Leaderboard

25 November 2009

Leeya selseme.....

kelmarin baru puji dak lia....
antibodi die kuat la..
aku selsema die tak kene pun...
last2 semalam aku balik umah je...
mak aku cakap die da selseme....

kesia die malam tadi...
terbatuk-batuk....
tengok die mcm susah nak bernafas....
mule-mule macam nak sedup hingus die...
tengok die boleh bertahan..

pagi tadi die terbersin..
keluar hingus die...
sebelum aku keluar kerje...
aku buat kan susu campur ngan ubat..
biar die minum...
cepat baik...
aku pun kene makan ubat...
kesian dak liya.... terjangkit dari aku...
kalau abang ade mesti die marah kat aku.....
sorry abang....
pas ni ayu makan ubat .....
sayang abang ngan Leeya.....

23 November 2009

J@L@N DI H@RI K3LU@RG@ J@P3RUN KU@L@ LINGGI

Semalam pegi jalan kat Kuala Sungai Baru...
Lepas je naik jambatan, wow... cantiknya....
dah lama da tak dampai kat sane...
upenya da chalet ngan lot-lot kedai... cantikkk.....
datang sebenarnya nak teman kan mak,
masuk pertandingan masakan rendang....
tapi tak sangka mak menang dapat no.4...
tapi gambar tak dapat masukkan sebab dalam camre lain,
kat adik da...
lagi pun hujan pulak nak dekat akhir2 acara....
tapi seronok la mcm-mcm ade...
sukaneka, pertandingan panjat tiang licin,
lepas tu ade jual kobis... murah tau...
sebiji singgit tak kira besar mane pun....
aku belilah untuk mak mertua ku...
sebab pelan petang nye pulak nak pi lawat uma mak mertua...
bawak si kecil ni jumpe nenek nye...




















06 November 2009

Engkau Memang Tercipta Untukku....

abang, ayu tunggu abang call......... da masuk 6 hari da.... tak pe la ayu tetap tunggu abang call sampai abang balik ok.... hati2 tau mase kerja.....
lagu ni untuk abang.......

di dalam gelapang panjang
ku menatap hening
dalam diam ku terjaga
dan terdengar amanahmu
seolah kini aku mengerti
sungguh bererti
kasih yang kau beri

aku cinta kepada mu
hari berikabu ku berbisik
aku rindu belaian mu
seakan hasrad ini merintih
ku yakini segalanya
engkau memang tercipta utk ku

saat jiwaku teringat
kau merajuk padaku
dibilik mimpi yang panjang
selalu ada cinta mu yang putih

berulah kini aku sedari
begitu banyak kasih yang kau beri
aku cinta kepadamu
dari belikat ku berbisik
aku rindu belaian mu
seakan hasrad ini merintih
ku yakini segalanya
engkau memang tercipta untuk ku

04 November 2009

Lirik Lagu Setanggi Kasih - Rabbani

I love this song.... dah lame cari..... enjoy... nyanyi sendiri la ekk...

Mari kita nyalakan setanggi kasih yang mewangi
Di seluruh semesta pada sepanjang kembara
Kita akan temui bunga-bunga kebaikan
Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Tiada selain Tuhan berkuasa mendamaikan
Tiada selain Tuhan yang dapat menyatukan
Pasti kau temui nanti duri-duri permusuhan (kejahatan)
Hadapilah segalanya dengan kesabaran
Dan tempuhilah rintangan dengan keyakinan

Mari kita padamkan nyalaan benci yang membakar
Di sepenuh buana pada seluruh manusia
Kita akan sedari titik-titik persamaan
Taburkan damai
Bersyukur kepada insan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Senilagu: Norman/Yusry/Edry
Senikata: Pahrol Mohd Juoi
OP: KRU Publishing Sdn Bhd
SP: EMI Publishing M Sdn Bhd

Soalan Kehidupan

1. apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
--> Kad Italk untuk abang

2. apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
--> keluargaku + suami + anak

3. dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
--> tasik yang cantik yang berwarna hijau yang tenang dan damai

4. berapa lama hubungan kamu berkekalan?
--> kalau hari ni, sudah 1 tahun 2 bulan 2 minggu hubungan kami...i hope it's still counting until the death do us part..insyaAllah

5. adakah anda sedang dilamun cinta?
--> perlu ke jawab soalan ni?

6. dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
--> tak ingat la 3 -4 bulan lepas sebelum bersalin... hope dapat pergi tempat yang lebih best lg.... tapi kali ni dengan our baby pulak..

7. namakan buku terakhir yang kamu beli
--> tak ingat..serius! majalah selalu la... Wanita

8. apakah nama penuh kamu?
--> Marhayu Md Som / Ayu / Mar /Mak Ude

9. kamu lebih senang dengan ayah atau mak?
--> mesti la mak kan?

10. namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya
--> soalan ni mengelirukan la..pass! hehe

11. sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu
--> Sahabat? no komen..bestfriends mmg ramai... tapi adik kandung saya ani adalah sahabat saya.... sahabat sehidup semati saya sekarang adalah Azmir mohamad.

12. adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
--> kalau di ipta, basuh sendiri kadang2 mesin pon pakai jugak...kalau kat umah, mesin la..hehe

13. tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi
--> erm? entah la..tapi mane2 pon seronok kalau bersama dgn orang yang kite sayangkan . klo boleh ke mana sahaje nak ikut...

14. butirkan 5 perkara tentang orang yang kamu sayang
--> 5 perkara? ambik ni..
a) dia yang caring
b) dia yang paling saya sayang
c) saya panggil die abang.... sebelum ni saya susah nak panggil orang lain abang.... bah kan abang kandung saya pun saya panggil name..... bagi saya itu perkataan yang mahal.... cuma sekarang ni kerja kene ade pembuka bicara untuk memudahkan interaksi dengan orang ramai.
d) saya harap dia akan menjadi milik saya selamanya sampai akhir hayat saya
e) saya rase nak bahagiakan die walau macam mana sekalipun
f) saya nak die sentiasa gembira dan sihat selalu bersama saya dan anak kami
g) saya tak nak ape-ape dari die, cukup dengan kasih sayang dan perhatian dari die sahaja

15. 8 perkara yang amat saya gilai
--> abang, aleeya, TV, resepi (hope nanti dapat masak tu, telefon, ani adik bongsu tu je kot...ntahle

16. pelukan atau ciuman?
--> i want to have and give both! itu salah satu cara tunjukkan kasih sayang dan rindu saya... haha

17. 8 perkara yang sering diucapkan
--> erm.., bushuk2 ibu ni, sayang abang, ok bole buat.... baik, alamak,
tak cukup lapan la..hehe

18. 8 buah buku yang baru dibaca?
--> alamak tak sempat nak bace..hehe

19. 8 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
--> baik-baik sayang saya masuk dalam blog saya, my baby you (mark anthony), kekasih yamg tidak dianggap kekasih, asma ul husna (boleh ke?), doa perpisahan by brothers, tak cukup lapan lagi...huhu

Aleeya da pandai nyarap.......

Semalam 1st time mak ngan ayah cakap aleeya da pandai nyarap... sukenye.... anak ibu da pandai nyarap, ibu tak sabar nak tengok aleeya jalan pulak.... tak sabar nak cerita ngan ayah pasal ni....

malam tadi die bile die da baring atas lantai nangis2 marah tak dapat nyarap.... hehehe... tolong die... wah kemain tegak lg kepale die... puas hati agaknye..... pas tu da penat rengek pulak....

ape pun ibu gembira sayang ibu ni da pandai.... belatih lagi sayang supaya lebih cekap lg.... sayang aleeya dan ayah jugak.... masa ni ibu tengah rindu sgt kat ayah... ibu tengah tunggu ayah tepon.... hope malam ni dpt panggilan daripada ayah..........









Large Scraper

Dengarkan lagi lagu hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...