Leaderboard

26 Februari 2013

mood M

kenapa mood M ni melanda
kenapa melanda diri ku
ahhhh tidak.....
tak pe la blog walking pun ok
nanti saya akan terang kan pada semua
sebab kebizian melanda 24/7 day
ape pun semoga
kalian semua sentiasa sihat
dan berada didalam lindungan Allah

15 Februari 2013

ramainya orang

nak cerita pasal hari rabu yang lalu
nak berurusan pasal ASB
pergilah pejabat pos ni
ramainya masa amik no tu
no yang ke 1259 (ingat lagi tu)
no yang sedang di kaunter 1126 (banyakkannn...)
hampir 133 orang memang banyak gila
kalau tak urgent sumpah memang dah CAU dah
lepas tu mencari altenatif lain
telefon la en suami nak tanya pendapat die
(elehhh itu pun nak tanye.... membuatkan den lebih confident)
husband suruh tanya kat BSN sebab dekat
pergilah.... Allah... ramainya....
cuba pergi kat Maybank pulak (lagi la ramai......)
last last pergi kat Pejabat Pos kebetulan tempat parking kosong
depan depan pos office den parking
nampak lagi nombor yang die panggil
beli goreng pisang... makan... yumyumyum
setelah 2 jam 45 minit ok.... hampir 3 jam
duk menunggu akhir nya berjaya
Allahhamdulillah.....
BERJAYA......

(Nak 1000 daya...................)

Jagalah

13 Februari 2013

AKTIVITI ALEEYA DI PERMATA

salam sejahtera
sebenarnya ni sepatutnya da lama di postkan
lama pun tak lama la
awal bulan ni
tapi tak sempat sempat
hari ni baru berkesempatan la
mencarik ruang ruang kosong



da tertanggal da sikit
dedaun tu nak kene soletep balik
lepas tu nak simpan dalam satu beg
da besar besok bole aleeya tengok hasil kerja die...

11 Februari 2013

nak masak ape hari ni

menu ape hari ni kawan kawan
da keluarkan ikan
ikan tongkol
tak pernah masak
hari tu pergi beli lauk tengok ikan tongkol
tergerak hati en suami untuk membeli
mungkin nampak segar agaknya
sooo... hari ni nak masak ikan tongkol
resepi dari http://www.secubitgaramnor67.com/2012/11/asam-pedas-ikan-tongkol.html

09 Februari 2013

selamat tahun baru cina

assalamualaikum dan salam sabtu
selamat tahun baru cina
kepada kawan kawan yang berbangsa cina
kepada kawan kawan sekolah dulu
lama dah tak jumpa mereka
untuk kengkawan sekalian selamat bercuti
panjang cutikan
pasti semua seronok

pepagi sabtu ni da kluar
antar baju kawan
sebenarnya da lama die anto
tapi tak siap
kawan M tu sangat kuat
hahahaha..... kesian kat member yang tempah baju
tak aku siapkan
pasti mereka semua bengkek je tengok aku kan
agaknya la.... pasti kot....
maaflah kengkawan sekalian
minggu ni cuti akan aku cuba siapkan
insyaAllah

lepas nak kemas rumah
perancangan untuk hari ini
1) sapu ruang tamu, beranda dan ruang makan
pekej siap mop sekali.... (berapa lama la ni kang.... takut melekat kat tv pulak)
2) bersihkan dapur
3) basuh baju dan sidai
4) masak...(errmmm nak masak ape ehhhh..... tadi keluar takberenti pun kat pasar sebab ramai sangat da macam pesta pulak..... malas pulak nak meramaikan lagi.... masak la ape yang ade kat peti sjuk tu...)

nampak aje macam sikit senarai tu
tapi macam macam nak buat kan...

ok la la kawan kawaan semua selamat bercuti.....
# ape rancangan korang cuti cuti panjang macam gini

06 Februari 2013

BR1M 2.0 untuk yang bujang

BR1M 2.0 telah pun selamat selesai
tapi ade tempat belum lagi habis
pembahagian ni disebabkan bilangannya yang ramai
tapi untuk tempat yang saya bertugas ni
da pun selamat semalam
sangat seronok santai
dan teratur
tak macam tahun lepas
sesak dan padat
ye la kan
tahun pertama mesti ade kekurangan
tahun ni hahhhh..... terbaik....

macam macam gelagat orang orang kita ni
tapi yang salute nya orang yang
kelainan  upaya (OKU) tu
yang sakit didahulukan

masa ambil voucher ni kene turunkan cop jari tau
ade yang tak sempat nak bagi tisu da jalan
ade yang tak payah katenya terus kesat kat rambut (hehehehe... macam macam)
ade yang tak payah sebab askar (ok paham....)
tapi ape pun terima kasih atas kerja sama semua

ape pun untuk yang mereka yang bujangan
yang masih belum berkahwin
dan telah momohon
esok tibalah masanya
BR1M 2.0 untuk yang bujang
RM250..... yang da kawen tak bole no...
ade member yang bertugas semalam (lelaki)
kene pasang badan ni (hehehehe.... sebab esok ramai yang memuda datang)
haiii... nak cari jodoh ke member sorang ni...

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...