Leaderboard

22 Julai 2011

Semoga Cepat Sembuh

Ya Allah... Kau sembuhkan lah ibu mertua ku.....
Kau sihat kan lah tubuh badan nya.....
sesungguhnya Kau lagi Maha Pemurah
Lagi Maha Mengetahuinya....
Aminnnn.....

20 Julai 2011

PERLAWANAN FUTSAL

18 Julai 2011 yang lalu..... Pertandingan Futsal antara Pejabat2 Daerah Melaka. Antara yang terlibat adalah Pejabat Daerah Dan Tanah Alor Gajah, Pejabat Tanah Dan Galian, Pejabat Daerah Melaka Tengah dan Pejabat Daerah Dan Tanah Jasin....


Aku pulak jadi la antara salah seorang pemain nya....
tapi tak main mesti diorang semua tak puas hati dengan aku
sory la.... anak saya meragam pulak.....
next time i tak main la yek... you all main la...
sory for this year.....



Sejarah Permainan Futsal

  • pengertian futsal
Futsal adalah permainan bola yang dimainkan oleh dua tim, yang masing-masing beranggotakan lima orang. Tujuannya adalah memasukkan bola ke gawang lawan, dengan memanipulasi bola dengan kaki. Selain lima pemain utama, setiap regu juga diizinkan memiliki pemain cadangan. Tidak seperti permainan sepak bola dalam ruangan lainnya, lapangan futsal dibatasi garis, bukan net atau papan.
Futsal turut juga dikenali dengan berbagai nama lain. Istilah "futsal" adalah istilah internasionalnya, berasal dari kata Spanyol atau Portugis, futbol dan sala.


  • sejarah futsal
Futsal diciptakan di Montevideo, Uruguay pada tahun 1930, oleh Juan Carlos Ceriani. Keunikan futsal mendapat perhatian di seluruh Amerika Selatan, terutamanya di Brasil. Ketrampilan yang dikembangkan dalam permainan ini dapat dilihat dalam gaya terkenal dunia yang diperlihatkan pemain-pemain Brasil di luar ruangan, pada lapangan berukuran biasa. Pele, bintang terkenal Brasil, contohnya, mengembangkan bakatnya di futsal. Sementara Brasil terus menjadi pusat futsal dunia, permainan ini sekarang dimainkan di bawah perlindungan Fédération Internationale de Football Association di seluruh dunia, dari Eropa hingga Amerika Tengah dan Amerika Utara serta Afrika, Asia, dan Oseania.



Kejuaraan Dunia Futsal pertama diadakan atas bantuan FIFUSA (sebelum anggota-anggotanya bergabung dengan FIFA pada tahun 1989) di Sao Paulo, Brasil, tahun 1982, berakhir dengan Brasil di posisi pertama.


Pertandingan futsal internasional pertama diadakan di AS pada Desember 1985, di Universitas Negeri Sonoma di Rohnert Park, California. Futsal The Rule of The Game.

  • peraturan futsal

Lapangan permainan =
1. Ukuran: panjang 25-42 m x lebar 15-25 m
2. Garis batas: garis selebar 8 cm, yakni garis sentuh di sisi, garis gawang di ujung-ujung, dan garis melintang tengah lapangan; 3 m lingkaran tengah; tak ada tembok penghalang atau papan
3. Daerah penalti: busur berukuran 6 m dari setiap pos
4. Garis penalti: 6 m dari titik tengah garis gawang
5. Garis penalti kedua: 12 m dari titik tengah garis gawang
6. Zona pergantian: daerah 6 m (3 m pada setiap sisi garis tengah lapangan) pada sisi tribun dari pelemparan
7. Gawang: tinggi 2 m x lebar 3 m
8. Permukaan daerah pelemparan: halus, rata, dan tak abrasif




Bola =
1. Ukuran: 4
2. Keliling: 62-64 cm
3. Berat: 390-430 gram
4. Lambungan: 55-65 cm pada pantulan pertama
5. Bahan: kulit atau bahan yang cocok lainnya (yaitu, tak berbahaya)


Jumlah pemain (per tim) =
1. Jumlah pemain maksimal untuk memulai pertandingan: 5, salah satunya penjaga gawang
2. Jumlah pemain minimal untuk mengakhiri pertandingan: 2
3. Jumlah pemain cadangan maksimal: 7
4. Jumlah wasit: 2
5. Jumlah hakim garis: 0
6. Batas jumlah pergantian pemain: tak terbatas
7. Metode pergantian: "pergantian melayang" (semua pemain kecuali penjaga gawang boleh memasuki dan meninggalkan lapangan kapan saja; pergantian penjaga gawang hanya dapat dilakukan jika bola tak sedang dimainkan dan dengan persetujuan wasit)


Lama permainan =
1. Lama normal: 2x20 menit
2. Lama istiharat: 10 menit
3. Lama perpanjangan waktu: 2x10 menit
4. Ada adu penalti jika jumlah gol kedua tim seri saat perpanjangan waktu selesai
5. Time-out: 1 per tim per babak; tak ada dalam waktu tambahan
6. Waktu pergantian babak: maksimal 10 menit 

18 Julai 2011

mampu kah aku.....

Sekarang ni aku tengah pikir....
sambung belajar ni guna banyak duit....
mampu tak aku .......

YURAN PROGRAM                RM 1965 PER SEMESTER
ADE 8 SEMESTER                 RM 15,720.00  UNTUK 4 TAHUN
YURAN PENDAFTARAN        RM      845.00
JUMLAH                               RM 15,565.00 UNTUK 4 TAHUN


KALAU SETAHUN                RM  1965 X 2 SEMESTER   =    RM  3,930.00 @ RM 4,000.00


RM 15,565.00 / 48 BULAN = RM325.00 
MAKNANYA AKU KENE SIMPANG LBH KURANG RM 500 
TERMASUK MINYAK, MAKAN, TOL DLL


TOL                             RM  20.00 
MINYAK                      RM  50.00
BELANJA LAIN-LAIN   RM 100.00
JUMLAH                      RM 170.00 X 4 MINGGU = RM 680.00 ?????? BTUL KE AKU KIRW GILEEE......

Basikal untuk @leeya

semalam kami pergi menghadiri majlis perkahwinan orang belakang rumah...
meriah sungguh... selamat pengantin baru dik... name jek duk belakang rumah tapi tak tau nama pun.... mak die aku kenal la.... anak die langsung aku tak kenal... rupa die aku kenal....
bersiap bukan main awal la... kul 10 pagi lagi da siap... bukannya ape takut ayah @leeya ni tarik muka masam pulak....

Lepas makan pulak @yah @leeya jumpe kawan die.... kami berdua pulak pegi la penangga jumpa ngan wan yang duduk memerhatikan suasana dan kehadiran para jemputan..... sementara tunggu @yah nye makan la buah tembikai yang banyak tu.... dua tiga potong.....

@yah nye datang apa lagi balik dan nak terus ke Masjid Tanah untuk membeli barangan @leeya yang da lama habis dan tak de masa nak beli.... sampai masjid tanah macam -macam nak pi.... 1st sekali pegi keluarkan kan duit la..... nak beli barangan untuk @leeya nanti....
Beli la sabun, minyak, botol baru @leeya, beli perfume kereta, belon, bola .... mcm -mcm....

Lepas tu pulak..... nampak pulak kedai basikal..... ape lagi berhenti la.... masuk assatu kedai ni... RM 198 die bole kurang RM 195 baik tak payah kurang same jekk..... mahal nyer.....
pas tu berenti tengok kedai lagi satu... amik basikal biase jela... RM115... jadi la... @leeya da jerit2 nak basikal tu.... da lama dah die nak basikal tu....

 ape pun.... da tertunai hajat aku... tapi @yah die yang belikan... huhuhu......

pergi kedai cermin mata.... betulkan cermin mata mak yang telah di patahkan oleh dak najib.... aku pun sekali la.... tukar stand die..... da tak selesa da nak pakai .... da lama aku tak pakai cermin mata ni da sebab tak selesa...

las sekali dapat la... huhuuhu..... terbang RM 500.00 .....................

15 Julai 2011




'
Nama:MARXXXX BINTI XX XXX
No Kad Pengenalan:82XXXXXXXXXX




   

Bagi yang TIDAK BERJAYA, Rayuan boleh dikemukakan secara bertulis / surat rasmi kepada Seksyen Kemasukan dan Rekod, UTMSPACE dan Fakskan ke 07-5218113 / 8158 atau Emailkan kepada norimaliza@utmspace.edu.my dalam tempoh 11 hingga 24 Julai 2011. Keputusan rayuan adalah muktamad.

Gembira...

Pagi semalam semak kat utm space masih jawapan yang sama sedang dalam proses:

Petang nya dalam pukul 5 petang, masa tu pun dah siap-siap nak balik umah...
semak lah kejab....
 berjaya......

Nama:MARXXXX XX XXX
No Kad Pengenalan:xxxxxxxxxxx


Permohonan Saudara/i yang bertarikh (13/05/2011) telah diproses:



Kursus SAW -SARJANA MUDA KEJURUTERAAN (AWAM) di pusat 04-KUALA LUMPUR yang anda pohon telah berjaya


Untuk pertanyaan, Sila hubungi Unit Kemasukan dan Rekod di talian 07-5218118/8119



Gembira memang gembira
sebab ade 2 ke 3 orang lagi further study tempat yang sama
semangat pulak....
hope Allah meredhoi niat aku ni

Balik Nanti nak terang kan @bang pulak...
dpt ke tak...
tapi dlu da bagi tau die ok je
takut ubah fikiran je...

ape pun aku kene kuatkan semangat
kuat kan semangat ku ya Allah...

murahkan rezeki ku yaAllah....

amin...
amin...
amin....

14 Julai 2011

berdebar

berdebar menunggu keputusan
dapat ke tak aku nak sambung belajar
member satu offc da dpt tawaran
aku je belum lagi...

semoga Allah memberkati
semoga aku dapat sambung belajar....
amin
untuk keluarga ku tersayang....








Nama:MARXXXX XX XXX
No Kad Pengenalan:************


PERMOHONAN SAUDARA/I SEDANG DIPROSES. 

SILA SEMAK KEMUDIAN. TERIMA KASIH

Jika Permohonan Berjaya,
Sila Cetak Surat Tawaran Sementara,
Set Tawaran & Maklumat Pendaftaran.
Pengesahan penerimaan / penolakan tawaran
pengajian MESTI dibuat di www.utmspace.utm.my/respon.
Kegagalan membuat pengesahan dianggap menolak
tawaran pengajian. Pembayaran yuran juga boleh
dilakukan melalui web berkenaan. Saudara
digalakkan menbuat pembayaran secara
online bagi memudahkan urusan semasa pendaftaran.

04 Julai 2011

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...