Leaderboard

30 Jun 2012

sorry kawan tak dapat joint


PERSATUAN KOMPANG
PEJABAT DAERAH DAN TANAH ALOR GAJAH
macam tak caye jek aku masuk pasukan kompang
tapi
itu la kenyataan nye
tak pernah termimpi pun nak pukul kompang
sakit tangan woo.... mase 3 ke 4 hari pukul
memang sakit la
rase nak balut jek jari jari ni
tapi buat buat steady jek
hikhikhik

so malam tadi ade persembahan kompang

bole panggil persembahan ke
persembahan pertama tau
anak bos kawen
tapi malam tadi pakai baju tshirt hitam jek
langsung hari ni baru pakai baju macam kat atas tu
malam tadi tak dapat pi
memang mule2 rase nak pegi
tapi bile bincang dengan en suami
die kate tak yah pegi lah
memandangkan jarak rumah ke sana sejauh 50 km lebih
dan mungkin mengambil masa 1 jam perjalanan
malam pulak tu
en suami kata tak payah pegi sebab 
esok pagi nak pegi lagi jugak
aleeya pun tdo lagi tak bangun2...
so hari ni kami beraksi

gambar mase malam tadi
saye tak de la
antara kawan kawan yang menyertai pasukan kompang
perempuan ade 2 3 kerat jek


27 Jun 2012

Wahai Suami Ku

26 Jun 2012

Pantai Tanjung Bidara

Servay Chalet untuk hari sukaneka
SUKANEKA PAPN ALOR GAJAH
mesti tanya apa papn ni
PAPN ni adalah
Pusat Anak Permata Negara Alor Gajah

Cadangannya nak buat di Chalet ni
di pantai Tanjung Bidara
sepanjang-pankang pantai ni
memang banyak chelet tau
nak yang cantik dan selesa 
macam-macam ade 

Chalet yang kami cadangkan
pada pihak cikgu-cikgu PERMATA ni 
tak ade nama
kat sebelah ni ada chalet (Chalet Abah)
kami cadangkan pada tuan rumah 
taruk nama Chalet Mak

nampak macam selesakan
chalet ni ade dua pintu je
maknenya ade dua chalet je lah
1 hari RM 200 untuk 2 pintu
macam privet la sikit kan
ade pondok wakaf
ada 2 tolet kat depan...
untuk memudahkan penyewa guna toilet
mase tengah sedap-sedap berenang
tapi jarak memang dekat dengan pantai

kenapa tak pilih tempat lain
sebab..... tempat lain semua dah penuh


ni toilet die... comel jek




ni kawasan pantai die
ok la dari tak ade



25 Jun 2012

Churp Churp - Rewards

Churp Churp - Rewards
campaign image

Churp Churp - Rewards

Churp Churp - Rewards


Jom BERSIHKAN MULUT anda

Churp Churp - Rewards

campaign image

Hari yang ke 4

hari ni masuk hari yang ke 4 berpuasa
biasalah orang perempuankan
sambil-sambil tu dapat jugak pahala-pahala sunat
Insyaallah.......


selamat pagi semua

semoga hari ini 

kita sama-sama dapat meningkat kan
prestasi kerja 


*dalam hati teringat dalam cuti lagi... huhuhuhu...

22 Jun 2012

hadapi dengan senyuman

lagu ni aku suka sangat dengar
sejak awie rafael nyanyi dalam mania astro
langsung tertambat hati dengan lagu ni

lagi satu untuk menghiburkan hati yang sedang lara
lara...............

hadapi dengan senyuman
semua yang terjadi biar terjadi
hadapi dengan tenang jiwa
semua kan baik baik saja

bila ketetapan Tuhan
sudah ditetapkan, tetap lah sudah
tak ada yang bisa merubah
dan takkan bisa berubah

relakan lah saja ini
bahawa semua yang terbaik
terbaik untuk kita semua
menyerahlah untuk menang

erra dan eleesya yang comel

Erra Fazira doa yang terbaik selesai isu rumahtangga - Terbakor

korang mesti kenal siapa ni kan
primadona melayu negara kita
tak mahu memperkatakan tentang kontroversi keluarganya
tapi mahu bercerita tentang kecantikan die
pandai menjaga kulit dan penampilan diri
juga mempunyai anak perempuan yang comel
semoga Erra Fazira berjaya menempuh dugaan yang mendatang
amin...

korang percaya tak

korang pernah dengar tak ni :

"kadang-kadang Allah sembunyikan matahari dan datangkan petir serta kilat.  Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari. Rupa-rupanya Allah hendak memberikan kita pelangi"

betulkan... semua yang berlaku ada hikmahnya.... 
ada sebab musababnya kenapa berlakunya sesuatu perkara...

kadang-kadang kalau tak hujan pun kita merungut sebab cuaca panas....
kalau hujan pulak nanti merungut jugak sebab susah nak bergerak....
banjir... macam-macam lagi la.....

sebenarnya aku tengah pikir kenapa bulan ni nasib aku malang aje....
hurrrrrmmmm entah la....

21 Jun 2012

ape la malang nasib si labu ni

sudah jatuh ditempa tangga.....
menci... menci.... menci......
sedang best best bawak kereta
tetibe hset berbunyi....
lagu memang best la lagu febret aku....
sebelum angkat tengok dlu ade polis tak..... 
mase tu kat simpang ade trafik light
kontraktor yang call.... huhuhu...
tetibe ade polis traffik potong
sambil lambai-lambai tangan
aduhhh... kene da..... aku kate....


20 Jun 2012

hanya berkongsi

biarkan kisah sedih itu berlalu.....



gambar ni aku ambil daripada facebook
yang dikongsi oleh kawan-kawan
perbandingan isipadu atau kuantiti petrol
pada HARGA YANG SAMA dan BOTOL MINERAL....
eh eh bukan botol mineral..... tapi saiz mcm botol mineral kot....
aku siap bertekak dengan en suami mengenai gambar ni
aku yang gatal2 panggil die suh tengok gambar ni pastu
bertekak la... hahahha...... kenapa warna berbeza la....
itu la... ini la..... arrrrggggg.....
tapi kawan kawan facebook memperkatakan mengenai waktu kita isi tangki minyak
kalau waktu tengah hari dan petang cuaca panas
minyak akan tersejat dan kuantiti minyak akan kurang sebab tersejat
kalau waktu malam dan pagi sebaliknya

ting tong : ape pandangan korang.... atau ade ahli minyak bole bagi tau.....

sedih




comelkan baby tu nangis
alo lo lo.... merajuk ehhhhh.....
kalau orang dewasa menangis buruk rupe nye...
huhuhu
kalau orang nye pun cantik, lawo sedap mata memandang
mesti la marah ke sedih ke.... menangis ke... sure cantik jugak ..kan kan kan...
itu aku yang cakap.. tak tau la korang setuju ke tak
nak tau tak hari ni hari yang paling malang buat aku
nak tau sebab ape...
ape la lalai dan keras nye sampai tak perasan
rantai leher emas hilang tanpa aku sedar
itu pun tadi en suami tegur
mane rantai yang lagi satu
bile rabe2 takde.... tengok kat cermin... memang sah tak de....
hu huhu hu hu.... sedih tu...
walau pun pada orang lain ckp itu tak mahal
tapi pada aku itu yang paling mahal sebab aku beli sendiri
lepas aku bekerja.....
en suami nak marah pun tak jadi
mule2 tu muke die dan suare die memang da tinggi da tanye itu ini
mane la aku perasan.....
en suami kate da 2 - 3 hari die da perasan
yang aku ni memang tak perasan langsung
en suami ingat aku simpan
en suami kate lain kali pakai 1 rantai jek...
ni kan da tak perasan

en suami pujuk..... nanti insyaallah kalau abang ade duit lebih abang gantikan
berape harge die.... surat die ade....
huhuhuhu.... (dalam hati berbunga la skit)
owg xnak beli rantai lagi.... nak gelang jek.... biase2 da la...
entah la serik kot.... rasanya besar da cukup besar dan die punye gancu
macam mane boleh hilang... gile xde deria rase aku ni.......
ummmhhhh..... sakit hati nak pi tido.....

ting tong : mari kota doakan supaya en suami saya dapat rezeki yang melimpah ruah supaya dapat ganti ka barang saya yang hilang...... please.... tq....

19 Jun 2012

aksie ayah dan anak tengok bola




hari keluarga

last week sabtu hari tu my offc ade buat

mini hari keluarga 2012
seronok jugak...
dapat la tappurware 2 bijik
hehehe....
aleeya pulak kurang bernasib baik
sebab saingan die bdk budak besar 5-7 tahun
nak di bandingkan dengan aleya yang baru 3 tahun




18 Jun 2012

hari yang 3

hooyeee... hari ni masuk hari yang ke 3 berpuase
menggantikan mane yang kurang
kuat kan semangat


maklumat untuk sama-sama kita ingat mengingati
mengenai puasa
[Jenis-jenis+Puasa.JPG]

happy father's day

semalam tak sempat nak online banyak kerja
dah nak tido lak malas pulak nak bukak laptop

so pada pagi yang mulia ni nak wish
pada suamiku yang tersayang
pada ayah kepada Nur Aleeya Maisarah
pada En Azmir Bin Mohamad
selamat hari ayah..... hari bapa.... father's day
semoga terus menjadi ayah yang penyanyang
semoga terus menjadi suami yang penyanyang
semoga terus menjadi suami dan ayah
yang penyabar melayan kerenah
anak dan isteri mu ini
yang nakal dan baik ini
terima kasih sayang
semoga kite sentiasa berbahagia
setiasa dipelihara kesihatan
WE LOVE YOU SAYANG


mentor

bukan nak bercerita pasal Mentor TV3
da habis pun last week
pemenangnya Puteri Carolyne
bersama mentor nya Ella
kalau lihat dari segi rupa paras
seakan akan berasal dari sabah atau serawak kan
tapi dia lahir dari di negeri kelantan
ape pun syabas carolyne

hehehhe sebenarnya kawan ni
nak bercerita mengeni blogger ni
wow sungguh popular sekarang
kawan nak add segan pulak
tak berasas... cehhh....
bukannya apa.... rase macam tinggi sangat die..
nak kejar jangan harap la
tapi nak jadi macam die
tapi kite suke sangat baca blog die
terutama sekali sejak dah ade baby ni
sape-sape yang nak tengok blok ni klik je kat bawah
http://www.benashaari.com
BEN ASHAARI

15 Jun 2012

dart


hari selasa, rabu dan last day semalam
kami ade perlawanan dart
kat tempat kerja aku ni
ade menganjurkan sukan dalaman
terbahagi kepada 4 kumpulan
aku ni termasuk dalam kumpulan A
macam2 game ade dipertandingkan
futsal, bowling, tenis, carom, congkak,
badminton, batu seremban...
macam2 lagi lah
kesemua perlawanan ni diadakan
pada waktu petang bermula dalam pukul 4.30 petang
tapi untuk acara dart ni
adalah acara last merangkap acara penutup la
aku antara wakilnya
hihikhikhik
1st day tu tak berape menjadi
tilikan aku ni... semua tak ok...
maybe penat sangat kot
pagi nya ade audit 5s la
turun ke site la....
nasib member bawak kete sempat aku tido
jap dalam kete.....
tapi semalam memang paling gembire la...
hikhikhik tak sangka tilikan aku mengena
dua dua game aku matikan
maksudnya last nye dengan balingan double
tapi aku tau tilik dan baling la
bab kire memang out sikit la...
ape pun yang malang nya walau pun
aku menang kumpulan kami tetap kalah
huhuhu.... tak pe lah dua tahun lagi
ade pertandingan ni balik
sebab tahun depan sukan petanda
tapi next year i wakil jabatan pulak

*** seronok jugak ade game yang aku teror main..... daripada tak de ape....


14 Jun 2012

ape agaknya juadah hari ni

hari ni baru 2 hari menggantikan puase
biase lah next month kan kita kan menyambut bulan puasa
bula yang mulia dan penuh barakah
soo dengan itu makanya segala hutang hutang
perlulah dibayar supaya kita dapat beribadah dengan tenang
tanpa sebarang gangguan perasaan bersalah
huhuhu.... kalau hari ni dapat menghabiskan dengan jayanya
insyaallah lagi 3 jam ni
bermakna lagi 4 hari lagi
wohooo pastu boleh raya sebelum berpose balik
kak su dan ayienn.... chaoyookkk....


Berenang di hujung minggu

entry ni sepatut nya da lama da aku post
tapi asik lupe aje
mase ni lebih kurang 3 minggu lepas
mengambil angin petang bersama en suami dan maisara
seronok tengok mereke
hope kami sentiase begini selamanya
semoga Allah memelihara kebahagian kami amin










jalan-jalan sambil kerja

sooo tak tau ape nak cerita hari ni
tapi tadi kene turun tengok satu tempat ni
bos cakap bawak member sekali
sebab kat hutan
so member offc yang setia ke mana saja
akan aku bawa lah
kalau die ade kelapangan
tapi biasenya kami memang pergi sekali



ini die kak su sedang bizi membuat kerja ... shhhh jgan kacau...

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...