Leaderboard

20 April 2014

berat

Malam nita  pasacara pemakanan
Nak berkongsi
Mal cara emakanan nak cerita pasal berat badan sendiri
Sobungkussekarang bila timbang berat
Jarum tu menakutkauk 59kg
Kadang kadang 60kg
Normal kot berat air dalam badan

Berat badan masa mengandung
Allahyarham baby qayyim
Adalah 71.1 kg 21 minggu...
Tapi masa 23 minggu mesti da naik
Dalam setengah kilo kot
Ini bacaan dalam buku merah tau

Sebenarnya semasa proses berpantang
Saya mengamalkan makan pil Nona Roguy je


Ni pun saya saya beli kat kakak kat office saya
Bengkung produk ni pun saya pakai
Kakak tu ade bagi krim barut dengan minyak urut tau
Tapi tak pakai pun
Saya pulangkan balik
Nasib kakak ni ok tau
Masa tu da pakai krim halia
So pulangkan balik
Lagi pun mahal....
Tak cukup duit
Ubat ni pun suami yang sponsor
Alhamdulillah. ..

Nak cerita pasal berat
Nak certa pasal cara pemakanan 
Sepanjang nak menurunkan berat badan ni

Sarapan pagi 》 minum milo O (tanpa gula + susu) makan biskut atau tambah dengan oat atau nestum...

Makan tengah hari 》nasi sesenduk ke 2 senduk, ikan kukus dengan bawang halia bawang putih (biasa buat bungkus dalam aluminium foil and than masuk dalam oven), kadang kadang ikan bilis goreng je kalo malas. Tapi yang penting nasi tak makan banyak. Saya cuba kurangkan.

Minum petang .》 Nak ikutkan jarang... kalo lapar sangat minum milo o je tak pun air panas suam.

Makan malam 》sama macam siang tadi menunya. Cuma selalu ikan bilis goreng je...

Waktu pantang da habis pulak ni.... woouuii...
Selera makan amat menakut dan membimbangkan
Tapi cuba juga kurangkan pengambilan nasi
Dan juga minuman manis
Memantangkan diri...

So and so
Now lagi 4 kilogram je lagi
Insyaaallah.....

5 ulasan:

  1. khas untuk org berpantang je ke ubat tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak la. tak berpantang pun boleh... untuk mengawal berat badan... lawaskan buang air besar.... dulu da lama dengar dari kawan tapi tak mampu lagi... sekarang ni alhamdullillah.,.. yang penting kene kurangkan kurang kan pengambilan gula dan nasi.... kalo nak cepat buat xcercize....

      Padam
  2. salam ziarah kak ayu tuuu.,eHHee

    BalasPadam
  3. ramai yang cakap pil ni bagus.

    BalasPadam

Terima Kasih Terhadap Ulasan dan Pandangan Anda....
Doakan Aleeya Dapat Adik Ye.......

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...