Leaderboard

26 Mac 2012

Monday blussss

Assalamualaikum....... selamat pagi semua.....
pagi isnin yang agak-agak suam-suam uku... bagi aku la....
sabtu yang lalu adalah hari bahagia bagi salah seorang kawan aku
Ayien dan Acat..... selamat pengantin baru ayien dan acat...
semoga berbahagia dan berkekalan sehingga ke akhir hayat korang
happy for you tooo......
seorang yang baik, kadang2 mcm pembaris pun yek....
very innerson person......
so lepas ni aku nak tunggu member yang sorang lagi kawen
nick name die kepala senget......
seorang kawan yang gile.....
aku ingat aku gelak paling meriah sekali...
upenye die lagi power.....
itu lah orang kate klo kite teror
ade orang lebih teror dari kite
kalo kite susah ade yang lebih susah dari kite....


Akhir kata dr me : soooo...... kite hendaklah bersyukur dan redha walau bagaimana pun keadaan kite.... berusaha, berdoa dan bertawakal... kepada Allah yang satu..... Yang Merencana dan Mengetahui keadaan kie.... Amin.....

19 Mac 2012

pencuri mase

arrrrggg...............
isnin.......... byk nyer keje tak setel......
BQ 2 tempat tak siap lg.....
mcm pening jek nak buat....
sebab.... bende2 kecik ni....
kang nak dipukal semue pun tak buleh jugak....
esok ade audit 5s lagi......
arrgggg.......
bile nak buat ni..... pepagi sok kene la curi mase sikit...
hope aku berjaye menjadi
pecuri masa esok.....
huhuhuhuh.....
selamat malam semue...

17 Mac 2012

angin

perut rase macam tak best
rase kembung dan banyak angin
tapi buat tak tau jekk.....
mr zemer call...
ngade2 sikit ngadu... hehehhe.....
die suh wat air halia.....
ha"a kan....
nape la aku tak terpikir
lepas wewewe dgn mr zemer
wat air halia.....
mmg keluar la angin.....
kurang la sikit.....
alhamdullillah......



14 Mac 2012

Kami da bersetuju

Kami semua sepakat...
hai kampung si pening lalat..

hehehe.... just nak bg tau jek....
kami berdua sepakat nak sekolah kan
si aleeya sekolah al falah saje
tinggal nak g daftar jek.
tapi tak de kesempatan lagi...

11 Mac 2012

terukir bintang di langit

mari nyanyi...... 
jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kan kau bahagia
hati ini bukan milik ku lagi
seribu tahun pun akan ku nanti ..... kan kamu
sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku
terukir di bintang tak mungkin hilang cinta ku pd mu
la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la 
(situasi : rindu kat mr zemer leee......)

07 Mac 2012

D mana Aleeya Nak G Sekolah tahun 2016

terbaca catitan drpda blogger mengenai pendaftaran persekolahan anak2... cuma sekadar ingin berkongsi....... disebaliknya ade cerita tapi 2 hari yang lalu :

mak na  :  ayu, anak lahir tahun berape yu?
me        :  2009 mak na .... nape?
mak na  :  ni ade surat pengumuman, tapi tahun ni pendaftaran untuk anak2 yang lahir tahun 2010 dan 2012.
               makna nya anak ko nyer pendaftaran masuk ke sekolah tahun lepas la.....
me        :  ye ke.... alamak nak kene siasat ni... takut penuh lak sekolah tu....

aku risau bukannya ape... aku bercadang nak antar si aleeya masuk sekolah agama jek sebab tak nak die penat... sebab kalau sekolah agama dah tentu-tentu sampai kul 1 ke kul 2 petang..... kalau sekolah biase pulak dah nak kene sekolah agama petang pulak..... kesian pulak aleeya nanti penat kan....

sebenarnya topik ni aku da bincangkan dengan mr zemer dari pertengahan tahun lepas dah..... lame jugak aku pikir.... tapi pilihan sekolah agama memang aku da nekad cuma nak pilih tempat...... sekarang ni ade dua pilihan sekolah agama jaim aku da servey

1) SRA Al Falah Kuala Sungai Baru
    * jarak dari rumah lebih kurang 6-7 km.

2) SRA ........(tak tau lak nama yang aku tau dekat dengan ofc)
    * jarak dari rumah ke ofc @ sekolah 33km.

mr zemer nak sekolah yang no 1 tu. aku pulak nak sekolah no 2 sebab dengan ofc aku. sekarang ni pun aku telah masukkan die sekolah PERMATA (PAPN) berhampiran dgn ofc la.  pergi antar die balik ofc dlm kul 5 ambik la die... kami balik la same2... seronok balik kerje ade la nak sembang2 sepanjang 35-40 minit perjalanan.....
tapi bile pikir balik.... kesian dak leeya.... lg umo 3 tahun sampai sekolah sok nek kene bangun awal..... eh... sekolah sok bukan kenee bangun awal jugak ke... konfius balik...... mane aku nak antar dak leeya sekolah ni.... pada hal sejak semalam aku da konfirkan nak antar die kat sekolah yang no 1 tu..... ok ok ok....tarik nafas yu..... cooolllll...... tapi sok kalau aku kene cuti ke kursus ke sape lak nak antar leya sejauh tu..... jeng jeng jeng..... sooooo....... aku da tau dah sekolah mn nak pilih.....
TQ mr zemer sebab bg pendapat yang baik....



note : tengah rindu dengan mr zemer..... baru nak masuk 2 minggu.... to mr zemer i love you and tengah tunggu calling2 from you tau......

04 Mac 2012

hari tido

hari ni aku asik tido jek.... tak tau la nape penat sangat hari ni... padahal tak de wat pe pun... tapi maybe semalam byk membuat kerje kot... lagi pagi sampai malam...... aktiviti mengemas bilik...... jumaat malam kelmarin lepak kat bilik malas nak tengok tv, pandang sekeliling bilik rase boring dan nak kan ruang yang lebih luas...... aku da rancangkan susunan yang sesuai... nahhhh...

02 Mac 2012

tengah runsing....

tengahrunsing sangat ni..... cm mn ni..... mcm mn nak buat ni...... penat da memikirkan nye...... mcm mn nak hapuskan nyerrr...... menci sgt..... tak suke......

01 Mac 2012

sambungan ~ ceritaku~

teringat pulak tentang cerita yang tak habis dikarutkan..... no no no.... bukan karut ok..... yang benar... bukan cubaan.... ini betul betul.....
hari tu aku cerite sampai kat mane ekkk.... lupe....

 ~pi bukak page yang itu jap http://ayunidati.blogspot.com/2012/02/ceritaku.html~
ooo..... ceritaku sampai jawapan dan tindakan my kawan xjadi ni..... hehehe....
nak tau ape tindakan die...... die buat bodo..... bengongkan die..... biar aku tolong jawap soalan sendiri.... ehhehehe.... die memang bengong...... ade hikmah Yang Maha Esa kan..... biau aku habih kan cerite ni dulu la....ok tak.... aku tanye telefon and msg die.... die nak pikir dulu kate nye.... biar pi la.... pikir la mane lame mu nak...... tapi mase tu aku da terangkan la sebab ape dan kenape...
yela kite da kawan die dulu kan.... lagi pun aku mmg tak kenal pn mr zemer.... tengok muke pun tak penah.... ini kan pula hati budi pengai and etc..... baik kite amik yg kenal tul tak..... hehehehe....

mase tu aku macam da tawar hati kot dengan die.... maybe die tak sedia kot.... atau ade masalah lain.... cehhh..... ayat nak sedapkan hati..... tapi dalam hati masa tu aku marah jugak kat die..... die tak wat pape.... tawar, luluh dan penat rasenye..... errrmmm..... teringat perasaan mase tu.... sedih wooo....
last aku ambik keputusan aku nak putuskan hubungan dengan die..... out you from my life.... segala call and msg aku da tak layan.... sakit hati aku......

tibe lah rombongan merisik datang umah..... hehehe... kelakar.... gileee...... entah.... mase tu hati masih belum ikhlas nak terima... aku saje jek pakai sluar panjang.... tapi ok jek.... lebih manis pakai baju kurung kot..... ade lah 3 bijik kete datang.... ingat lagi mase tu jamukan tetamu dengan mee saje.... tapi semua berjalan dengan lancar.....
tapi mase tu bengang jugak sebab die tak bg gambo pun..... mane aci...femly da tengok aku..... tapi mase mr zemer tak datang pun....
mase tu bulan berape tak ingat la.... bulan berape.... rase dalam bulan 10 ke 11 2007......

nanti kite sambung lagi ekkkk...... mase btunang ..... kelakar.......
cauuu............

this is it

setakat ni, kulit baru ni ok la..... tapi mcm ade cacat jugak kan.... nuffnang yang atas sekali tu .........boleh  ubah ke.... sape boleh tulun....

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...