapar la pulak
Jom sarapan
Den buat milo O dengan oat
Dengan kerepek pisang
Jadi la buat alas perut

Lepas ni ade latihan kawat
Sempenan hari merdeka ni kan
Ape pun
Selamat bersarapan semua
And semoga hari ni lebih baik dari semalam
Daaaaa....

19 Ogos 2014

majlis pejabat terbuka

Assalamualaikum. ....
Yang kisah minggu lepas
Pasal rumah terbuka office
Selang sehari unit sendiri buat
Office pulak buat
Alhamdulillah. ...
Minggu lepas memang perut tegang
Makan saje... heheheh
Tgok gambar je la ye
Amik kat member....
Sebab malas nak amik gambar











Terima kasih mak kecik
Aku gambar ni kat facebook
Heheheh



12 Ogos 2014

mood ke laut

mood kerja hari ni ke laut
semalam dok fikir ape menu nak bawak
untuk majlis hari ni
semalam kebetulan puasa
hari ni da raya da
hehehehe

tu la nak ceritakan pasal hari ni
semalam on d way nak balik rumah
rasa badan macam tak larat je nak buat kek
lepas tu telefon cc melor
tambah bilangan satey
sebab ade bos dengan office mate
yang sponsor satey
den pon tumpang sekaki
hehehehe.....
selesai masalah....

majlis hari ni nye cerita
Ni abang jamal

Barisan bos bos...
Penghulu dan otai...

Sambut besday pn shaz
Bulan ni pn sorang je 
Biasa ade la 2 ke 3 orang sambut sekali
Bulan ni utk pn je...





11 Ogos 2014

malang hari isnin

Hari ade perhimpunan
Bila en suami hidupkan injen kereta
Katanya minyak tinggal level 2
Dalam hati... alamak...
Lupa pulak nak isi sabtu hari tu
Memang tak teringat hari ni ade perhimpunan

Nak antar sarah lagi
Lega sebab en suami offer nak antar sarah
Bertolak pukul 7
Isi minyak kat pekan

Jadi maikel shumaker jap
Wah... memang terbaik baik kete
Dengan silau bagai
Sampai target parking bawah je
Kalau parking bawah maksudnya
Memang kene jalan kaki la beb
Jalan ayu... kemain....
Tengah tengah jalan rasa macam ade yang tak kene
Jalan lagi buat tak tau
Tengah tengah jalan lagi
Bunyi pap kelepap
Memang sah kasut da tercabut ni
Langkah dah slow
Sampai duduk
Nasib majlis perhimpunan sekarang duduk

Memang target lepas habis ni kang terus gi maiden
Nak carik kasut monobo
Tak kira
Sampai dalam kul 10
Kedai pun xbukak lagi
Nampak tu tak bukak lagi
Aku menunggu ni
Tapi hao lagi bukak la tu


Sementara tunggu kedai kadut bukak
Duduk jap
Amik gambar

Nasih tak tercabut yang kecik tu
Die ternganga je
Bole la jalan lagi

Ni die kasut nya
Da bli pun
Actually  den da bli pun  sepasang 
Tapi besar sangat saiz 7
Kasut biasa pakai 5
Hari tu try la 6 mcm ketat
Tapi bila bli 7 alamak longgar pulak

So terpaksa la jual murah kat adik
Hehehehe
Den beli la saiz yang baru
Da dapat
 Hati gumbira
Ok dah dah back tu work
Ok ok ok





Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...