Leaderboard

26 April 2012

bile die berkompang

bila sampai jek rumah...
baru kuar kerete...
dengar bunyi ketukan
aleeya meraikan kepulangan ibu die....

ape yang bole aku gambarkan kat sini...
aleeya minat muzik
buktinye.... die suke nyanyi walaupun
memang membingitkan telinga
pelbagai alat yang digunakan untuk
dijadikan mikropon....
lalalala..... janji tak kacau orang sayang...
da dapat gitar,... tapi mainan saje..
tapi malangnye... die pengguna tangan kiri yang tegar
walhal gitar tu untukmorg tangan kanan...
huhuhu ciannnn.... pakai gitar terbalik....

minat bersukan... buktinya
cikgu2 permata pernah menggambarkan
sifat2 aleeya di PERMATA
mempunyai TENDANGAN of course la bola
YANG KUAT....... (macam jantan.... opps lelaki daaa)
tapi memang betul... blum umo 2 tahun lg
die tendang bola melambung2
nak pecahkan dinding ke ape budak ni
asalkan kamu bahagia sayang

harapan ibu: anak ibu jadi anak yang solehah, berguna dan berjaya

16 April 2012

mood rajin;

pepagi ni tak nak tdo lak mate ni
maybe da pekene kopi agaknye kot
atau da tdo ptg tadi......
baju tempahan da siap 2 1/2 pasang
yang setengah tu sebab kain die jek lom setel
insyaallah esok siap le tu
sebab mate ni tak ngantuk
aku pun nak membebel lah sikit
pasal ape aku buat mase aku online
korang nak tau tak.... (ckp la nak......)
haheeeheheee...
aku suke tgok cerite ni
Bicara Hati... sekarang ni ditayang kan kat astro
setiap selasa.....  dik kerana lupe saje
selalu la aku tgok secare on line jek
hampir setiap hari aku search tajuk ni
aku tak pasti lah sekarang ni da episod keberape
yang aku tau sekarng ni aku tengah tggu
episod ke 14 ni...
tak kuar2 lagi... huhuhuhu.....
lagi satu ske tengok
super spontan...... kelakar.....

10 April 2012

Si Hitam Ku Sakit

Semalam si hitam ku telah sakit...
sebenarnya dah lame dah die sakit
aku wat tak tau je...
ye la... aku tak tau pun masalah ape....
yang aku tau ade bebunyi bile ter langgar lubang ...
menurut abang I yang selalu pinjam kete
die cakap ade bunyi sejak lepas excident tahun lepas....
agak nye da setahun la die tak ok
last week paling merbahaya kot
sedang dalam perjalanan nak pergi kerja
keadaan jalan yang basah dan hujan
sedang best drive ni...'
sampai satu selekoh pusing stereng kekanan....
die dah membuat telebih.....
nasib tak masuk line sebelah
serammm......
petang tu terus ajak member pergi tengok
sama ada tayar atau lain.....
apek pomen tu try buat balancing allingment
tak boleh jugak.... tapi apek tu berjaya mencari puncanya
rupenya sendi bahu die.... hehehe
mr zemer pernah cakap dulu tulang anjing
die ade cakap da rosak.... tapi pomen tu cakap boleh pakai lg
agaknya kali ni da teruk dan tenat... dan tahap bahaya....
tapi xde spare part kene order
so semalam baru la dpt tukar
itu petang... hujan pulak tu
huhuhuhu
pagi ikut member setting mehrab surau
kat kuala linggi... Kg sendiri
saje je gatal nak ikut....
pada hal hari2 lalu....

yang tanda bulat tu la yang rosak...
apek tu kata mcm gigi nak tercabut
kesan excident .....
ape pun da selamat....
aku telah menggunakan
wang titik peluh mr zemer.....
terima kasih abang sebab
tinggalkan kad bank kat kite...

06 April 2012

Cartoon time


cute kan gambar ni.....
Me N Mr Zemer...
And Our Children...
Insyaallah


comel kan..... me and my friend....
konon2....

ayu jek kan..... me ayu ke.... name jek la.... name tu kan doa...... ayu kan wajah ku..... amin



PDTAG maju... Yehhh...


Tetibe saje nak wat entri tentang tempat aku mencari rezeki.....
So .... di sini la saye kerje.......

01
amik dari laman web ofis
pensijilan5s
Bulan Lepas ade audit Pensijilan Semula.... Yehhh.... 96.8%
02
Kebanggaan....

07


karnivalpendidikanmelaka
Book fair.... jommm......

kenapa

entah la... kenape hari ni....
ade saje yang tak kene..... 
gara-gara xxxxxx xxx....
kenapa yekkk......

ade orang bile susah... baru teringat
ade orang bile sesak... baru teringat
ade orang bile tak ade kawan lain baru... terhegeh2

ahhh..... biar la.... die dengan peragai die
biasa la itu la peragai manusia....
mari kite bermuhasabah diri....
betulkan diri.... timbang sendiri perangai diri....
yang mana cacat perangai.... rosak perangai..... betulkan....
yang mana buruk tingkah... tak sopan laku.... kite betulkan....

sama2 perbaiki...
sama2 menasihati...
sama2 menegur......
sesungguhnya teguran itu
walaupun pahit tapi itu lah kenyataan....
dan sebagai isyarat untuk perbaiki mane yg perlu....


mood : hampehhh.... sdg cari sesuatu untuk perbaiki mood..... 
aktiviti ptg ni : ade tmu janji degan org PPN dan MPAG/ MPHT.... pasal papan tanda pun jadi hal.... menjawap la haku.... huhuhuhu....


mood geram

tengah geram.....
tengah bukak lagu kekuat kat ofc....
ini ofc aku yang punyer....
nasib korang la.... terkene tempias aku ....
tapi masih under kontrol.....
"sambil tu sedang muhasabah diri....."
it is my false... or not.....
i'm just a human......

Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...