Leaderboard

30 September 2013

Itu pun bole jadi mainan die

Main masak2 katenye
Macam macam menu die
Speggeti....
Nasi goreng... nasi ayam
Bole bukak restoren da besar nanti ni
Insyaallah. ...

Baju tido baru

Tadi rehat
Pergi perghabis duit en. Suami
Beli baju aleeya dengan diri sendiri
Agak berpuas hati
Murah je semuanya

Hehehehe....

27 September 2013

Oh my diet

Ni namanya crash diet
Huhuhuhu
Kawan ajak makan...
Makin nak ghase orang nyer kete baru
Haaaa.....
Selamat...

Nak pujuk hati....
Bukan selalu pun.....
Air ni pun takut nak minum
MANIS.... sesedut dua je....

Jumaat

Salam jumaat jom bace surah yassin

26 September 2013

meeting

Hari ni ade meeting
Petang tadi la punya cerita
Meeting sampai pukul 6.30
Sampai rumah da pukul
7.15 da magrib
Berbuka dalam kereta minum air suam



gula

semalam......
nak cerita pasal semalam la ni
jumpa dengan pakar pemakanan

die kate kalau minum gula
sekali lagi untuk awal next year
tak lepas juga
maknanya ada masalah kencing manis
dan perlu makan ubat

untuk beberapa bulan ni
kene amalkan cara hidup yang sihat
kene kurang kan berat badan
dan yang penting kene
kurang kan pengambilan gula
pakar tu kate apa yang rasa manis
pada lidah kita .. hah itu lah yang kene kurangkan

antara tip tip die semalam:
kalau nak makan kueh manis
kene ade kueh yang pedas
atau minum air kosong
  Contoh :  makan kuih donut ---> minum air suam @ makan bersama kuih yang pedas seperti pau pedas
                 minum air manis ---> makan biskut tawar
bikut yang berkrim jugak kene kurang kan
sayur kene lebihkan
makan nasi 2 senduk je ok

selepas bersalin hari tu
memang da ubah cara pemakanan dah
makan nasi pun da kurang da
1 - 2 senduk je....
kalo lapar lagi minum milo O tanpa gula dengan susu
alhamdulillah.....
berat badan pun dan berkurangan da

die bagi tau cara mudah nak kira BMI
berat badan ideal

kalau tinggi : 155cm
         berat : mesti 2 angka belakang tinggi
so berat badan ideal saya 55kg.

so sekarang da 59 kg....
4 kilo lagi kene nyah....
sekarang ni kene fit kan badan
sebab macam da menggeleber pula....

25 September 2013

2 jam

Ini memang keje gila....
Da lebih 2 jam ni
Tunggu lagi 20 minit
Kalau tak panggil jugak
nak pulang
nak buat kerja lagi bagus


15 minit kemudian .....


at last
baru panggil
2 jam 45 minit
sungguh tinggi kesabaran daku
tapi panas jugak kan
alhamdulillah
jumpa jugak kan...

Hampir sejam sudah

See da pukul 10.55...
Sejam suku kalo masuk pukul 11
Memang gini la kan
Kalo nak cepat kene kluar duit

~KALAU AKU KAYA~
tetiba teringat lagu awie rafael
Hahahaha......

Klinik

Salam rabu
Hari ni ada temu janji dengan
Pakar pemakanan
Di klinik kesihatan
Disebabkan hari tu
Minum air gula tak lepas
Kandungan gula dalam darah masih tinggi
Huhuhuhu.... maybe sebab keturunan
Disebabkan itu
Sekarang ni tengah berdiet
Untuk kurangkan berat badan
Lagi satu nak kurangkan
Pengambilan gula.....

Sekarang ni untuk langkah pertamanya
Mengurangkan pengambilan nasi
Makan dalam sesenduk dua
Kadang kadang kalo lauk sedap habis jugak sepinggan
Itu namanya diet terbabas
Minum manis pun da kurang
Dulu sehari 4 ke 6 cawan minum manis
Huhuhu takut kan....
Sekarang memang tak de la
Nak minum pun milo tanpa gula dengan susu
Teh ke kopi ke... belum lagi...
Sebab sekarang ni tengah ganti puasa
Insyaallah.... hari ni kalau kuat
Masuk hari ke 3 daripada 19 hari....
Go go go.....

Tunggu giliran lagi sekarang
Da nak masuk 45 minit da... belum lagi
Tapi masih under control
Sebab hari ni banyak kerja nak kene buat
Kerja office den kene kat area kampung
Huhuhu.... sesambil la buat kerja
Lepas jumpa pakar pemakanan ni

Ingat lepas ni nak balik rumah jap
Nak amik kemre
Penting tu
Malas nak pakai henset....

Ok la... nanti i hupdet lagi
Pasal jumpa pakar makanan ni
Bye.....

23 September 2013

Nak mintak pendapat lagi

Semalam kerja ukur jalan kan
Jalan punya jalan
Ukur jalan punya ukur jalan
Nampak satu taman yang sedang dalam pembinaan
Tak banyak tau
8 unit twin teres
16 unit teres
Sekarang tinggal 4 unit je yang tinggal
Macam berminat

1. Dekat dengan rumah kampung dalam 5 - 6 km je dr rumah
2. Tak ade rumah lagi

Untuk pengetahuan semua
Sekarang ni duduk rumah femly
Tinggal dengan suami, anak and ayah

Patut ke beli

Ade orang kate xpayah beli sebab da duk rumah orang tua kan
Ade orang kate rugi tak beli sebab tak guna loan kerajaan
Tak paham ape yang ruginya

Ape pendapat korang....

Tak dpt bincang lg dgn en suami
Tunggu masa sesuai bila en suami call

Banyaknya

Banyaknya baju nak kene lipat..
Huhuhu malam ni
Operasi lipat baju
Jom la kite

Bahagiamu deritaku

Suka beno layan lagu ni
Walau pun jalan cerita
Dalam vedio klip ni
Dan lirik lagu ni
Tak berkaitan dengan hidup

Tapi suka sangat.....

Suka dengar hafiz nyanyi kot...

Bizi

Kebizian melanda
Jom la kita sama bekerja
Semoga rezeki kita ini
Diberkati Allah

kerja

baru sehari masuk kerja
da sibuk bekerja
hari sabtu dan ahad
dipenuhkan masa dengan urusan office
tapi sekitar kampung sendiri je
tapi penat jugak la
pening.... ukur jalan
gile kan.....

tapikan yang seronoknya
jalan yamg tak pernah kita tahu dan masuk
kita da tahu da
kita tengok jalan tu macam tak guna
tapi masuk.... hahh.... besar besar gile rumah kat dalamnya
cantik cantik rumahnya

masa tengah kerja tu
cik aleeya saya yang temankan
almaklum la kan kami tinggal berdua
tak de siapa nak jaga si kecik sulung ni
dalam kereta je la duduknya
kerjanya tidur
















hari sabtu upah die minum air sluppy kat 7E je dengan jajan
hari ahad semalam belanja die ais krim denga
temankan die main badminton
suke beno die main badminton
setakani dan pandai serbis tau
cantik je serbis die
den pun tak bole buat macam tu
harap badminton dapat jadi kegemaran die
bukan untuk menang apa apa pertandingan
tapi untuk keluarkan peluh



21 September 2013

tanya pendapat kawan kawan ku semua

Kalau baru naik kerja
Maksud saya cuyi berpantang
Selama 2 bulan
Bole ke bersukan
Contohnya futsal...
Pasukan office offer masuk sukan futsal
Wakil jabatan la konon

Tapi kita da bagi tau
Nak sertai pasukan dart je
Main yang senang senang

Ade orang kate tak bole
Betul ke....

Ape pendapat korang...

20 September 2013

Jom tengok bola tampar

Sukan petanda di office
Hari ni ade game bola tampar lelaki
Semalam bola tampar perempuan
Tapi kalah... dapat nqib juara...
Pon jadi lah...

Ape pun tahniah team perempuan
Volleyball

So hari ni game pasukan lelaki
Hope menang hati ni
Gud luck...

Mulakan kerja

Tapi hari ni tak keluar
Nak panas kan badan
Kemas kemas meja
Ermmmm....
Dengar cerita dari kengkawan
Perkembangan office...

Bismillahhirrahmannirrahim

Bertolak ke office untuk kali pertama selepas cuti.  Harap diberkati rezeki ini... insyaallah. ...

19 September 2013

makan lagi

Macam mana nak kecik ni
Atuk mausarah bawak nasi ayam
Da lama tak makan nasi ayam
3 bulan ade kot
Sedap b pulak tu

Habis diet den...
Huhuhyhu....

Hope ianya tak jadi lemak
Yang berlipat2 lagi...

Die melukis

Gambar banana
Mane banana nyer....

jumpa doktor

Semalam nurse klinik kesihatan
Kat kampung ni ade call
Die nak maklumkan
Mengenai keputusan minum air gula
Minum gula 6 minggu selepas bersalin
Die nak bagi tau
Macam nak umum keputusan peperiksaan
Huhuhuhu.... tak lepas
Tinggi tau 8.9
Sedey sikit...
So hari ni kene pergi jumpa dengan doktor

Pukul 2.30 petang sampai klinik
Daftar pukul 3.00 dapat jumpa doktor
Tanya doktor
Me : Boleh hilang ke sakit ni doktor
Doc : bole kak. Jangan risau
Doc : akak pergi kat makmal. Kita nak nengok bacaan darah sekarang.
Me : nak kene cek jugak ye.
( doktor mengangguk)

 Than pergi la 2 beranak
Lepas da cucuk tu
Tengok petugas tu tulis 4.6

Than doktor tu cakap
Sekarang ok tak tinggi
Cuma hari tu tinggi sebab minum air gula

Lepas ni kene jaga makan
Doktor tak bagi ubat pun
Katanya lepas ni kene jumpa dengan pakar pemakanan
25 hb ni kene jumpa dengan pakar tu
Next week hari rabu
Harap den tak lupa

Ade baca dalam satu blog ni
Da lupa pulak nama blog die...
Tunggu die update nanti nak lawat blog dia

Die cakap macam ni la lebih kurang 》
Orang kate kalo pregnent bole makan ape yang kita hendak. Hakikatnya tak betul. Sebab mengundang kencing manis.

Tu la maybe berat berlebihan
Masa mula2 prengnent
Lepas tu makan macam macam kan

Tu la da nasib badan
Tapi lepas ni kene jaga makan
Tak le la nak makan sebarangan


Die tidor lagi

Anak ibu tidur lagi

teruja.. esok kerja

Selamat pagi semua
Hari ni da hari khamis
Huhuhuhu.....
Maknanya hari ni
Last day untuk berjimba
Jimba menikmati cuti
Esok da mula kerja balik

Teruja....
Da lama tunggu saat ni
Ye la sejak baby pergi
Membawa  dan memberi ruang kosang
Dalam diri ni
Nak nak bercuti panjang
Memang tak tentu harah rasanya
Macam macam buat
Nak hilangkan kekosongan itu

Terima kasih pada en suami
Bersama saya dalam susah senang
Tolong saya sepanjang proses in
Walau pun haya waktu yang singkat
Tapi saya hargai Itu
I love you
And i love you till jannah


rindu

IMBAS KENANGAN LAMA

Macam mana nak gambarkan perasaan rindu yekk...
Dulu masa zaman zaman betunang
Rindu ke....
Errmmm.... tak kot sebab
Masa tu berperang dengan perasaan sendiri

Ye la tak kenal pun tunang sendiri
Masa tunang die (en suami) ade datang
Tapi tak clear sebab tak pakai spek
huhuhu... masa tu hampa
Tak dapat tengok muKa die

Than tak jumpa sampai die out station
Just calling2 je
Tapi masa tu rindu nak dengar suara
Konon konon nak belajar bercinta la
Hikhikhikhik.... klaka

En suami ni dulu pemalu tau
Tak peramah langsung
Paksa jugak terima die
Sebab da bertunang kan
Satu perjanjian untuk berkahwinkan

Masa tu lah rasanya
Kita wanita ni terpaksa menperjudikan hidup ini
Ye la kan kita tak pasti
Macam mana keadaan kita selepas kawin
Bahagia ke derita ke
Betul tak....
Sape ade rase macam dulu????
Ke den sorang yang rasa

Masa da hampir 4 bulan kot bertunang
Masa tu dengar die da balik kg tau
Terkilan jugak masa tu
Sebab die tak call ke bagi tau ke
Die da balik
Ape lagi den pun mengambil kesempatan
Nak jumpa die

Masa tu memang nak jumpa die sangat
Sebab ape tau...
Yang ni en suami tak tau
tak pernah bagi tau die tentang ni
Kita nak jumpa die sebab nak tengok die
Nak tengok muka die
Hansome ke tak
Masa tu da tekat tau
Kalau tak handsome tak pe
Tapi jangan sampai tak le terima
Rupa die...
Kalau rupa die tak dapat diterima akal
Mana tau mata satu kat tengah2 ke
Ye la yang pelik2
Nekad den nak putus tunang
Tapi bila da jumpa
Alhamdulillah. .. sejuk mata memandang
Walau pun hitam manis
Jatuh cinta skit
Ngaku la...  cinta pandang pertama
Hikhikhik.... bila ingat balik...
Memang teruk perangai...

Lepas tu
Macam biasa jugak
Just calling2
Masa tu nak kata bercinta tak jugak
Sebab kami jarang jumpa
Masa tu masih juga memaksa diri
Untuk bercinta dengan die tau
Tapi memang tak ade
Kadang2 kan cuba jugak cakap
Love u tau
Tapi ade fill tak ade perasaan
Janggal...... mesti en suami pun rasa yang sama
Ehh.... tak pernah tanya yang ini
Nak tanya la nanti

and kali ke 2 jumpa
Masa pergi kursus kwen
Masa tu die siap datang uma
Nak bagi tau kat mak ayah
Pada hal sebelum tu die ade pesan
Suruh bg tau kat femly
Nak pergi kursus kwen sama
Hampeh... den tak bagi tau pun
Hikhikhik...


Masa mula2 kawen dulukan
Memang tak seronok langsung
Sebab ape tau
Rasa terkongkong.... Tak de priversi
Da biasa sendiri
Nak pergi mana mana
Tak pernah nak bagi tau femly
Ye la dalam proses kenal mengenal lagi
Masa mula2 dulu en suami ni garang tau
Asik kene marah je...
Tak tau motif die sampai sekarang
DIBULI EN SUAMI
Sekarang ni susah pulak nak tengok die marah (hakikatnya die seorang penyanyang)
Ke saje nak test...
sampai hati... buat isteri dia macam tu
Asik nangis2 je nak mintak maaf dgn die..
(Tapi rasanya dulu dia masih tak percaya yang bini die ni sayang gila kat die kot...)
Sikit sikit salah... kecut perut je tiap tiap hari
Seriau sikit kalau kene marah dgn en suami
Syurga tu..... takut berdosa.....
Nak kene jawab macam2 soalan... macam polis...
Tanya dan tanya sampai da tak le jawab....
Pasrah je la kalau da tak bole jawab...
da salah kan....
Sebenarnya den yang salah
Tak sedar diri awak da kawen
Nak pergi mana2 nak kene lapor
Tak lapor tu yang kene tu
Lepas tu kan yang ni
Selalu buat tau...
Balik keeja lambat
Memang selalu kene marah la
Masa dulu kje banyak
Nak nak baru kje
Situasi baru
Banyak kene belajar
Belajar sendiri... nak mintak tunjuk ajar kawan kedekut.... belajar la sendiri...
memang la Kadang2 terpaksa balik lambat
Lambat bagi tau pun kene marah
Inikan pulak tak bagi tau
Lagi lah kene marah kan
Hikhikhik.... kelakar la teringat bende ni
Tapi en suami pembuli isteri
Kjenya asik mintak maaf je
Memang banyak kali juga la kene marah
Sebab tak bagi tau... lambat bagi tau...
Die kira tau.... teliti nye die...
Yang bini die ni berbeza sikit
Asal bole... sangat la berbeza...

Tapi die tak de la
Nak cakap tinggi suara
Die senyap je
Tandanya die marah la tu
Pandai pandai la nak mintak maaf
Nak pujuk


Than da kawen
Baru tau ape itu RINDU
Ingat lagi masa 1st time die kje
Kita nangis2 jawab telefon die
Rindu nyer pasal
Rasa masa mula mula dulu
Macam tak kuat je sengsorang
Tapi en suami selalu bagi semangat
Terima kasih sayang

tengok kat drama tv
Pelakon tu rindu macam nak rak
Rasakan diri sendiri

Bila sorang sorang RINDU datang
Bila RINDU rasa tak tentu arahkan
Bila RINDU semua kerja tak jalankan
Bila RINDU buat kita sentiasa teringatkan
Bila RINDU kita akan menangis
Masa mula2 kawen selalu nangis tau
Sedih tu....
Rasa memang rindu gila....
Rindu yang teramat sangat....
Teramat sangat.... ya teramat sangat...
Hanya air mata menjadi peneman
Apabila teringat kan die

Tapi kan masa berjauhan
Tak pernah nak luahkan rasa rindu
Berlakon la....
tapi dalam hati Allah saja yang tau
Dengar suara pun jadi
Da terubat sikit kan

Bersyukur jugak dengan rasa ini
Kerana ia dapat mengeratkan
Menguatkan lagi kasih sayang kami
Semoga kekal bahagia selamanya
Aminnn...

Note》apa kes den bukak cerita lama ni...

Mode 》 rindu pada en suami..... selalu berdoa agar masa cepat berlalu...  dan kita dapat bersama kembali...




18 September 2013

Pasang langsir

Dengan gigihnya menanggal dan memasang langsir yang baru
Dibasuh.....
Bukan baru beli yek
Almaklum la...
Raya tahun ni tak sempat kemas
So ade berbaki cuti ni
Kemas la apa yang patut
Tukar ape yang patut

Huhuhu....
Esok ade apointment dengan doktor
Sedihnya....
Nasib badan....

17 September 2013

Jamu mata

Menjamu mata
Menjamu telinga
Menjamu emosi
Menjamu perasaan
Menjamu hati

Merawat semua.....

Jom la kita

Selasa

Selamat pagi semua
Selamat bekerja
Cuti 3 hari..

Seronok tak cuti
Ramai member saya
Post kat FB katanya tak puas cuti

Ape pun alhamdulillah
Janji ade cuti
Biasa sabtu ahad
Itu pun penuh aktiviti
Isnin rehat kat rumah kan....

Mode 》rindukan en suami....... miss U so much abang...

16 September 2013

Anak ibu da tido

My baby... baby ke... hikhikhik
Baby tua....
Da tido

Ibunya masih layan korea
Nanti da kje bole layan lagi ke korea ni
Serious.....
Hampir setiap hari
Layan semua cerita korea
Ehh... bole layan lagi

Ermmm....
Nanti en suami da balik
Mesti sure xle layan lagi
Huhuhu....
Ni la akibatnya
Tersangkut dengan korea....

Mode 》 rindu pada en suami.... tq for calling me today... i really miss you so much... hope time will be moving faster and faster....  than we will together again....

Sedih nye

Sedih nya cite ni. ..
Part ni paling sedih
My love madame butterfly

16 september

Hari cuti cuti cuti
Selamat hari malaysia semua
Buat ape hari ni

Errrmmm ...
Saya tak tau nak wat ape hari ni
Nak ikutkan banyak rancangan

Nak ajak aleeya main kat pantai

Nak sambung jahit baju

Nak kemas dapur

Nak kemas rumah...

Think think think



Ape ape pun

Jom dhuha kejap

15 September 2013

rindu

Rindu pada baby qayyim
Al fatihah buat kamu sayang

Rindu pada mak
Al fatihah buat mak

Rindu pada en suami
Please call me sayang


14 September 2013

jalan jalan

Da sampai shah alam hari sabtu
Pukul 5 pagi
Abang kata macam balik kelantan
Sampai sesuboh
Huhuhuhu....
 Jalan jalan cuci mata je
Pergi the curve dengan ikea

13 September 2013

Nak ke rumah adik

Malam ni abang ajak ke rumah adik
Ke bandar sunway
Tapi kereta die rosak
So terpaksa ambik die
Kat rumah mak mertua dia
Katanya mak mertua die nak tumpang jugak

Alamak
Nak kene drive malam malam
Insyaallah
Bole.... hati2 tau...

Note : mesti en.suami bising kalo jadi macam ni.... maaf ye sayang.... urgent tau....

2 lagi da siap

Ni pulak baju
Untuk aleeya dengan aufa
Kain da lama beli
Untuk anak ku
Dan anak abang ku

gigih

Gigih menjahit baju blaus
Da 2 helai siap
Tadaaa...

diet o diet

Hari ni menu
Makan speggeti cendawan
Arrrhhh...
habis diet den baru dapat kurang 500 grm

Huhuhu

Sedih

Tajuk.... gempak...
Tapi betul ni
Sedih sebab tengok cerita korea
MY LOVE, MADAME BUTTERFLY
Malam tadi tengok
Pagi ni tertengok lagi
EPISOD 19
Sedih tu
Saat Namnabi tahu
Dan saksikan sendiri
Mayat seami die
Waw.... memang sedih

Tapi
Ape yang saya belajar dari cerita ni
Percaya pada diri sendiri
Tidak putus asa
Setia pada kasih sayang
Keberanian keceriaan

Apa yang baik kita contohi dan ikuti
Apa yang buruk kita jadikan sempadan kan

12 September 2013

happyyyy

Hari nak share kehappyan
Bahasa tak menahan
Tadi pi timbang berat sendiri
Nak tau tak berat hari ni berapa

Cuba teka....

Teka la..

Tak pa tak payah teka

Dengan gumbiranya

Hari ni 61 kg

Hikhikhikhik


Nak tau tak berapa hari
Den amik masa nak buangkan
Lemak lemak degil
Akhirnya berjaya buang jugak
Tak banyak pun
Cuma 500 gram je

Tapi 500 gram ni
Ambik masa 4 - 5 hari
Nafsu makan macam da kembali
Kembali normal semula
Takutnya

Tak mau makan banyak
Nak kurangkan lagi
Kalau boleh nak sampai 55kg

So sekarang kene usaha lagi
Lagi 6 kg  perlu dikurangkan

Chaiyokk ayu...
You can do it....


Untuk

khamis sudah

La la la la la
Hari ni dah hari khamis
So maknanya lagi seminggu
Nak masuk kerja
Rasa teruja dan tak sabar
Nak mulakan kerja balik

Biasanya
Kalau ade baby ni
Mesti rasa malas nak naik kerja
Ye la kan ada permata kecil

Arrhhh... rindu perasaan itu...
Tak pa ayu sabar...
Kuatkan semangat tau
Ujian dariNya

Hope masa dapat memadamkan
Memori ini
Bole ke......
Insyaallah. ....
Tapi nak pengganti jugak...

Hisshh.... macam budak2....

11 September 2013

Terfikir

Tetiba terpikir
Next week da nak mula kerja balik
Huhuhu....
Cuti da habis

Cuti pantang
Yang merugikan
Yang paling boring
Yang paling sedih

Tanpa baby
Tanpa mak

Nanti da mula kerja macam mana la kan
Nanti kalau kawan kawan tanya
Rasanya diri ini masih tidak bersedia
Untuk berkongsi cerita duka
Dengan kawan kawan

Patutkah diri ini senyap saja
Tapi cadangnya
Nak buat macam biasa je

Nak berubah
Tak mau nak cakap benda benda yang tak baik
Buat hal sendiri

Nak tenangkan diri
Nak bahagiakan diri
Nak lebih mendekatkan diri pada yang Esa
INSYAALLAH

Selalu doakan
Baby qayyim tenang di sana
Tunggu ayah, ibu dengan kakak

Selalu doakan mak sentiasa tenang di sana
Dikurangkan azab siksa kubur
Dicucuri rahmat

Rindu dengan mereka
Alfatihah

Keluar bershoping

Nak keluar hari ni
Niat nya nak membeli susu
Untuk si aleeya
Da kehabisan

Apa lagi selit sekali lah
Permintaan die
Membeli mainan

Dengar radio

Hanya satu pinta ku
Untuk mu dan diri ku
Baik baik sayang
Ada aku untuk mu

Hanya satu pinta ku
Disiang dan malam mu
Baik baik sayang
Kerna aku untuk mu

Tetiba terdenar lagu ni....
Da lama tak dengar
Hari ni tergerak hati nak dengar lagu kekuat
Apa lagi gegarkan dinding
Rumah ni
Bagi anai2 terkejut
Jangan bersarang di sini


10 September 2013

Kepten boleh

Layankan aje
Cerita kesukaan aleeya

Cuba blogger androit

Try aplikasi blogger androit
Baru nak try
Sebelum ni ada install
Tapi buang
Hari teringin nak cuba
Sambil menonton
astro Hd ONE
The Birth Of A Family

Aleeya da keluar round kampung
Naik moto
Kesian anak ibu da boring duk rumah ye
Esok kita keluar beli barang dapur ye

ketiduran

Anak ku ketiduran
Penat kot
Mana tak nya subuh bangun
Nak kencing katenya
Lepas temankan die kencing
Terung bukak tv
Sampai la ni
Nak mandi pagi pun liat

Tengok la sayang
Next week da mula sekolah
Cuti ibu pun da sampai penghujungnya

Harap ibu dapat merasa lagi
Cuti berpantang ni
Rindu.... nak bau baby...
Kempunan ibu ni....


hujan

Da beberapa hari ni
Cuaca mendung saja
Alhamdulillah. ....
Turunnya hujan adalah rahmat
Rahmat pada tumbuhan
Rahmat pada kita
Heheheh.... kalau tengah keje ni
Memang rahmat... tak payah keluar ke site
Tapi kalo ade perkara penting
Susah jygak dibuatnya
Ape pun hujan bukan penghalangnya kan
Air je pun...


done

Menu tengah hari
Udang berempah
Ikan sambal ( lauk semalam - panaskan)
Ikan tenggiri masin



Da lama tak makan ikan masin
Ermm sedapnya

Kawan kawan saya
Menu ape hari ni??????

Mood::: me rindu dengan en suami... en suami tengah buat ape agaknya...

jom jait baju kejap

Duhai cik dairy hati ku
Pepagi ni sejuk benar
Da beberapa hari ni
Cuaca berangin
And asik hujan je

 Sejuk
Pakai ni (tebal tau.. sesuai ubtuk dalam rumah)
Hikhikhik
Arwah mak saya beli mase menunaikan haji beberapa tahun dulu
Tak sangka berguna jugak
Lagi pun baru terjumpa
Kemas2 rumah
Terima kasih mak...

Pagi pagi
Jahit baju...
Baju sendiri
Baru sehelai siap dengan jain sekali


Tinggal lagi 2 pagang
Yang ni leher die da siap
Tinggal nak sambung tangan dan pesak


Ok la
Lepas ni nak masak

Udang da keluarkan
Ape nak masak ekkk.....

07 September 2013

aktiviti malam aleeya




Mainan yang baru dibeli
Belon digam nya
Ermmm
Lantakla sarah janji bahagia...

Aduhai anak ayah dan juga ibu

operasi jalan jalan

Hari ni
Seperti yang dirancang
Pergilah dua beranak
Menuju ke bandar melala
1st sekali nak cari seluar track
Yang murah murah
Dulu pernah beli di hari2
Harga berpatutan

Pergi la menuju ke hari hari

Berhampiran maiden mitc
Snap dari tepi bangunan sebab parking kat sini
Main suka hati je parking
Sebab cadangnya sekejap je kat sini
Ibu punya 2 anak punya 1
Ni la seluarnya

Saya punya tak snap pun
Tapi beli 2 helai
Ganti 2 ke 3 helai kat rumah yang da lusoh
Zip rosak la
Koyak la
Kali li beli yang kecik sikit
Dulu belu saiz lelaki
Katanya senang masa pregnent bole pakai
Tapi tak pun
Ade la jugak tapi da koyak masa tu

Lepas ni tanggapan akan berubah
Buat baju ikut keadaan
Tak payah besar besar
Maksudnya menaruh harapan tinggi
Nanti saya sedih dan sesal

Ape pun going with flow
Live must go on

Than lepas tu pergi aeon... biasa panggil jj lama je...
Suka pergi sini senang da tau tempat mana nak pergi
Kalau kat jj baru tak geti sangat .


Aleeya nak beli mainan
Sejujurnya pergi jalan ni nak release tension
Tapi sebab maisarah
Kami beli mainan je
Lepas tu terus makan
And balik
Lagi lama lagi macam macam die nak



Tembam nye diri ini
Tapi kan nak cerita kat sini
Dulu masa sebelum mengandung pakai seluar yang satu ni ketat tau 
Kadang kadang bila pakai
Nak membongkok punya la payah
Nampak seksi pulak
Sebab ketat sangat

Tadi pakai 
Da tak ketat masih ade ruang lagi
Sukanya hati...
Tak sangka bole kecik peha ni

Lepas ni
Usaha nak kurang kan 
Kadar kebesaran lengan
Macam raksaksa da rasanya
Insyaallah. ..
Ada lagi 2 minggu cuti

Chaiyokk ayu....

Nota: en suami pasti terkejut.... nak mintak hadiah.... bole dapat ke... nak mintak ape... bagi duit pun tak pe.... mata duitan punya bini.... kehkehkeh...






Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...