Leaderboard

29 Mac 2013

aktiviti menggunting


ni la aktivitinya
menggunting
sekarang tengah gunting daun
yang bunga pulak
yang warna kuning dan pink tu
chaiyookkk
harap dapat habiskan gunting hari ni sebelum kul 12...


24 Mac 2013

Alhamdullillah

Alhamdulillah selamat semua....
Lega... walau pun tak begitu baik
Tapi dapat menyiapkan jugak..
Aminnnn

Ahad sudah

Assalamualaikum....
Salam pagi ahad....
Ape agaknya menu sarapan pagi korang
Hari ni masih berkira kira nak sarapan ape
Ooooo....

Nasi lemak

Mee goreng

Bihoon goreng

Soto.... ooo sedap ni

Mee kari

Nak makan mee goreng  mamak

Dear mr azmir
Nak makan mee goreng mamak
Kat warung kita....
Esok bawak ehhhh....

23 Mac 2013

malam menjelang

Malam da tunjukkan diri
Marilah sama2
Sempurnakan apa yang perlu....
Moh le kite.....

22 Mac 2013

bersangka baik

Hendaklah kamu bersangka baik sesama kamu :-)
sudah beberapa minggu ni
belajar tentang perkataan ini
dan mendalami
serta memperaktikkannya

jommmm mari kita bersangka baik

marilah kita bekerja sama

salam jumaat 
hari ni ade gotong royong kat ofc ni
dan sedang berusaha untuk membersihkan nya
5 S punya pasal...
tahun ni masuk tahun yang ke 3
nak perbaharui sijil
tugasnya tiap tiap tahun bahagian pentry
ni masuk tahun yang ke 3 basuh peti ais
setahun sekali tu basuh peti ais kat ofc...
huhuhuu rajin tahap dewa

lepas tu nak tukar nama kat carta pulak
jom le kita sama berusaha


21 Mac 2013

GERAMNYE


GERAMNYA TENGOK DIE
MASE KECIK2 KEMAIN TEMBAM LAGI


MACAM MACAM GAYA AMIK GAMBO


DA MULA NAK CONTENG DINDING


NAK BELAJAR JALAN
SORONG KERUSI KECIK NI
HIHIHIKK. ADE VEDIO DIE
COMEL




PETANG PETANG MAIN KAT SINI


DA MANDI PUN MASIH MAIN KAT SINI
MASE NI PANDAI BER TATIH JE


DA PANDAI JALAN









keputusan spm 2012

keputusan spm
teringat mase dulu
sejuk dan berdebar debar mase nak amik
malam tu macam tak bole nak tido
penangan nak ambil keputusan
punyer pasal

so.. hari ni en azmir
pergi hantar anak buah die amik keputusan spm
dulu die bersekolah asrama
jauh die bole tahan la
tak silap kat kuala selangor
hampir ke sempadan perak
nama sekolah tak pasti pulak
tapi harap mereka selamat pergi dan selamat pulang
dan selamat semoga ADEP berjaya

Call

nak cerita pasal petang semalam
ade dapat panggilan daripada someone
bukan no telefon office
ini daripada no henset
dia mendakwa diri dia dari syarikat TnG
dan nak poskan barang
dia mintak maklumat kat kad ATM
mula mula dia tanya no expired kad bank
lepas tu nak no 16 or berapa digit
lepas tu da rasa lain da
da mula rasa nak marah ni
bab bab tipu tipu ni memang agak geram sikit
"eh.. awak ni ni nak apa sebenarnya ni"
lepas tu die ulang baik ayat die yang die call untuk XXXX
"hei.... saya tak faham ape yang awak cakap,
dan saya tak berminat bende bende macam ni melalui telefon"
pastu die jawab ok terima kasih babye...
than letak..... dalam hati
padan muka puas hati aku
nak mencuri duit orang konon
mampui tak layan....

Menu malam tadi

Assalamualaikum..... Selamat pagi semua....
Sebenar nak post kan ni malam tadi
Last last terlupa jugak
Semalam masa rehat
Bekejar kejar pergi femly store
Nak beli barang dapur dan lauk
Bawang da habis...
Rempah biji bijian pun da tak nampak
Beli la semua asam jawa bagai
Kira kira kat casher nahhhh RM 118 ok
Over hundred.... dalam hati tak la
Nanti dapat gaji beli mane yang perlu
Maklumlah sedang dalam kegeribgan duit ni
Kenalah berjimat...
InsyaAllah semoga Allah memurahkan rezeki kami sekeluarga

Berbalik cerita tadi
Ni dia hasil nya ikan selar dan sotong yang telah di beli



Tengok ikan cencaru da tak nak makan lagi
Tengok ayam macam biru pulak macam tak segar
Lagi pun tinggal 3-4 ekor je.. tak pe la
Amik macam sayur
Sawi, kobis, kangkung ini itu....
Tapi bawang yang tak menahannya seguni
Hihihi... senang tak payah nak beli .banyak bayak kali

menu malam tadi 
kana selar digoreng bersama sambal cili hidup
1st time masak sambal cili hidup
biasasambal belacan dengan kuah lada kan
bezanya warnanya la nampak merahnya lain
lupa nak snap gambar da masak...
ok itu saje nak cerita 


Footnote : "elek gambar ikan pun nak tunjuk"


20 Mac 2013

cantik kan


teringin nak hias rumah sendiri macam ni
rumah saya kecik je
tak duduk lagi
hari tu ade duit sikit
baru pasang lantai dengan jubin
kalau dapat tukar pintu macam tu
tingkap
lepas tu cat....
pasti cantikkk....


warna ni pun ok kan


ruang tamu yang simple...

rindu

salam rabu
akhir akhir ini agak merundum 
pretasi berblok den ni
kenape agaknya
kebizian ditambah dengan pelbagai
masalah makanya
terpaksa duduk diam
dan kadang blokwalking saja

sebenarnya nak mengluahkan perasaan ni
rasa rindu untuk rasa itu
betul ni den rase rindu
bukan rindu pada en abang tau
die ade kat depan mate sentiasa
alhamdulillah ....
tapi ini lain...
tak apa aku hanya mampu berdoa
agar Allah memakbulkan nya

11 Mac 2013

my day

Assalamualaikum
salam isnin yang indah
semoga hari ini berjalan lancar


nak ucapkan happy besday 
pada DIRI SENDIRI
bunyi macam sedih pulak
haiii.... tak ada lah
pepagi lagi en. suami
da ucap besday da....
mula mula rase pelik tetiba
rupanya it's my besday
ooo terlupa.....
ape pun terima kasih sayang
terima kasih kerana menerima saya seadanya
terima kasih kerana membatu saya selalu
terima kasih tidak terhingga
hanya Allah dapat membalasnya

ok harapan saya tahun ni
semoga lebih ceria
semoga aleeya dapat adik lagi
semoga rezeki dimurahkan
semoga dikurniakan kesihatan
semoga kebahagiaan selama ini akan berkekalan
sehingga ke akhir hayat
semoga lebih tabah dan kuat semangat
untuk mengharung dugaan dan cabaran

AAMINNN

06 Mac 2013

minggu mengantuk

kenapa minggu ni aku rasa mengantuk je
asik mengantuk dan mengantuk
nak buat ape pun tak boleh
nak study pun tertangguh
masa waktu kerja pun nak study la konon
hampeh mengantuk...
ahhhh tidakkkk.....
kalo kat rumah memang tak la.... 
si aleeya ade...
tapi hari ni da belikan die buku
dengan harapan 
die tak mengganggu ibu die ni study
hope so
tunggu dan lihat malam ni...

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...