Leaderboard

26 Februari 2014

Salam rabu

Assalamualaikum dan selamat pagi semua
Harap pagi semua berjalan lancar
Dan segala urusan pada pagi ini
Sehingga petang ankan dipermudahkan

Tetiba terindu dengan si kecik ni pulak
Tengok gambar gambar die
Ape la die buat sekarang kan
Tengag belajar ke bersenam

25 Februari 2014

Terbabit sama

Diarahkan untuk meramaikan
Pergi la den ni hah...
Ingat tak nak pergi...
Last semalam ade member ajak pergi
So here i'm...
Di UTC melaka....
Hari Inovasi peringkat negeri
Pameran hari inovasi dan hari bersama pelanggan
Peringakat negeri melaka 2014
Banyak sungguh inovasi...
Yang paling menarik
Pknm   buat inovasi pasal tangki limpah toilet
Sangat bermanfaat
Tak snap gambar pulak...

24 Februari 2014

Da sampai

Alhamdulillah. ....
Last week perposak posak
Nak belikan en suami rayban
Rayban biasa je
Bli online kat Instagram
House of  zahrah
Jumaat die poskan
So hari ni isnin da tiba

Nak makan ni

Semalam punya pasal
Disebabkan rasa penat
Tekak macam macam pulak nak
Akibat tengok si ayah makan ais krim
Ibu dengan anak pun terjangkit sama

salam isnin


assalamualaikum semua
apa khabar hari ni
monday blus
bagi saya setiap hari adalah sama
yang memberi semangat
bila masa nak balik
berkobar kobar nak sampai rumah kan

sooo... pagi ni si kecik nangis bila sampai kat sekolah
katanya suruh ambik die masa nak tido
sebab ada kakak senior akan marah die
sebab buat bising
huhuhu...... macam mana nak buat tu
berfikir .... sedang berfikir....
maisarah belajar lagi satu takuk
sebelum ni die dengan dunia kanak kanaknya
di PERMATA ALOR GAJAH
meninggalkan kenangan manis buat die
sampai sekarang katanya nak pergi permata balik
hai la sayang
anak ibu da 5 tahun sayang
da terlebih umor buat sarah....

23 Februari 2014

Bertugas BR1M

Hari ni saya bertugas
Bawak si kecik ni
Tak ade orang nak jaga
Duk makan belakang ibu...

Ape pun
Semoga segalanya berjalan lancar
Hari ni
Insyaallah. ...

22 Februari 2014

Internet lembap

Arrgghhh... nak jalan jalan blog orang lain
Pun tak boleh
Ape pun tak boleh

Hobby baru

Cuba teka ape die...
Ni namanya tak ada kerja
Adik nak tolong jual kan
Ape lagi dan dan salam beli kain

Apa aktiviti hari ni

Salam sabtu semua
Pagi yang penuh ceria hari ni kan
Semoga kkita semua
Sentiasa ceria dan diredhai Allah
Dan dilimpahkan rezeki
Aminnn.....

So ape aktiviti hari ni
Saya bangun pagi macam biasa
Yang wajib perlu selesaikan
Kejut si kecik bangun untuk mengaji
So sepanjang musim persekolahan ni
Hari ni hari ke2 datang kelas mengaji
Kat kg ni
Hehehe..... jangan salah sangka
Bukan saya tak mau hantar
Bukan sarah tak mau pergi
Tapi ustaz dengan ustazah
Ade banyak jemputan marhaban dan berzanji
Sebenarnya kelas ni diadakan
Setiap hari kecuali ahad
Manakala sabtu kadang2
Sebab tu la merhaban

So hari ni pergi la si kecik tu
Tapi sepanjang tak mengaji tu
Ade la ajar die sendiri kat rumah
Tapi ibu die ni garang sangat
Kesian pulak die
Kadang2 tanya nak ibu ajar ke tok itam
Hehhehe... die cakap tok itam
Hehhehe... nampak sangat ibu die garang
Tapi untuk kebaikan

21 Februari 2014

Berulang

Sekadar meluahkan
Abaikan saja.....
Sekadar melepaskan amarah
Dan ketidak puas hatian diri ini

Kenapa nak masukkan benda yang sama
Kan da mention itu benda yang sama
Rasa macam nak marah
Tapi memandangkan usia
Den malas nak bising
Rasanya lebih 10 kali.....

Malas nak cerita
Simpan sini hari ni
Tutup kat sini je....

*jangan layan ngomelan saya yang sedang mengantuk ni.... huhuhu...
Mengantuk yang amat sangat...

Penyelamatku

Kerepek bawang menjadi penyelamat
Alkisahnya
Semalam masa balik kerja
Sepanjang drive kereta dari office ke taska sarah ambik masa dalam 15 ke 20 minit
Mata ni macam melekat
Susahnya nak buka mata
Hanya Allah yang tahu
Sampai je kat pekan tu
Teringat adekerepek ni kat belakang
Kebetulan trafik light merah
Apa lagi sebelah tangan meraba raba
Kat belakang
Apa lagi makan la

Alhamdulillah
Dapat membantu mengurangkan
kemengantukan
Amboi... perkataan tak menahan...
Hehehehe....

19 Februari 2014

bulan manakah anda lahir

Betul ke Bohong?

~Dikongsikan oleh NUF Skin Life. Pakar Rawatan Kecantikan Wajah Berasaskan Air Zam Zam. <3 <3 <3

ingat mengingati

betul tak

Betul tak ??

<3 Wanita Permata HATI <3

Jom baca ini

Tadi baca blog ni tau
Tengah on the way ke pejabat utama kerajaan
Naik kenderaan office
Blog ni ade macam macam maklumat
Dan pengalaman luar biasa
Orang orang lain
Selalu la baca pasal macam2
Hari ni tertarik pulak nak baca  pasal ni

Pengalaman kawan kita rakyat kita
Menyertai satu misi Kemanusiaan
Membantu dengan menghantar bekalan dan lain lain
Misi mereka adalah ke Bahamas
Perjalanan ke Bahaman perlu melalui
Lautan segi tiga bermuda

Sebelum ni masa sekolah
Cikgu ade bagi tau bahayanya segi tiga bermuda tau
Tapi tak tau bahaya nya bagai mana

Bole baca kat sini
http://www.queachmad.com/2014/02/tergempar-pengalaman-ngeri-rakyat.html?m=1

Bahayanya bukan ancaman lanun
Rupanya bahaya itu adalah daripada mahluk halus
Ancaman syaitan
Hantu die kapal perang orang puteh dedulu
Huhuhu.... baca agak seram jugak

Tapi bila ALLAH MENUNJUKKAN KEKUASAANNYA
SUBHANALLAH. ....
ALLAH MAHA BESAR.....

Selagi kita percaya dan beriman
Pada kekuasaanNya
Kita percaya Kebesaran dan KekuasaanNya
TERHARU DENGAN BANTUAN ALLAH
SESUNGGUHNYA DIA MAHA MENCIPTA SEMUANYA

.* gambar dalam situasi sekarang dengar taklimat....

Cpuv yang ke2

SHARP AC
yeh... dapat cpuv ke 2
Alhamdulillah. ...
Sekadar berkongsi kegembiraan
Sebab da lama tak dapat tahun baru ni
Hehehe....
Suka sangat.....
Apa pun tq nuffnang
Tq sharp ac

JOM LA KITA CLICK2.....

18 Februari 2014

5S Punya pasal

dek kerana 5S
den da pening ni
tadi da gunakan tinner
nak tanggalkan kesan pelekat lama
satu office da pening
huhuhu.....

kongsi

apa yang kita fikir...
apa yang kita rasa...
apa yang kita lakukan..
apa yang kita lafazkan...
itu semua adalah DOA...
maka fikir, rasakan, lakukan dan lafazkan yang baik-baik ;)
baguskan papan tanda macam ni
sekurang kurang nya mendidik
dan menggalakkan kita kan

CPUV pertama

Visa travel happy
Cuti2..... shooping2....
Syukur alhamdulillah. ...
Tq nuffnang
Tq visa travel happy
Hope lekat lama lama ye...
Kawan2 klik2 banyak2 kali ye....

16 Februari 2014

Permulaan esok

Baju harian si kecik ni
Hari ni memang nampak comel je
Berlipat rapi
Tengok la esok lusa
Runtuh semua bangunan tu
Apa nak buatkan
Budak2 kan
Dulu masa kecik
Den pun macam gitu jugak
Puas mak den kemas
Akhir.... terabur....
Lagi teruk sebab kami ramai adik beradik
Ni baru si comel sorang ni
Kalo da ade adik adiknya
Hurrmmmm wallahualam

Seronok kalo aleeya ade adik adik lain
Ya Allah kau ampun kan dosa ku
Kau kurniakan kan lah rezeki kepada ku
Kepada kami sekeluarga
Agar menambahkan lagi keceriaan kami
Sesungguhnya Engkau tempat ku meminta...
Amin

Main badminton sensorang

Sensorang bole jadi budak ni
Akibat terbiasa bermain sengsorang
Di rumah MIL
Si aleeya nak sangat pergi uma wan nya

Aktiviti ahad

Hari yang clear sangat
Masak pun tak payah
Sebab sarah dengan atuk die
Pergi rumah kenduri
So petang sikit la masak
Untuk makan malam

Kitan enjoyyyy!!!! (Gaya macam nora danish)
Hijhikhik.....
Xde enjoy mana
Cuma buat hobby sendiri
Menjahit baju
Sambil layan running man
Hasil download baru jap ni

Nak cerita ni
Astro beyond da dipotong kan
Hasil semangat jimat cermat
So kene la down load
Itu tu xle selalu... hihihi...
Tak pe.... janji bole tengok

Terlekat kat labtop sekejap

Memang melekat kat lap top
Ingat post entry kejap
Terlekat pulak
Tengok aktiviti
Kawan kawan bloger hari ni
Layan la kejap ye

15 Februari 2014

Sabtu yang penat

Sekarang da pukul 6.20
Penatnya... baru sampai rumah
Lagi pukul 12.30 tadi
Sampai sekarang...

Nak singgah rumah MIL
Pun da malas...
Huhuhuhu

Jalan jalan melaka

Saya tengah tunggu kawan
Hari ade misi yang perlu diselesaikan
Harap ade luck untuk kami sekeluarga
Insyaallah
Budak kecik
Yang paling bizi dalam kereta
Merangkap tukang kemas yang paling berjaya

11 Februari 2014

Panasnya hari ni


Semalam punya cerita
Hari ni baru nak post
Ade seseorang yang kita jumpa
mengeluh
Panas sampai bole jadi gila
Bole berbuih buih otak ni....
Katanya....chihihuhi...

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...