Leaderboard

30 April 2013

yehh aleeya bolot semua

Salam semua...
Petang tadi pergi menghadirkan diri
Majlis pertandingan bacaan ikrar
Dan nyanyian di PAPN alor gajah









Yang penting
Aleya dapat no 1 dalam 2 2 pertandingan ni
Alhamdulillah

2nd check up

Assamualaikum salam selasa
petang sudah...
nak cerita pasal check up kali ke2
di klinik kesihatan
alhamdulillah,...
baby dalam keadaan baik...
masa doktor scan...
baby tengah bergerah2
hehehe... comelnya....
kuasa Allah kan
da 11 minggu 5 hari ni
nampak degupan jantung die...
ape pun ibu doakan anak ibu
sihat dan membesar dengan baik
nanti boleh jumpa kak maisarah

26 April 2013

untuk semua

asslamumalaikum semua....

hari nak share dengan kawan kawan
kata kata hikmah
sungguh....
ia betul betul memberi makna pada saya
semoga kata kata ini memberi pearangsang
dan semangat juga kepada kawan kawan semua

BUKAN SAJA SAJA ALLAH meletakkan mu dalan BIDANG itu.....
BUKAN SAJA SAJA ALLAH mengurniakan mu KEPAKARAN itu....
BUKAN SAJA SAJA ALLAH memberikan mu UJIAN sebegitu...
BUKAN SAJA SAJA ALLAH membiarkan mu mengemudi dalam KEADAAN sebegitu...

MELAINKAN ALLAH tahu kamu akan memberikan sesuatu dalam bidang itu....
MELAINKAN ALLAH tahu kamu bakal membiakkan ilmu ilmu itu.....
MELAINKAN ALLAH akan temukan kamu dengan insan insan ikhlas membantu......
MELAINKAN ALLAH mahu menguatkan mu....
MELAINKAN ALLAH mahu kamu tahu betapa tingginya kasih sayangNYA padamu...

renungan buat PARA PENUNTUTILMU
BERHENTI MERUNGUT< MENGELUH
BERUSAHA YANG TERBAIK DAN BERSUNGGUH

24 April 2013

al fatihah

tengah hari tadi 
melawat penghulu
bekas kakitangan office yang telah berpencen
dan telah kembali ke rahmatullah
AL FATIHAH
semoga roh arwah dicucuri rahmat
dan di tempatkan dalam kalangan orang orang yang beriman
aminnn......

jom makan

mari makan pisang di pagi hari

23 April 2013

pasukan biru menang

Yes pasukan biru menang
Alamak pasukan pak nel pulak
Masuk elemination
Huhuhu

master selebrity chef

Jom layan celebrity chef
Sape la agaknya tersingkir
Selepas cabaran pertama diluat set
Tapi rasa macam baru lagi
Last week yasin yang terkeluar
Jangan jangan norish karman
Sebab kumpulan die tak hidangkan nasi
Huhuhu....
Kita tunggu dan lihat sapa yang kene

22 April 2013

petang sudah

layan dengan kerja kerja sendiri
sambil mendengar radio hot FM
dengan selingan lagu lagu yang terbaru

saya lapar

alamak lapar la pulak
tadi da sebat sebungkus roti
masih lapar lagi
uuuuu
nak cari makan....
nak cari makan...

menggigil nooo............

Assalamualaikum semua
selamat pagi
pepagi da mengigil
bukan sebab sejuk
tapi sebab pepagi ni ade perhimpunan
jadi pengacara majlis
da la gabra 1st time jadi
mase zaman sekolah sekolah pernah la jugak
tapi gabra jugak la dulu
ni da tua tua ni lagi la gabra
tapi ape pun majlis berjalan lancar

21 April 2013

rindu

Assalamualaikum semua
Da hari ahad
Sekejap je mase berlalu kan
Masuk hari ni...
Jan kira... errmmmm
Da 13 hari.... mr suami gi kerja..
Mencari rezeki untuk anak isteri
And untuk baby baru tak lama lg
InsyaAllah. .....
Semoga dipermudahkan
Diari hari ahad
Hari ni dipenuhi dengan aktiviti
Makan dan tido
Adik bongsu ade balik
So die la yang masak
Pagi tadi sarapan me buat roti telor
My sister buat jejemput pisang
Tengah hari die je yang masak
Me tolong hidang
And angkat pinggan mangkuk
Lepas sarapan tido
Lepas makan tengah hari tido lagi
Petang lapar lagi....
Makan la roti sekeping
Bertahan beberapa minit je
Masih terasa lapar lagi
So terpaksa la makan nasi
Tapi amik sesenduk je dengan sup
Diet ma..... takut naik berat pulak nanti....
Seram pulak...

Tengah bersenang senang
Sebab my little girl going out with
Her pak al and aufa
G tengok bola kate nye
Sure tido nyer bebudak tu


20 April 2013

layan running man yok

Ketika en suami tak de bole layan
Cerita korea Running man
Bukan nya apa...
Tv kat dalam bilik tak ade astro
Kalo nak layan astro
Kenelah duk kat ruang tamu
Bawak sekali aleeya tdo kat ruang tamu

Den
Tadi da tdo...
Lapar makan pisang sebiji
Kang kalo lapar lagi
Makan lagi sebiji
Bagus untuk diet
Untuk elakkan berat naik mendadak

Nhehehe pasukan olahraga menang
Yehhhhh

19 April 2013

alooooorrr

gtal tangan nyer....
cuba punya cuba...
hilang semua
blog jadi kosong...

service kete yok

Assalamualaikum.......
Curi masa untuk servise kereta
Da lebih seribu
Menjaga kesihatan kereta
Huhuhuh
Kereta yang agak cantik
Hikhikhik
Da 3 minggu xbasuh
Tidak ada masa
Masa yang terluang dipenuhi dengan
Tdo dan makan


biasa kedai uncle ni ramai orang
hari ni mase sampai
uncle tu tengah bace surat khabar 
dengan member die
baik kete den masuk je 
ade sebiji kete myVi oren masuk
nasib den dulu sampai
dalam 20 ke 30 minit siap
tadaaaaaa........
bole la bersuka suki....

salam jumaat

assalamualaikum
salam jumaat
pagi pagi da lapar...
jemput makan nasi lemak....
satu untuk maisarah telah dihabiskan
tinggal lagi seketul

dugaan tido

Sejak pregnent ni
Nafsu tido tak dapat dibendung lg
Petang tido....
Malam tido awal lagi...
Nak lawan mata ni cukup mencabar
Kalo en suami ade ni
Conferm da merajuk
Hikhikhik
Tak buatkan air
Tak tman die tengoo tv
Biar die sengsorang
Selalu die guna perkataan no tau
Terkontang kanting
Hikhikhij

Situasi :rindu padanya...huhuhu..
 Call me please

17 April 2013

jom layan

Layan cerita upin ipin

pengalaman ke-2 part 2

korang semua nak tau tak
entah kenapa 1 ke 2 minggu ni
rasa macam tak ade ape
perut pun masih tak menunjukkan ape ape
tapi rasanya macam da besar sikit ukur lilitnya
kat bahu pun rasa da besar sikit
pakai baju blous biasa pun da ketat
malu nak pakai baju baju tu
seluar jeans pun da tak muat
tapi masih tak percaya lagi
tapi seramnya bahagian bahu
tak mou besar besar tau
nanti tangan kita rasa macam tangan raksaksa
besar sangat
masa pregnent aleeya tangan kita besar
macam tangan raksaksa
huhuhuhu.......

let cheer up

jom gembirakan diri anda
so tomorrow penyampaian BR1M 2.0 kelompok 4
dan yang rayuan disekitar melaka
so esok terus ke tempat pemberian BR1m je
tak perlu merentasi kesesakan trafik
sampai ke office
jarak die lebih dekat lagi
lalu hutan getah dan kelapa sawit
coolllll


tengah tunggu orang daripada Yayasan
mane ni
da sejam da tunggu
jadi ke tak ni
den nak kluar ni
kang da lewat satu kerja pun tak siap pulak
bagi masa lg 20 minit
da cukup baik ni
kot jammed ke....

Alhamdulillah

Hanya Allah yang tahu
Segala keburukan datang dari perbuatan sendiri
Semua ade hikmahnya
Buruk baik semua ade balasannya
Aku rasa macam tak usik pun sesiapa
Tak kacau pun sesiapa
Buat hal sendiri
Ade jugak kan
Alhamdulillah. ....

16 April 2013

andai itu takdirnya

Sedang duk menyaksikan
Cerita andai itu takdirnya
Sedih sungguh cerita ni
Baru tertengok hari ni
Lakonan nelydia sen rose
Duk sengsorang layan cerita ni
Berjurai ayak mata
Huhuhu.....
Nasib la kehidupan den tak macam ni
Kalo tak haru kot
Tertanggung ke dok
Itulah kekadang
Kita tak tau kemampuan diri kita
Sehingga kita diuji
Barulah kita tau betapa kuat
Atau lemahnya kita

Apa yang den belajo dari cerita ni
Kita kena kuat semangat untuk mengharung
Segala dugaan dan halangan

Asam asam asam

yum yum yum
jom makan asam
saya ade macam macam asam
mari singgah mari makan

panasnya

Sedang menunggu kawan
Duk dalam kete
Sambil menikmati kesejukan ekon
Hakikatnya
Panas gila kat luar tu
Ikut perancangan kakak ni nak tumpang
Tapi kesian pulak panas buta macam ni
Nanti kang jalan kaki jauh nak balik office
Tak pe la... tunggu jab....
Orang keje kat site pun tgh rehat waltu ni
Lambat2 sikit pun tak pe....
Wahhhh best nyer dengar lagu
Zamani slam
Sedapnya....
Tajuk da lupa.....

aktiviti hari ini

Assalamualaikum semua
hari ni masa dipenuhi dengan menulis 
menulis dan menulis boucer BRIM2.0 bujang
nak keluar dulu pi lawat site
than petang sikit baru 
buat benda ni semua

15 April 2013

penat

Assalamualaikum....
Nak cerita tentang hari ni
Lagi pagi sampai petang tengok tv
Almaklum la
Hari ni melaka cuti
Hari melaka bandara bersejarah
En suami pun outstation
Aleeya ikut pak al die ke seremban
Jadi bermalas malasan la hari ni
Masak pun lambat
Sarapan tadi buat bihun sup
Sup masih ade lagi buat sambal daging cincang je
Tengok running man terbahak bahak ketawa
Betul La cerita ni bole hilangkan masalah
Tension ke... sunyi ke....
Seronok....
Lagi satu lagi pagi sampai sekarang
Asik terbersin je
Penat....
Seluar pun da tukar banyak kali
Huhuhuhu
Banyak sangat ke habuk da......

14 April 2013

pengalaman kali ke2

Assalamualaikum.....
Hari ni den nak cerita
Pasal pengalaman prengnent kali ke 2
Kadang kadang rasa macam biasa je
Cuma kalo ade bau yang tidak menyenangkan
Memang uekkk... uekkk... je la
Tapi sekali je la
Tapi kategeri biasa je
Tak pening dan tak mabuk
Cuma awal2 hari tu
En suami yang rase loya2
Sebab rase tak loya sangat ni la
Semua seluar da xle pakai
Pakai memang la bule tapi xle butang
Lelebih pulakkan.....
Baru 2 bulan....
Sure kene minum air gula ni....

Tapi yang syoknya
This pregnancy amat ditunggu tunggu
Oleh en suami
Nampak gembira and ceria je die
Me... of course la double...
Kesian maa.... aleya sengsorang
Semua orang ade adik
Bile cikgu suruh die cerita pasal adik
Die senyap je... sedihkan....
Oleh yang demikian bole la ngade lelebih
Hikhikhik...
Bole ke... berpada kot sian en suami nanti

Haahh... lagi satu nak cerita
Vitamin.... memang malas nak mkn
Nape la malas sangat ni ayu...
En suami kalo call mesti tanya da makan vitamin
Lepas tu kene leter... huhuhu...
Kene dengar syarahan free
Untuk kebaikan me and baby jugak
Sebab keadaan badan sekarang
Cepat letih, mengantuk and cepat lapar
Ape pun harap baby sihat dan membesar dgn sempurna dalam perut ubu tau..
Aminnnnn


Cerita hari ini

Assalamualaikum....
Selamat pagi semua....
Sekarang jam menunjukkan jam 1 pagi
Baru lpas study group sebab esok ade test

Awal malam tadi ade test jugak
Mathematics.......
Dari isnin sampai jumaat
Bawak buku kat offc
Tapi tak berkesempatan nak buka
Dan mentelaah
Seminggu sudah memikirkan delima ni
Nak terus kan ke tak
Da masuk minggu 9 ni
Dalam hati.... benda ni semua bole bawak
Tapi masa memang menjadi batu penghalang
Tang nak test tu yang xdpt jawab

Member kate ni da minggu 9
Yuran kene bayar jugak
Kalo nak tarik diri mase minggu ke 7 hari tu
Tak pe la .... cuba dulu sem ni
Sampai akhir.... tengok dulu mcm mn

Entah lah tetiba semangat hilang
Ya Allah berikan hambaMu ini
Kekuatan dan semangat
Semoga jalan yang aku pilih ini
DiredhoiMu.... amin..

Pernah menyuarakan perasaan ini pada en suami
Da masuk sebelah kaki teruskan je la
Macam tak bagi  berhenti....
Mungkin ade hikmah kan.....
Bersangka baikkk...

13 April 2013

aku dalam delema

Tetiba dalam delima....
Mencari semangat untuk meneruskan perjalanan
Yang pasti kini sedang cuma
Mengatasi delima ini
Semoga Allah memberikan aku hidayah
Dan kekuatan serta semangat
Untuk mengharunginya
Aminnnnn

12 April 2013

buku adik dan kakak

assalamualaikum
salam jumaat
pagi yang indah lagi ceria
pengumuman>.....
Cewahhhhh...
penduduk melaka
BR1M 2.0 kelompok 3 da sampai
tunggu surat panggilan tau
atau bole telefon lhdn untuk semak

nak cerita pasal ni
buat buku merah ni
tunjuk kan si aleeya
ni buku aleeya ni buku adek tau
buku aleeya jadi macam ni sebab da lame
nanti ibu balutkan ehh...
kenyataan ibu sebelum anak
keluarkan banyak soalan
hehehehe

lepas tu semalam di sekolah aleeya
cikgu : mama maisarah, hari ni aleeya pecah lubang.
me : ape nye cikgu
cikgu : hari ni saya dengar si maisarah dengan ryan bercerita 
die kate dalam perut mama die ade baby
ryan pun sama
me : senyum je dalam hati pandai betul anak aku ni bercerita
cikgu : saya dengar je... lepas tu saya dengar diorang berdua cerita lagi... 
diorang tengok kecik je.
"kamu tengok kat mana dalam perut ibu ke"
saya sja je tanya dalam hati ni mesti gambar scan
me : senyum lagi
Cikgu : betul ke mama...
me : betul... baru lagi cikgu...
Cikgu : tahniah... tu lah bila saya suruh cerita pasal adik aleeya dengan ryan senyap je
(kemain excited nak dapat adik kan.....)

11 April 2013

jemput makan

jemput makan
permintaan si aleeya
"bu, nanti beli buah mate kucing lagi eh"
nak makan buah ni
semalam da beli sekilo
sendiri makan
dengan member member sekali la
hari ni untuk mak ayah dengan aleeya tersayang

Pemanggang ajaib

Gambar: Memasak guna Pemanggang Ajaib boleh mengambil masa secepat 10 minit untuk set lunch atau dinner yang lengkap ! 

Tak tahu memasak? Jangan risau.. Ada buku resepi diberikan PERCUMA yang anda boleh gunakan untuk belajar memasak !

Nak dapatkannya ? Sila PM saya ke link ini ;
http://fb.com/messages/pemanggangajaibmudah

------------------------------------------------

Harga adalah seperti di bawah:

saiz 28cm (Gen 1) = RM129
saiz 30cm (Gen 2) = RM168

delivery service =
|Gen 1| RM15 (sem)/RM25 (s/s)
|Gen 2| RM20 (sem)/RM40 (s/s)

self pick-up = FREE ! (Aeon Big Ampang)

--------------------------------------------------
haiii
macam nak beli je bende ni....

04 April 2013

misi berjaya

Pagi tadi sambil bekerja
Sambil memenuhi misi
Mencari buah nona
Akhir berjaya....










buah nonanasib baik ade tau...da terlepas cakap namanya selera tekak yang mengadapadahal tak de sedap mana puntapi yang penting puas hati dapatharap lepas ni jangan nak mintakyang bukan bukan tau...amin





03 April 2013

menu apa hari ni

salam tengah hari
da pukul 12 sekarang
perut pun dah berkeroncong
dah lapar
tapi menu yang nak dicari 
bukan menu makan tengah hari
tapi menu malam nanti
nak masak ape
semalam rehat tak masak
makan kat luar
hari ni tak kan nak makan kat luar
memang senget bahu mr azmir nanti
semenjak 2menjak ni
makan je... sebab lapar...
alhamulillah loya2 tak ade
makan je la.... mr azmir kate die yang loya2
hehehe.... tapi nampak releks je
cover baik nyer
semalam mase buat buku merah
nurse kate kene makan ikan sehari 4 ekor
atau 1 kg dalam sehari
lagi ape ekkk....
sayur 4 cawan....
susu 2 gelas... itu je yang ingat
tapi semuanya blum lg start makan
dengan vitamin lagi
semuanya elok je simpan dalam beg

nak makan ape malam ni
kat dalam peti ais ade ikan,
sotong...... fikir2......
lapar2........
tak tahan.....
nak cari makanan jap....

saper punya ni

sape la empunya jam ni
klo tak ade yang mengaku bole dijual
hehehehehe
da lama da terletak atas meja den ni
tak de sape nak mengaku
kalo nak bg cakap la
bg kad ke...
huhuhuhu

kalo korang buat ape ekkk.....

02 April 2013

alhmdulillah

Alhamdulillah
Berkat doa yang tak putus2
Akhirnya Allah memberi kami rezeki
Walau pun masih baru
Tapi saya sekeluarga
Amat gembira dan bersyukur
















Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Mase mula2 simptom tu sebab lewat period je
Tapi takut nak urin test
Bli pun yang murah2 je rm 5
Takut tak berbaloi
Huhuhu... berkire taik idung masin
Da banyak kali beli
Bukan takut ape pun
Hampa pulak...
Ye la da lama mencuba kan
Tapi dalam hati berharap jugak ade sinar rezeki tu

Buat urin test minggu lepas
Beli hari jumaat hari sabtu pagi baru test
Macam nk nangis je
Huhuhuhu......
Tapi mase tu masih ragu2 lagi
Ye ke tak ni
Siap pegi scan
Tapi jarak masa antara urin test dengan scan tu selang seminggu...















Ni hasil scanan die
Kecik lagi
Tapi ni da cukup memberi semaNgat
Pada diri sendiri la
... yes you are pregnant. ...

Reaksi
Reaksi en suami... of course gembire....
Sebenarnya die yang nak sangat
Alhamdulillah
Walaupun lama jugak lah rasanya
Menanti....

Reaksi aleeya.... tak berapa gembira....
Agaknya mesti die rase tergugat
Tak dapat manja lagi

Jangan risau anakku
Kami tetap sayang kamu......

anak buah nyer blog

salam selasa
hari ni nak cerita pasal blog
my anak buah
hehehe...
kelakar la die tulis
yang terbaru pasal die menang merentas desa
teringat mase dolu dolu
mak sedare die ni pun teror jugak
bab bab lari ni
tapi mase sekolah rendah je lah
da masuk sekolah menengah
perasaan malu tu menebal
huhuhu


http://strawbeberies.blogspot.com/

tapi tak banyak yang die melalut kat situ
tapi kadang kadang kelakar jugak
da lama tak lawat blog die
hari ni teragak pulak nak bace
sebab keboringan melanda
uhuhuhu

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...