Leaderboard

30 Mei 2012

bahana pasang tinted gelap

last week suami ade call
die suh drive slow2 sebab ade roadblock
kat area jalan kuala sungai baru
oleh JPJ
den rase da slow da den bawak 60km/jam tu
ingat da selesai la
rupenya ade lg
kne tahan la...
JPJ: kak lesen kak
mr jpj amik dan tulis2
JPJ: kete sape ni kak
me: kete saye
JPJ: untuk pasang tinted gelap ni kami tak akan saman tapi kami beri tempoh 10 hari untuk puan hantar kerete ke jpj untuk buat pemeriksaan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

peristiwa semalam

belum pun 10 hari da kene tahan lagi
tapi polis trafik pulak
mase tu bawak bos sekali la nak keluar pergi site

ME :  baik pakai seat belt la, kang ade polis kat depan tu. kang jadi mcm dak ayien kang..
anak buah perihatin tau... mengingatkan bos....
BOS :  nape, ayien kene ekk...?
teringat ayien situase die mase die kne saman
polis tu tanpa banyak cakap terus hulus pen dan kertas
suruh dak ayien sign

sedang syok2 cerita , masin mulut aku
memang ade polis sedang buat roadblock
ape tindakan mase roadblox sedang dilakukan
1st sekali turunkan cermin

aku rase da ikut da petua tu
errmmm kene tahan...

Trafik : Pn. lesen
(beberapa saat kemudian)
          : Pn naik kan tingkap dan keluar
          : nampak tak bahagian dalam kenderaan
ME : saya tahu encik saya dah kene dengan JPJ tapi tak sempat bukak lagi (sambil tunjukkan resit daripada JPJ last week)
Trafik : itu die sekarang ni saye pulak
ME : alahh.. Encik jangan la macam tu...
(dalam hati mati la aku hari tu tak kene saman hari ni pasti kene la)
Trafik : ni keje mane ni
ME : Pejabat daerah En
Trafik : nasib bukan majlis kalau ye tadi saya da saman
ME : En saya ade mase sampai minggu depan tapi sekarang ni saya tak mase nak cabut lagi ni
Trafik ; tu la baik puan cabut kalau tak lesen kene black lis nanti
ME : terima kasih en.

than kami terus ke tanjung bidara untuk menyaksikan proses pengambilan ujian sampel tanah..
dalam perjalanan tu asik kene kutuk jek dengan bos dan kak su...




29 Mei 2012

ok da ngantuk

tadi dah tdo awal....
hampir pukul 12 tadi terjaga...
buatkan teman sahabat suamiku
secawan nescafe....
kemaskan baju untuk aleeya ke permata esok....
kacau husbend main game...
bertukar tangan
aden yang main lak...
da penat main game
serve internet
lame jugak...
now semua orang da tdo
da baut kan aleeya susu
than... i want to sleep
harap2 jab lagi terjage sebab
da niat nak berpuase
puasa ganti
tak lame lagi nak menyambut ramadhan
ganti pose weiii.....jom joint ......
selamat malam
assalamualaikum

saat ini...

Ya Allah....
KAU lah MAHA PEMURAH
lagi MAHA MENGASIHANI
KAU ampun kan segala dosa ku YA ALLAH
KAU ampunkan segala dosa suami ku YA ALLAH
KAU ampunkan segala dosa anak ku YA ALLAH
KAU ampunkan segala dosa kedua-dua ibu bapa kami YA ALLAH
KAU ampunkan segala dosa ahli kelurga kami YA ALLAH
KAU kurniakan lah aku dengan pintu taubat MU
KAU kurniakan lah aku dengan rezeki dari MU
sama ada dari udara, perut bumi dan di mana-mana
KAU limpahkan lah aku dengan nikmat rezeki MU
KAU limpahkan rahmat dan sayang dari MU YA ALLAH
KAU peliharalah ikatan keluarga kami
KAU eratkan lah kasih sayang kami
KAU kuatkan lah semangat ku agar dapat menempuh segala ujian dari Mu YA ALLAH
KAU kuatkanlah semangat ke YA ALLAH
KAU pimpin lah aku ke jalan yang benar dan KAU redhai
KAU pimpin lah kami ke jalan MU YA ALLAH
aminnn

rumah ooo rumah

sedang berfikir
nak beli rumah....
mengikut kemampuan atau mengikut perasaan
kalau diikutkan hati mau saja beli yang besar
tapi memikirkan bulanan
ikat perut la nampaknya...
ikat perut ke.... ke mati tak mkn....
kui kui kui
Taman Pertama : dah penuh tapi tukang jual tu kate die letak nama den as a standby kalo ade buyer yang tak lepas loan den bole lah kaut.... 22' x 70' 3 bilik harga die RM138,000.00
Taman Kedua : location die atas bukit dan di belakang rumah awam 22' x70' RM 138,800.00 4bilik.... cantik tapi sayang da penuh (ha"a kan nak suh letak stadby name aku la kalo2 ade orang yang tak lepas loan) ade 24' x 70' 5 bilik rumah contoh tak siap lagi... harge die RM 166,000.00
Taman Ketiga : 24' x 70' 3 bilik RM 169,00.00  mahal tapi terletak kat tepi highway

ermmm...... sdg memikirkan.......
ikan kaloi.....
** ade tak sesape nak campakkan jongkong emas bebetul nyer kat depan mate ni..... bole beli rumah yang aden suko.....

27 Mei 2012

mari kite cuba memahami

cuba anda bayangkan
bile kome-kome sekalian berade
di tempat teman anda
di dalam situasi teman anda
masalah...????
kegembiraan....????
kejayaan...????
kesedihan....???
apa yang akan anda rasakan.....
ME masih sedang memikirkan.....
ME masih belum merasakan....
maaf wahai teman....
ME terlupe
ME terlena
ME marah
ME penat
ME rasa nak jatuh
ME rasa nak gile
ME rase nak jerit
WAHAI TEMANKU...
mari kite berbincang.....
ape yang perlu diperbaiki
mengapa
mengapa
mengapa.....
mari kita lari bersama...
bermain bersama....
kita tempuhi bersama.....
ketepikan semua....
ketepikan itu... ketepikan ini....
luahkan.....
ape yang tersirat
semoga persahabatan dan ikatan ini
setia selamanya
terikat hingga ke akhir hayat
sayang kamu....

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...