Leaderboard

29 Januari 2014

Rindu

Haiya.... smalam punya post
Tak berjaya publish...
Huhuhuhu.....
Rindu dengan blog bole
Dah berapa hari bizi je ni
Sampai rumah
Masak than tido
Tak sempat nak bukak blog
Kalau bukak pun just tengok komen
And jalan2 blog orang pun sorang dua

Arrgg.... rindu ...
Bila cakap pasal rindu ni
Macam macam jenis rindu kan
Ikut orang jugak kan
Rindu pada orang yang kita sayang
Sudah semestinya
Rindu nak makan itu
Rindu nak buat ini
Rindu dengan suasana tertentu
Wahhh.... banyak kan...
Macam macam kan
Saya rindu nak ada baby lagi

Rindu dengan bau baby
Rindu dengan semua itu...

26 Januari 2014

Belajar menulis

Hahaha.... hari ni
Pepagi hari si aleeya belajar menulis

Tulis nama busu dia
MARHAINI
bila tang n tu kan
Die buat huruf kecik
Lepas tu busu die suruh besarkan
Maksudnya buat huruf besar
Than die  besarkan saiz je
Hikhikhik.... aleeya aleeya

25 Januari 2014

Jang ok jul

Layan korea lagi pagi
Tengok cerita korea dulu2
Hallamak... sedih la pullak...
Kalau air mata nu da bercawan cawan ni
Kalau ade en suami ni
Memang kene gelak ni
Tengok cerita ni mengheret perasaan
Mengingatkan cerita sedih sendiri
Tapi Kagum dengan kisah percintaan mereka
Kagum dengan kesetiaan dlm cerita ni
Harap cinta den dengan en suami
Sedalamnya .... insyaallah. ..
Arrrggghh...
Lama lama bukak cerita lain
Tengok master chef lagi bagus
Bengkak2 mata den tengok korea sedih ni
Lalalalka.....

Sabtu

Plan hari ni
Adalah nak berkemas rumah...
Hehehe...
Korang plan ape cuti macam ni....!???

Baby booo

Tengok rancangan
Nana mahazan dengan betty benafi
Semasa mengandung
Seronoknya tengok...
Hai bila la nak ade isi ni
Ya Allah berilah kami rezeki
......

23 Januari 2014

Wwe international smackdown

Macam tak caye je
Anak dara den ni ha minat wresling
Klo ayah die ade
Mengelak2 die bukak tv ni
Takut anaknya nampak
Da nak tengok
Tak jadi tido

Maisarah maisarah

Amik gamba tengah layan tv ni
Tutup muka pulak

22 Januari 2014

Jom layan

Jom layan
The king of dramas
Drama korea
Channel 393

Jom la

Sepetang di office ibu

Kami berlatih untuk persembahan
Si kecik ni pun terbabit sama
Seronok si aleeya...
Da nak time balik
Buat hal pulak...  menangis....
Penat kot....

Last dapat bawak balik kompang
Pinjam bos

Tapi sampai uma da tido
Adeehhh... bila nak main kompang ni
Takkan malam karang nak main

Astaghfirullah halazim

Ya Allah
Tinggi betul suara ku tadi
Pada anak kesayangan ku
Maafkan ibu sayang
Sayang ibu yang da letih
Ibu pun letih
Bergaduh berdua

Last mintak maaf balik

Bangun awal

Hari ni saya bangun awal
Pukul 6 da layan upin ipin
Sekarang da siap
Ibu saya yang tak siap lagi

Mari belajar vokal

Hari ni cikgu suruh ulangkaji
Kat rumah
1st time bawak buku balik
Harap anak ibu dapat belajar dgn baik tau
Luv u

21 Januari 2014

versus

Biarlah gambar dapat memberitahu segalanya
Chewahhh

Foto Foto
masa ni adik bongsu kawen disember tahun 2012
berat semakin meningkat

Foto Foto  Foto 
masa ni pergi rombongan ke kuala terengganu bulan jannuari 2013
membesar bagai juara

Foto Foto 
masa ni da pregnent for our 2nd baby
berat memang tak le cakap
tapi last pun 71.1 almost 6 month

after 6 bulan
NOW
Foto






Jom minum

Tak makan nasi
Tapi minum milo and
Biskut hup seng
Kehkehkeh....
Tak makan tengah hari punya pasal

Labuh sangat pulak

Allah huakbhar
Labuh pulak
Den yang buat labuh
Ingat cantik
Ghupanya ..... sangat.....
Ok..... akan di betulkan.....

Aleeya

Bangun pagi gosok gigi
Cuci muka terus mandi
Minum susu
Pergi sekolah suka hati

Snap gambar die
Sebab comel sangat

19 Januari 2014

Percubaan pertama

Pertama kali buat karipap sendiri
Sebelum ni tolong arwah mak je kn
Hope menjadi

Tapi bab kelim memang fail

Jemputan kawen

To my dear husband
Kami da siap nak gi kenduri kawen
Jalan kaki je
Sebab tak jauh sangat
Banyak jumpa orang2 kg
Yang dulunya masa kecik2 je nampak
Sekarang ni baru jumpa and nampak

18 Januari 2014

Jom jait

Ari ni punya kerja
Bos suruh siapkan secepat mungkin
1 bidang ade 4 keping kain yang perlu dusambung
Mesti ade 3 bidang
1 bidang dalam 1 jam

Semalam ingat nak carik kain yang panjang
Maksudnya lerang due panjang tau
Senang nak jait sekali
Tak susahkan
Ringkas
Sekali tak ade mungkin kat kedai lago besar ade kot
So layan je la menjahit
Si kecik tu da gi mengaji

Da jumpa

Da jumpa kain tapi melebihi budjet
Tapi ade duit ade
Beli je la.....
Tapi bukan duit den .....
Hehehe...
Untuk tabir surau


Semalam punya entry jugak


Jom jalan jalan carik kain

Jom carik kain

Semalam punya post....
Tengok hset....
Couldnt publust...

17 Januari 2014

Jom belajar buat kek

Jom belajar buat kek
Kek indulgence coklat

Http://mybakingworkshop.blogspot.com

Dalam ni step by step

Jom kita sama sama try buat

16 Januari 2014

Makan time

Anakku sedang makan

info for to day

Assalamualaikum kepada sahabat sekalian daripada Yati dan Pyan. Salam rindu buat ayah dan ibu yang dikasihi. Berbaktilah kepada mereka selagi masih ada. 
#warnapagi #ikimfm

Hati gumbira

Permata hati tu
Yang comel yang kecik tu
Tak menangis hari ni
Alhamdulillah. ...

Nafsu makan

Kenapa la sejak 2 ke 3 hari ni
Asik rasa nak makan macam macam
Kalo nak diikutkan rasa ni
Mahu gemuk den
So rabu da berpuasa
Insyaallah. ...
Hari ni khamis nak berpuasa
Hari yang ke 3 dari 10 hari lagi
Hutang puasa ramadhan yang lalu
Harap dapat menghabiskan nya bulan ni
And dapat mengawal berat badan den ni ha

The moral of the storey
Jangan layan sangat
Nanti lain jadinya

Chaiyokk girl .. ..

15 Januari 2014

umie sue 2nd give away



terbuka hati nak mencuba nasib
untung sabut timbul
untung batu tenggelam

share http://insyimanhafiz.blogspot.com/


Nur Aleeya Maisarah Azmir (5 Tahun)
tunjuk peace 4 jari
akibat ikut cakap ayah 
sebab ayahnya da bosan asyik buat peace 2 jari je


Doa Untuk Anakku Sayang
Wahai Allah. ..
Kurniakan kan anakku kesihatan
Dan akal fikiran yang baik
Supaya menjadi anak yang solehah
Yang kenal apa itu kekuasaan Mu
Menjadi kebanggaan keluarga ,  agama dan negara
Kau pelihara anak ku ini
Dari melakukan sebarang dosa dan kemungkaran
Wahai Allah. ..
Ampun kan dosa anakku
Dan Kau permudahkan lah perjalanan hidupnya
Semoga sentiasa menjadi penenang dab penyejuk hati kami sekeluarga
Aminnnn.....

comelkan


selain mendapat udara yang segar
dapat mencantik kan ruang
comelnya....
boleh jadi kan idea untuk buat hiasan rumah

ambik kat laman neM. Zul fadly Othman
https://plus.google.com/u/0/105774342613055223585/posts

jom bekerja

assalamualaikum
salam rabu semua
hari ni bekerja ok
semalam best je duk umah
lepak layan korea
so hari ni kene kembali bekerja

hari ni hari yang ke 9 aleeya ke sekolah
and hari ke 2 aleeya menangis bila nak turun kereta
terpaksa suruh cikgu tu angkat

lagi pun nak kene berlumba lumba
hari ni ada perhimpunan
da la pakai selipar je ni
kasut dalam office

sampai je
terpaksa menyorok nyorok kan kaki
takut bos nampak
takkan kene sound

ape pun semua da selamat
hope aleeya dapat sesuaikan diri

14 Januari 2014

meletop

tak kene majlis 


ade tengok meletop tak tadi
biasa diacarakan oleh neelofa dengna nabil
tapi malam ni Dato Ac Mizal dengan Nabil
eerrrmmmm.....
pada den agak keterlaluan
guruan mereka expecialy Dato Ac
yess saya faham dia pengacara berbagai2 rancangan
but to night agak keterlaluan saya rasa
macam tak sesuai




Note### sekadar perasaan den yang rasa pelik

Salam maulidur rasul

Assalamualaikum. ...
Hari ni cutikan.....
Last year terpilih untuk perarakan
Untuk maulidur rasul
Tahun ni.... tak ada rezeki

So cuti hari ni
Dipenuhi dengan menggunting baju
Baju sendiri dan baju kengkawan
Si aleeya pulak pergi menyambut
Majlis maulidur rasul di masjid
Siap berarak lagi
Ikut atuk die

Ni jap lagi nak sambung menggunting
Lagi sepasang baju kawan

Ok ape pun
Semoga cuti maulud nabi ni
Dipenuhi dengan kegembiraan bersama
Keluarga yang tersayang

For my dear lovely husband
Selamat menyambut maulud nabi
Selawat tau....

13 Januari 2014

Peace untuk ayah

maisarah ku

assalamualaikum dan selamat pagi semua
nak cerita pasal pagi tadi ni
si maisarah ni
pagi pagi dalam kereta suruh den amik die lepas sekolah
lepas tu da sampai sekolah
menangis pulak die
siap muntah muntah lagi
lepas tu hantar lah dia dalam kelas
da letak beg nak munth lagi kat luar
lepas tu bile den nak berjalan keluar
siap dikejar and digegarnya pintu pagar
anak ibu napa ni
last cikgu angkat die pergi masuk kelas
dalam nangis nangis tu

macam mana tu
errmmm.....

12 Januari 2014

Balut buku aleeya

1st day

Semalam sabtu
Hari pertama si aleeya belajar mengaji
Kat rumah tok itam
Kat kg ni la
So pukul 8 da start
Mintak tolong atok die antarkan
Last kast atuk die terpaksa duduk sekali tan kan die
Atuk nya kate die menangis
Tak pe sayang first day
Next week cuba lagi ye.....
Seminggu sekali je sebab ahad da xde kelas
Hari biasa tak ada masa

Tak pe la dapat sikit jadi la
Ibu akan cuba ajar kat rumah
Insyaallah. ...

10 Januari 2014

Buat baik dibalas baik

Assalamualaikum semua
Salam jumaat....

Pengalaman....
Pengalaman mengajar kita lebih dewasa
Kadang kadang kita terlupa belajar dari pengalaman itu kan
Betul kata pepatahkan
Bagi betis nak peha
Itulah adat manusia
Kita da buat sehabis baik da rasanya
Tapi masih jugak dikata... dikecam...
Diberi jalan mudah... nak mudah lagi
Layan baik baik dipijak pulak kepala kita
Ibaratnya lah.... hijhijhik.... takkan nak pijak bebetul

Kadang2 malas nak layan elok2
Buat biase2 je
Buat hal sendiri
Kalau ade yang meluahkan perasaan
Cuba membantu dengan bagi nasihat
Cool downkan

Malas nak campur
Pergi sini... cakap situ...
Pergi situ.... cakap sini....
Haiii..... kata situ sini.... sama je....

Den da tau sekarang
Sebenarnya manusia semua sama
Kita semua ni sama saja
And kita tak boleh nak cakap or kata orang
setiap kali kita cakap orang
Sebenarnya seolah2 kita membuka aib kita sendiri

Kadang kadang rasa nak lari dari situasi itu
Nak terbang ke
Nak jadi halimunan ke
Supaya tak dengar....

Kadang kadang den ras lebih baik tak bercampur
Daripada menyakitkan hati kita
Kadang kadang bila kita berbualkan
Ok konon la menyatakan pasal si polan
Kadang kadang hati terdetik
Agaknya den pun dikatanya macam ni
Urrmmm ....

Tak terungkap...
Tak terkata....

Apa yang penting

Do what ever you want to do
Like what ever you like
Go away if you dont like me

Kehkehkeh.....

Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah
Dan yang buruk itu dari manusia seperti den ni ha...

Insyaallah. ......

Berusaha menjadi muslimah
Mensucikan hati
Semoga jalan menuju jannah
Dipermudahkan aminnn

** redhokan je rapekkan den yang gilo pagi ni...

Sambung 5s balik

Jom la kita menyambung ape yang tak selesai
..

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...