Leaderboard

30 Mei 2014

salam jumaat

ooo.. hari ni ade orang ajak makan pizza
hurrmmm... mcm mn nak diet ni...

next week puasa...
insyaallah...

28 Mei 2014

nak jalan jauh hari ni

doakan perjalanan saya selamat hari ni
perancangan nak ke rumah adik bongsu saya
da 3 hari berpantang di rumah
esok ada apointment dengan doktor
kat hospital sungai buluh
so... ingat hari ni nak balik awal
ingat nak sampai awal ke sana
sempat lah baby dan ibu die berehat


27 Mei 2014

isu babi dan cadbury

baru baru ni kita dihangatkan dengan isu ini
menakutkan kan
arrggghhh... kenapa jadi macam ni...
apa yang jakim buat selama ni
takkan buat kajian sampai sekarang tak siap siap
ahh pening....SINI

Pohon semua umat islam baca yer, saya dapat maklumat ini dari kawan - kawan, dan tolong tag rakan2 lain, saya x sempat nak tag:
oleh Hawa Lawa pada pada 16hb Ogos 2011 pukul 1.38 ptg
BABI SUDAH JELAS HARAMNYA PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM RISALAH INI DIEDARKAN OLEH DR. RASHEED MOS,UNIVERSITI MALAYA KL, PERSATUAN PENGGUNA MALAYSIA , MAJLIS AGAMA ISLAM MALAYSIA & JABATAN KASTAM MALAYSIA. KAJIAN TELAH DIBUAT OLEH MAHASISWA UTM, UUM, USM, UM, UKM, & CAP.
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI

> 1. Minyak Masak LAM SOON ( Cap Helang & Buruh )
> 2. Ubat Pearl Cream Arche ( Thailand )
> 3. Ajinomoto ( Thailand )
> 4. Ais Krim Harga RM1.00 ke atas
> 5. Semua tauhu buatan Orang Cina
> 6. Sabun LUX & Lotion Badan Buatan Malaysia , USA , & Thailand
> 7. Sabun FAB berbuku
> 8. Lobak Jeruk
> 9. Mee & Kueteow basah ( buatan Cina)
> 10. Krim Muka Hazeline Snow


SENARAI BARANG YG MENGANDUNGI ( KULIT BABI, URI & BINATANG YANG TIDAK HALAL) klik red more

> 1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
> 2. Pucuk , Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ika n buatan Orang Cina
> 3.. Daging Burger Import
> 4.. Sardin, Kari Ayam dlm tin & Yong Taufu buatan Orang Cina
> 5. Kasut Bola Jenis ' Gold Cup'
> 6. Berus Gigi Jenis ' Reach'
> 7. Mee Kering ( sanggol ) 15.Mee Rebus Tulang&Kiub Perasa Ayam
> 8. Semua sabun mandi yang diimport
> 9. Ajinomoto kecuali keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama KL
> 10. Semua jenis shampoo kecuali keluaran Orang Islam
> 11. Have Pearl Cream
> 12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
> 13. Ubat Kurap buatan Org Cina
> 14.. Beehon Segera Siam
> 16. Sabun Mandi Yang Berminyak


SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN ( LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL )


> 1. Bosset Wine Gum
> 2. Dairy Milk Coklat
> 3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
> 4. Sugus Strawberry
> 5. Passer Doily Mixture
> 6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
> 7. Scothes Vikmin
> 8. Share Extra Atrenght
> 9. Black Current Jelly
> 10. Royal Gulaman & Decart Oranges
> 11. Valvis Gelatin
> 12. Sarung Kapsul Ubat
> 13. Ais Krim dalam bekas plastik
> 14. Gula-gula Fruities
> 15 Cake Mets Vilber Punch
> 16 Coklat Cake
> 17 Tepung Kastard Lady's Choice
> 18 Semua jenis Jelly
> 19 Semua jenis gincu bibir
> 20 Keseluruhan Jenis Sheisedo
> 21 Lady's Choice Jelly
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL UNSUR-UNSURNYA
> 1 BARANGAN AVON KESELURUHANNYA
> 2 PEWANGI KETIAK TERUTAMA JENAMA VITALIS & CONCORD
> 3 MINYAK RAMBUT BRYLCREAM ( HIJAU )
> 4 RACUN SERANGGA JENIS SPRAY SEPERTI SHELTOX, BAYGON & MORTIN
> 5 SELURUH UBAT BATUK JENIS SIRAP
> 6 KESELURUHAN BALL PEN DAKWAT KERING
> 7 TONIK BAYI GRAPE WATER, TONIK WATERBERRY COMPOUND


Kami dalam keresahan memohon ampun dan maaf terlewat memberutahu perkara di atas. 


Pastikan Pakaian anda tidak terkena bahan-bahan diatas terutama pakaian sembahyang.

Nota: Untuk memastikan semua barang di atas ada mengandungi unsur DNA babi atau tidak, anda boleh membuat semakan di lamam web JAKIM untuk kepastian. Jangan percaya bulat-buat apa yang dipaparkan di atas, sekadar untuk kita berkongsi dan beringat dengan apa kita gunakan selaman ini halal ke tidak. Sila klikdi sini untuk menyemak status halal dari Portal Halal Malaysia.

Salam selasa

assalamualaikum semua...
apa khabar pagi pagi ni
Alhamdulillah sihatkan



26 Mei 2014

teringat

pagi ni bersiap macam biasa
hari siap awal sikit
sebab nak kemas kemas sikit sikit
adik menghabiskan pantang berbaki
lagi beberapa hari di kampung
tak nak la die pening kepala
sebab rumah bersepah
tapi hakikatnya memang bersepah
sebab 2 beranak ni
asik layan korea je

so pagi tadi
si baby comel merengek rengek
ibu die tido mengantuk
sebab malam tadi 2 ke 3 kali jugak la dia bangun
masukkan die dalam buaian
senyap die
ralit matanya
last tido....

bila tengok dia tido tu
teringat arwah baby qayyim
rindu pulak pada dia
sedih pulak.....
Kakak sarah tengah pegang adik harraz
Cian anak ibu... bila nak jadi kakak real ni....
Rajin die jaga adik...



25 Mei 2014

kami semalam

Semalam kami berdua berjalan
Tanpa ayah...
Rindu pulak nak jalan dengan ayah kan
Ayah yang pasti jadi driver la
And our body guard
Jalan jalan makan angin
Kadang kadang window shooping je
And makan makan balik uma je

So semalam
Beli barang untuk kakak kecik kita ni
Macam macam die dapat
Sekali amik
Over rm100...
Kemain so sarah punya penangan

Jam sebelum ni bli...
Katanya nak jual balik
Sebab nak cari jam pink
Macam jam miya sarah
Pulak da.. .
Sarah paling banyak koleksi
Pensil warna
Jam mainan... memang tak terkata
Yang simpan ade
Yang da terjahaanam pun ada
Dan banyak di buang pun ada
Sarah sarah
Jalan otak berkembang
Setiap apa yang di beli
Dapat memberi pelajaran dan pengajaran
Yang baik untuk die...
Hope so...

Love u sayang
To mr azmir and mysury
Moga kita ade rezki adik baru lagi
Insyaallah. ....

23 Mei 2014

pelajaran atau pengajaran



kadang kadang bila dipikirkan balik
ade baiknya kita berjalan sendiri
dari bersaing dengan kawan

kita bole membuat keputusan sendiri
kita tahu apa yang kita nak
kita tahu hala tuju kita nak pergi

kadang kadang bila dengan kawan
ada rasa rendah diri
ada rasa malu
ada rasa tak puas hati
ada rasa tak yakin
macam macam rasa lah

bila sendiri rasa free
bebas untuk semuanya
bebas nak buat ape yang kita hendak
bebas ke sana ke mari

kalau berteman banyak cakapnya
kadang kadang terkata orang secara tak sengaja
betul tak....

my best friend is only
my husband
my adik beradik
most lovely
my doter nur aleeya mysarah

kalau en suami bekerja
dia lah peneman
dia lah penawar rindu
dia lah segala galanya bagi aku
dia lah piriority kami
harta kami dunia akhirat...
amin......

the moral of the story....
apa yang berlaku biarlah berlaku
berlalu dibawa arus
buka buku baru
berubah yang lebih baik
be a new person




just give my opinion
harap ia memberi semangat....



22 Mei 2014

rindu...

Layan korea....
King of ambitions...
Last episod.... sedih pulak...

And rindu pada si dia
Hope call me again

Not felling well
Bencinya bila macam ni
Harap keadaan badan kuat seperti

Haiyakkk.....
Memang sedih pulak cerita ni
Hujan kejap....


selsema melanda


kepala den pening lalat
sot set sot set
arhggg.......
sungguh tak selesa....
kerja hampir selesai.....
yehhh....
lepas ni sikit lagi keje tinggal...
bole rileks.....

20 Mei 2014

assalamualaikum.....

selamat pagi semua



pagi yang ceria
perjalan pagi yang dipermudahkan
awal lagi da sampai office

19 Mei 2014

kongsi

senyum sampai telinga


hehehe... tengah tengah rindu
tetiba rasa itu datang
hahaha......
die whatapps....
suka ...
apa pun tq....

assalamualaikum

selamat pagi semua
semoga pagi ini
akan menjadi hari yang lebih baik
dan menjadi permulaan minggu yang terbaik
insyaallah


rindu dengan suasana ini
and rindu dengan en suami....

18 Mei 2014

makan

Sejak en suami keje ni
Nafsu makan amat menakutkan
Itu nak makan
Ini nak makan
Kadang kadang nak makan jajan  la
Selera da macam aleeya pulak
Nak makan keropok
Jaker potato...
Yum yum yum sedap tu
Tertelan air liuq ni

Biasa kalo da macam ni
Kene puasa
Mengawal nafsu yang beria ria nak makan
Jaga badan maa......
Penat turun kan berat hampir setahun
Tak nak berulang kembali

Munggu ni dapat puasa 2 hari
Minggu depan dapat 4 ke 5 hari jadi la
Insyaallah. ...
Semoga berjaya dan dipermudahkan
Aminnn

17 Mei 2014

Cikgu sarah mengajar hari ni
Dengan papan hitam yang comel


Cikgu aleeya want to be....
Insyaallah
...

Layan kuch kuch hota hai
Alololo.. sedih la pulak
Membuai perasaan seketika
Hihihi... jom layan

bermalas malasan

Hari ni hari bermalas malasan
En suami kerja
Jadi rutin harian da berubah
Atuk sarah pun makan kenduri
So menu masakan jadi simple

Badan tak berapa sedap pulak
Selseme saja.... sejuk sangat ke...
Ye kot pepagi hujan sampai tengah hari
Dapat la gunting baju raya sendiri
Anak dengan ank kawan
Lepas tu bantai tidur

Sampai pukul 4
Baru terjaga
Hahahah..... sarah macam biasa
Main sorang sorang
Macam macam aktiviti die
Belikan soletip dengan stand die
Pen warna.....
Macam2 die buat
Ibu yang menyokong perkembangan
Otak anak anak
Kalo dulu arwah mak
Memang marah sebab membazir
Tapi tak pe la... janji selamat

15 Mei 2014

fly away again

Semalam anta en suami 
Nak balik keje semula
Pasni pasti akan rindu
Benci perasaan itu
Apa pun harap masa cepat berlalu
See you... and take care... 

14 Mei 2014

rawatan gigi

Serious dah lama tak buat rawatan gigi ni
Last masa 5 tahun lepas
Masa mengandung kan dak leeya
Itu pun terpaksa
Sebab diwajibkan periksa gigi
Masa tu pun tak ade masalah

Sebelum tu pulak
Masa zaman zaman lepas belajar
Ingat lagi naik moto dengan adik
Naik motor suzuki
Yang bila bagi signal kiri kanan
Kemain kuat lagi bunyi
Malu tu
Masa tu cabut gigi
Gigi bongsu yang tumbuh melintang
Bila makan tak selesa
Maybe ade  lubang kot
Bila makan sakit tau
Bole ditampal
Tapi doktor kata masalah sama akan jadi
Better cabut
Kumpul duit tau femly susah
Macam mana dapat duit da lupa
Hahaha.... nampak sangat da tua...
Masa tu tak tau nak gi mana
Doktor kerajaan pun tak tau
Sengalkan..... memang sengal...
Proses tu dipanggil pembedahan
Sebab melibatkan
Proses memotong tulang gusi, mencabut dan menjahit
Macam serious kan mahal pulak tu
Masa tu rm 150 ke 250
Da lupa da 7 ke 8 tahun lalu
Ape pun da selamat sekarang

So hari ni kebetulan sebenarnya
Last week ade member office buat rawatan gigi
Buat tampalan kat klinik kerajaan
Die ajak la gi sekali
Bole je sebab kadang kadang tak selesa je rasanya bila makan
Janji la hari ni
Pepagi pukul 8 terus pergi klinik
Tak jauh pun ... hahah....
Nak ikutkan jalan kaki pun sampai
Tapi berpeluh jugak la ketiak

Masa sampai tu da pukul 8.05 masih tak bukak lagi
Tunggu la.. ade 2 orang tengah tunggu
Sorang nenek dengan perempuan india
Duduk dalam 5 ke 10 minit terus buka
Masuk daftar....
Masa tu ade 2 bilik rawatan yang sudah sedia
Den ni bilik ke 3 tapi giliran ke 2
Kawan yang pergi sama no 2 jugak
Sekejap je 5 ke 10 minit ade
Den ni tak masuk masuk lagi

Bila sampai giliran seram jugak... huhuhu...
bila da dapat rawatan tu
ok da... doktor die perempuan
die bersihkan gigi belakang
gigi bongsu
sebab tumbuh senget dan susah nak bersihkan
doktor sarankan guna berus gigi budak kecil
sebab ruang yang kecil kat rahang belakang
masa bersih bersih ade lubang kecil pulak
doktor buat penampalan sedikit
masalah lain ok da

alhamdulillah semua selesai
ini isnin punya cerita
tak sempat nak post

13 Mei 2014

si hitam bermandi manda

Yooo... si pemilik yang malas nak basuh
Malas nak hantar car  wash...
Parah... itu pun malas...
Memang tahap teruk ni...

So petang tadi lepas tengok
Baby baru lahir
Anak adik
Terus dimandikan oleh en suami
Dengan si aleeya...
Hahahah.....
terima kasih sayang sayang ku...






12 Mei 2014

10 Mei 2014

masalah exzos rupanya

Semalam punya cerita
Lepas meeting masa pagi tu
Terus jumpa orang
Cepat cepat setelkan kerja
Sebab nak kerja masa
Takut kedai yang service semalam
Jumaat kan takut tutup awal

Bila da sampai kedai tu
Mintak tolong budak mekanik tengokkan
Budak ni masa 1st time jumpa
Kemain sombang lagi
Bila kali ke 2 ke 3
Peramah pulak die
So semalam mintak tolong tengokkan
Than die tengok kat bawah
Katanya macam masalah exzos
Biasanya perodua memang biasa
Nak nak kete ni da masuk 7 tahun pakai

Budak tu dengan baik hatinya
Tolong tunjukkan kedai exzos
Dengan syarat kene antar doe balik la
Die ckp kedai tu paling murah la
Masa budak tu bawak
Toke kedai tu cakap tengok exzos yang belakang da karat kene tukar
Yang lain lain belum tau
Kene tengok dulu
Than antar balik budak tu
Baik hati btul budak tu

Lepas tu call en suami
Tanya macam mana
Than suami kate tukar je
Pergi la keluarkan duit
Nasib ade simpanan

Ni die



Ni dia lubangnya
Patut la bunyi lain macam
Hahahah
Da setel
Tak sampai 10 minit
Rm 60 kene

Lalalala hati da senang
Bole jalan jalan lagi dengan
Si hitamku



09 Mei 2014

Kereta mintak duit ke

Semalam lepas buat kerja semua
Pergi la servis kereta
Tukar minyak hitam
Dengan minyak gear box
Pergi la kedai melayu
Ok .... da 3 kali pergi masuk ni
Tapi kali ni lain sikit
Sebab tukar minyak gear box sekali
Sebelum ni tukar minyak hitam je
Selepas selesai semua
Balik office....
Bila nak balik
Start enjin nak letak barang kat sit belakang
Dengar lain macam je bunyi exzos kat belakang
Tengok sikit  kat exzos belakang sama je
Tapi yang benonya tak paham
Hahahaha...

Sampai uma..
Cakap kat en suami. ..
Siap baring tengok bawah
Last... esok pergi bengkel yang pergi service yang terbaru ni...
Maknanya pagi ni...
Huhuhuhu
Sabar je la....

08 Mei 2014

Gedik anak dengan ibu

Bila ibu dan anak gedik
Shomel...
Ayah tak bole kata apa...

Ha ha ha....

Kelakar kan

jom kita bangkit semula

"terhenti lamunan......."
tertiba ternyanyi pulak
haiyakk...... berat da naik balik....
dalam masa sebulan  sekejap je naik
beberapa bulan ni tengok orang itu berdiet
ni tuan punya belog pulak
mengorak langkah
jom la  kita.....

untuk langkah pertama ni
saya nak cuba mengurangkan kuantiti
pengambilan makanan
contohnya : kurangkan pengambilan nasi
dan lebihkan pengambilan sayuran
kalo nak berdiet alken bole
tapi tunggu en suami pulang kerja dulu
bole la begitu dan start berpuasa
insyaallah......

ye la wei.... seram tu....
takut naik balik... takut nak jadi macam dulu...
muka jadi macam belon...
no no no nommm.... tak mau...






Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...