Leaderboard

29 Mac 2014

Berehat sebentar

Hujan pulak
Lebat pulak tu
Nasib ade toilet besat tempat berteduh
Sampai basah baju 3 beranak ni
Huhuhuuuuu

Hujan lebat da


Kemain lebat lagi hujan
Mula mula berteduh kat bawah pokok je
Tapi makin lama makin kasar pulak hujan ni
Memaksa kami meneruskan perjalanan
Walaupun dalam hujan
Nasib depan ade toilet besar
Dapat la kami dengan pengunjung2 lain berteduh
Hahahah.... kesian maisarah
Siap cakap
Hujan jangan la turun dulu
Kami belum jalan habis lagi
Ape pun memang menarik hari ni
Dalam toilet pun sempat berposing
Hahahah.... hujan da hujan da

Sikit lagi

Sudah hampir
Sikit lagi
Yehhh....
Budak kecik yang excited nak pergi zoo
Lagi ayah die kerja sampai la ni
Baru lah berkesempatan

Ramainya

Ye la lupa minggu ni cuti sekolah
Ramai betul orang
Exspecialy mak ayah
Yang nak bawak anak anak bersiar
Melawat zoo
Aktiviti keluarga ketika cuti sekolah
Dan jugak untuk pendedahan
Pada anak anak untuk mengenal binatang
Yang jarang kita jumpa
Dan ada yang pelik pelikan
Hope hari ni suatu hari yang menarik buat kami

Situasi masa nak masuk da banyak kereta
Last parking kat taman buaya
Rm 3.00 per entry
Ni pulak tengah berbaris
Untuk beli tiket
Ramai tak...
Kat belakang panjang lagi tu.... huhuhuhu....
Jalan kaki

27 Mac 2014

26 Mac 2014

Koleksi baju blous baru

Hahaha....
Excited dapat beli baju baru
Sekali beli 2...
Da lama da servay kedai ni
Masa tu ongkos tak mencukupi
So semalam tengok ade duit lebih
Lebih ke... baru masuk gaji
Tak de maknanya lebih
Hehhehe... hadiah untuk diri sendiri
Boleh.... hehehe...
Mintak ganti balik duit dengan en suami
Hehehe.... tadah tangan
Saje je tayang and gantung kat bilik
Nak mintak ganti balik duit...

Pergi dengan si sarah
Tanya dia... sebab siap acu kat bilik kecik kan
Sarah... cantik tak baju ni dengan ibu
Bole la... ibu ambik je la

Hahaha... tengok budak kecik senang je kan
Kalo kita pikir harga lagi
Tapi memang berkenan baju2 die kat kedai ni
Yang kelabu pink den yang pilih
Yang merun tu tukang jual tu rekeman
Tapi memang sesuai dengan den
Alhamdulillah. .. dapat jugak beli baju yang diimpikan...

24 Mac 2014

Sedih

Huhuhuhu
Hset saya jatuh hari ni
Sedih....
Baru seminggu pakai..
Hset comel saya telah tercedera....
Lagi pagi sampai sekarang
Teringat ringat
Huhuhu.....
Ini semua dunia.....
Hahahah.....
Ape pun yang penting bole guna lagi kan

23 Mac 2014

Excited maisarah

Punya excited maisarah
Nak berenang
Tengah hari tadi janji jam pendek pukul 5
Bila jam lagi 15 minit nak pukul 5
Da die gerakkab ibu dengan ayah die
Hahaha... kadang2 kesian tengok die
Sengsorang.... terpaksa la melayankan jugak

22 Mac 2014

aktiviti minggu lepas

Minggu lepas punya cerita
Jalan jalan di mayden mitc melaka
Hahaha....
Da penat jalan
Posing2 pulak
Ayah layan anak nak main game
Ibu pergi cari baju...
Huhuhu.... satu pun xberkenan
Tapi sebenarnya duit xde
Ok... berterus terang
Hahahaha... betul weiii....
Pandang2 je baju tu
Kalau terbekenan memang heret jugak
En suami suruh belikan jugak

Da penat2
Perut pun menyanyi2
Minta diisi
Makan la kat upin ipin
Wahhh
Memang syok jugak
Aleeya layan upin ipin
Permintaan ... nak patung...
Ooo... xdapat la den nak bagi...
Mahal benau...
Tak pe kita beli mainan belakang rumah ye sayang
Rm 0.50 ke rm 1.00 da ok da...
Ibu kedekut kan...
Bukan kedekut jimat cermat...





20 Mac 2014

cpuv ke 6, 7 & 8

assalamualaikum semua
Wahhh meriah gitukan... tajuk
Hahaha....
Tapi hakikatnya sen sen je
Pun jadi lah
Alhamdulillah. .... syukur
seperti gambar kat bawah

cpuv ke 6
herbal essence lawat kat SINI
hahhhh macam macam produk rambut ye
kalo nak melebatkan rambut
nak lembut beralun
nak senang didandan dan diurus
semua ada...





















cpuv ke 7
KFC - zinger reloaded terjah kat SINI
yum yum yum
our femly febret
kalau tak ade tempat lain nak pergi
kadang kadang da bosan
pergi la KFC





















cpuv ke 8 yang terakhir
McDonald's spicy chicken lawat kat SINI
kalau pergi kat sini pulak'
si aleeya mesti pilih set happy meal
dapat toyskan
macam macam koleksi ade kat rumah
tapi bagusnya mainan die berkualiti
tak cepat rosak
tapi kalo si aleeya tak rosak hilang pulak
budak bundak kan




15 Mac 2014

Alhamdulillah

Hujan rahmat hari ni...
Tadi ingat tak jadi
Rupanya jadi jugak
Alhamdulillah 3x.....
Bumi kampungku
Dibasahi hujan
Bau asid yang bertindak balas
Menusuk hidung
Ape pun alhamdulillah. ...

12 Mac 2014

cpuv ke 4 & 5

Assalamualaikum. ..
ALHAMDULILLAH...
Cpuv yang ke 4
dari LINE Shooping...
Dan cpuv yamg ke 5....
Dari kedai buku popular
Ape pun tq nuffnang
And tq LINE shooping & popular book store


11 Mac 2014

thank you

Assalamualaikum kawan kawan...
Sooo... alkisahnya....
Jumaat ni sebenarnya den nak cuti
Memang da apply dari minggu lepas
Memang da terniat nak belanja kawan kawan
Makan kek....
Ade satu hari tu
Majlis besday kat office
Member ni tempah kek tau
Home made.... sedap....
Dulu tekak ni asik nak rasa secret resepi
Tapi sejak hari itu
Tahta itu tah diganti dengan kek itu
Walau pun hanya sekali merasa
Tapi macam teringat2 lah

Nak dijadikan cerita
Isnin suruh la kawan ni order
Kek coklat moist makan la sesama masa jumaat
Kebetulan besday diekan
Cantik sangat lakan
And ingat nak sambutla besday semua orang
Yang besdaynya bulan ni
Ala... sesaja nak makan....
Perkiraan den....
Tub tub.... die da buat suprise kat aku pulak....
Alaaa.... rasa macam buang tebiat pun ada...
Malu  dow.... da tua2 sambut besday....

Tapi ape pun terima kasih kawan
Sebab buat seprise
Walaupun kek je...
Tapi ...hahaha kelakar....

Ape pun hope dengan kek ini
Dapat buat semua orang tersenyum





# tercapai niat nak makan kek sesama dengan kengkawan.... lepas ni nak bagi hadiah kat die pulak la, nak bagi duit takut tak nak kan.... sebab rasa bersalah dah nyusahkan orang.... ape pun terima kasih segalanya...... semuanya senyum... saya lagi senyum....

to day my besday

assalamualaikum.....



hehehe.... kepoh kan....
tak de la... nak bagi tau je...
nak kongsi...
semoga meningkat nya umur ni
akan menjadi wanita yang lebih baik
lebih mementingkan ibadah
lebih mendekatkan diri kepada Allah
lebih baik dari tahun tahun sebelumnya
menjadi isteri yang solehah
menjadi ibu yang mithali
menjadi pekerja yang cemerlang
cemerlang untuk diri sendiri
menjadi anak yang baik
menjadi yang baik baik saja
disamping mengharapkan dan berdoa...
hidup ini akan diberkati Allah
hidup ini akan sentiasa dimurahkan rezeki
hidup ini akan sentiasa dipermudahkan
hidup ini akan sentiasa dikurniaakan kebahagian
disamping mereka mereka yang disanyangi....
insyaallah.....


#sambut besday hold dulu sebab tunggu en suami balik.... gembirakan kawan pun dapat mengembirakan hati sendiri juga....

09 Mac 2014

kumpul punya kumpul

Semalam si aleeya ambik beg kerta dari dalam bilik atuk die
Rupanya banyak sungguh pensel warna die

08 Mac 2014

Sekadar berkongsi

Rupanya kita ni banyak terdedah pada makanan yang berpenyakit sekarang kan
Tu yang kene minum air banyak
Nak meneutralkan balikkan

06 Mac 2014

salam Khamis

Assalamualaikum semua....
salam khamis...
pekerja awam hari ni berbaju batik
semoga rezeki hari ni
membawa berkah
memberi rahmah
dan membawa seribu rahmat
kepada femly dan yang menerima rezeki dari saya
insyaallah.....
amin......

05 Mac 2014

hasilnya

ni la hasilnya si aleeya belajar sensorang
semalam tengok die mengomel sensorang
tulis tulis... lepas tu kira kira jari
biar kan saja...
rupanya ni la kerja die
ape pun well done sayang

03 Mac 2014

help me

emmm.... macam mana nak ubat hati eh
nak ubat kalau da berkecil hati
macam mana hati den ni bole kecik ni
weii... serious ni.... kecil hati..
boleh bayangkan tak dari
muka senyum....
excited....
gembira....
turn tu masam....
terkejut....
and sampai hati dia cakap macam tu...



macam mana nak redekan perasaan kecik hati ni
actually da terjadi 2 ke 3 hari da
but i still layan as tak ada apa apa
tak nak tunjuk yang i da down sebenarnya

dalam hati masih kuatkan semangat
berfikir benda yang baik
berfikir positif

semoga ia go with the flow
and masa yang memadamkannya
harap semua kembali seperti biasa
aminnn....

jom belajar jawi

Kat office ade buat kursus tulisan jawi
Teruja sebab da lama meninggalkannya
Last masa sekolah menengah dulu
Merefresh semula....
Jom la kita....




CPUV ke 3

Alhamdulillah. ...
Amin amin syukur syukur
Terima kasih nuffnang
Terima kasih
LANEIGE serum intense lip
Cpuv yang ke 3 untuk tahun ni
Dan yang ke 49 sepanjang dunia berblogging
Iaitu dari tahun 22 okt 2012
Hihihi... da berapa tahun tu
Hampir 1 tahun setengah
Tak sampai pun Rm 50 lagi
Hahahaa....
Jadi la kan rezeki tu
Daripada tak adekan
Ape pun tetap gembira dengan pencapaian sendiri....
Aminnnn..





Kawan2: click2 and

note: ni entry da 2 ke 3 hari stuck... pakai hset selalu cepat ... kali ni tak kluar2..... post hari ni

hari ke 5

assalamualaikum dan salam sejahtera semua
salam isnin.... permulaan hari bekerja
pada negeri negeri yang sewaktu dengannya
Melaka... macam biasa...
sooo... hari ni saya berpuasa...
puasa ganti.... ramadhan lalu...
hari yang ke 5 daripada 10 hari berbaki sejak tahun 2014
hari ke 5 ni da sebulan tertangguh
berapa kali puasa asik tak jadi je
kene kuat semangat hari ni
insyaallah...
da setel 5 ni pulak
nak buat sunat pulak
menampung or standby mana yang tak cukup
amin amin... insyaallah....


02 Mac 2014

bertugas BR1M lagi

Untuk fasa pertama siri ke 2
Hari ni lebih aman da teratur
Alhamdulillah. ...
Si kecik pun tak ikut hari ni
Sebab adik ade balik
Mintak tolong die jaga
Jangan balik dulu
Lagi satu hari ni habis half day je
Yehhh....

haiya

update blog pakai hset
da 2 hari pending
wahai blog bila la nak keluar post saya tu

asik publishing je.....
bila nak published....

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...