Leaderboard

16 Jun 2014

hura hara di pagi hari

assalamualaikum

hari ni 1st day sekolah

daripa cuti yang sekolah yang panjang
hampir 3 minggu
si maisarah duduk di rumah
memangkan adik berpantang di rumah
so die duduk rumah
tolong jaga baby
tolong ambik2 kan barang
jadi la

kadang kadang buat sepah
memang selalu
memang selalu adik mengadu
huhuuuuu
nak buat cam mana
hobi aleeya buat sepah
daripada sepah2 tu lah
otak dan minda dia die berkembang

sooo... pagi tagi...
bersilat... jemur baju
kejut aleeya
mandikan pakai baju
buatkan bekalan untuk die
masak nasi dan gorengkan daging berger
makan tengah hari nanti
takut die lapar pulak

sepanjang cuti sekolah
tak ade pulak die mengadu sakit perut
maybe die makan je kot kat rumah
minum susu memang tak le cakap la
kemain banyak lagi
sehari 4 ke 5 botol
normal ke budak 5 tahun ye????
agaknya perut die lapr kot
tu la semangat pagi ni nak buat sarapan
untuk die
si ibu ni siap belikan bekas kecil
sebab sebelum ni ade belikan bekal
die yang pilih
besar pulak tu
sehari je bawak bekal
sebab malu
maybe besar sangat kot
lagi pun susah nak tutup

tentang hari ni bila da sampai sekolah
die menangis pulak
aleeya2... macam mana ibu nak buat ni
risau ibu ni
think positif
sebab da lama cuti
da lemau...
tapi hari tu
die ade tanya kenapa cuti lama sangat
die da booring agaknya
kata kata adik
bushu bagi cuti
memang la lama
hahahah...
macam macam la...

lagi 1
malam tadi baru nak siapkan keje sekolah
siap upah meggi lagi
sarah sarah... die malas nak tulis
huruf jawi yang banyak banyak tu
kene ulang ulang kan
kemain teruk lagi muka die
protes tak nak buat
paksa jugak buat...

8 ulasan:

  1. Selamat bersekolah pada anak2 yg bersekolah hari ini.. mcm2 ragam kan bila dah lama cuti ni..:)

    BalasPadam
  2. Biasa la tue.. dah lama cuti kan.. liat la sikit nak ke sekolah..hehehe =D

    BalasPadam
  3. memang huru hara sikit bila dh start persekolahan ni kan..

    BalasPadam
  4. Hari pertama biasalah lagi pula Aleeya masih terlalu kecil utk mengerti.
    Dah puas bercuti tetiba back to school pulak ye..

    Johor dah mula sekolah semalam..

    BalasPadam
  5. itulah anak. kalau tk besepah bukan anak la. kene ajar anak mengemas mainan ..

    assalamualaikum dr http://afasz.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Bermula utk haru biru dipagi hari Ayu..
    Jalan pun dah mula sesak.. akak touch fingger pun tadi 7.59am... selamat 1 minit nak merah huhuhu

    BalasPadam
  7. Eh boleh pulak tanya bila nak sekolah yeh....dah boring sangat le tu agaknya. Pergi sekolah boleh jumpa kawankan Sarah...tu yang best tu dapat main hehe

    BalasPadam

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...