Leaderboard

22 November 2013

ais krim punya cerita

ni pasal semalam buat penglibatan
akhir nya dapat jugak amik gambar
daripada FB salah seorang cikgu kat sana
hikhikhikhik...


bahan bahan die
air kotak ke, air milo ke,
ais
garam kasar
plastik ais krim
plastik besar sikit (untuk shake kan ais dengan ais krim tadi)

mula mula 
bancuh air, nak buat air milo ke, 
atau nak senang amik air kotak je
heheheh...
than masukkan macam biasa air dalam platik ais krim tu
lepas tu ikat
masukkan aiskrim yang telah diikat tadi dalam pastik besar sikit tu
lepas tu isi ais dan garam
garam tu kene isi banyak sikit
sebab kalo lagi banyak lagi cepat beku
lepas tu ikat plasti tu dengan getah 
than goncang

nak ngajar bebudak buat ais krim
serious memang tak berbakat 
nak jadi cikgu dengan chef ni
hikhikhikh
ape pun jadi la kan

tolong masukkan air dalam plastik

tadaaaa.... da siap....

ni la hasilnya

3 ulasan:

  1. dapnye aiskrim. lama tak makan hehe

    BalasPadam
  2. tu la da lama tak makan.... zaman kecik kecik dulu...

    BalasPadam
  3. owh... gini cara nya..kikiki

    BalasPadam

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...