Leaderboard

28 Jun 2013

salam jumaat

pernah dengar tak
ade orang kata
sekali orang buat jahat kat kita
kita akan ingat sampai bila bila
sebenarnya sifat ni tak baik kan
tapi kadang kadang kita sebenarnya
tak suka dengan itu
tapi hati yang tak boleh terima
nak buat macam mana
walau bagai mana pun
maaf tu memang la bole
kita bole maafkan
tapi untuk menjadi seperti sedia kala
seperti dahulu
memang tak la
i'm sorry.. itulah kelemahan saya
saya tak dapat kikis itu dalam diri ini

HARAP MAKLUM

18 Jun 2013

doa kan untuk mak saya

semalam my mom telah di masukkan ke dalam hospital
mulanya da sampai office pun
lepas tu ayah call cakap mak tak sedar
me terus  balik rumah
sesampai je rumah
my abang pun baru sampai
keadaan mak pada masa tu masih tak sedarkan diri
me dengan pertolongan jiran kak ani ani dengan cik kiah
tolong tukarkan baju dengan kain
than terus masukkan dalam kereta dan
terus antarkan ke hospital alor gajah
sampai hospital dalam kul 10 pagi
terus pergi ke kecemasan
daftar masuk wad dalam kul 12 tengahari
kami rasa dia dalam hypho
kurang gula... tak sedar kan diri
than bila da dapat jumpa kat wat
da segar... maybe doktor da bg gula kot
so semalam semua adik beradik and sedara mara datang
meriah
da macam pusat tadika pun ade

malam tadi teman kan mak
siap bawak si aleeya
aleeya da nak balik merengek
than bila da pukul 4.00 pagi
mak kata nak mandi
tolong angkat nak mandi
sebab mak da macam tak larat
maybe sebab kandungan gula dia da kurang
lepas mandi bagi jus oren
dan bagi makan roti
than keadaan die da ok
pukul 4.45 pagi terpaksa balik nak siapkan diri
dengan si aleeya
nak pegi ofc dengan sekolah leeya

petang ni nak lawat mak lagi

17 Jun 2013

mata tak le lelap

Ape nak buat ni mata tak le nak lelap
Rasanya petang td tak tido
Tgh hari tadi hebat membasuh cadar
Dengan baju....
Layan game
Layan facebook
Bukak email
Dapat balasan email dpd en suami
Swnyum sampai ke telinga
Ye la.....
Tak dpt dengar suara
Bace balasan email jadi le kan

Macam nak sambung bace novel ls
Hobi lama da dtg semula

Mood.... rindu...

16 Jun 2013

pagi ahad


Layan tv3
Sambil makan jejemput
Banyak betul buat jejemput hari ni
Sape nak tolong habiskan
Huhuhu
Layan saran di tv3
Belajar origami
Kendo seni memperhankan diri
Pokoknya hari ni seua tentang matahri terbit
In malaysia

Si aleeya berposing
Seboleh boleh nak sengetkan kepala

Mainan aleeya sejak dari semalam
Main khemah khemah katenya
Layankan haje

11 Jun 2013

rasa nak hias rumah

tetiba rasa nak cari ilham pulak
nak hias rumah sendiri
rumahnya kecil je
boleh la dari tak ade kan

RUANG TAMU


nampak moden kan
tak pasti ruang sesuai ke tak


minat dengan dinding pembahagi die
tempah pon boleh
sebab kita punya ruang makan
bersambung denganruang tamu


wow to moden
pasti cicak bermaharaja lela


rumah kita ala ala macam ni
lorong je kan
(sebelum)


tadaaaaaaaaaaaa
(selepas)


minat dengan warna ni


warna tenang je kan
langsir yang simple
ala ala macam jepun moden kan


ruang dan perabot


bermain ruang dengan perabot


simple... tapi macam sesuai untuk
sibujang saja


kalo ruang tamu besar boleh buat macam ginikan


macam ni pun ok kan
tapi warna kene tukar la kan




BILIK TIDUR
for my lil sarah and my coming soon baby


simple kan... sesuai untuk si bujang
mane tau coming soon ni bujang
alhamdulillah dapat sepasang


hah.. ni untuk sarah nyer bilik


cantiknya
damai je kan


ini untuk mase sekolah rendah ni
comel comelnya kan


cute ya


lagi cantik and awsome


suka mainan warna die
sweetkan


hijau... look ok for me


baguskan macam ni

DAPUR


comel and simple kan


terpaut.......




drama : teduhan kasih





assalamualaikum semua
hari ni nak kongsi cerita pasal
aktiviti awal malam saya
kat rumah
start pukul 6.00 petang
tengok drama adam dan hawa astro
kemudian sambung upin ipin 6.30 ptg tv9
pukul 7 baru tengok cerita ni
huhuhhu
seronok cerita die
ooo rupanya daripada novel
banyak kan cerita sekarang diambil dari adaptasi cerita novel
cerita ni paling hangin tengok
bile time mak dengan kakak die timbul
rase sakit telinga je dengar
menjerit je
time bekas laki dengan kawan yang dah tak baik tu
geram tengok
semalam mereka semua yang dengki
telah pun tak senang duduk
tak sabar nak tengok episod malam ni...

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...