Leaderboard

31 Disember 2009

H@RI NI @B@NG B@LIK

SUKE NYE....
Malam tadi abang call....
mmg tunggu-tunggu abang call....
tengok-tengok no DIGI abang naik....
rupe nye abang da naik darat da.....

da amik cuti da hari ni...
cencel, coz abang tak nak ayu amik...
tak pe la ikut abang la.....

tapi memng happy sangat dengar abang nak balik....
rase senyum sampai ke telinge..... heheheh

rindu... miss u sgt.....

malam tadi baru kemas bilik...
tu pun masih tak abis....
ingat hari ni nak balik awal nak kemas kan sikit lagi....

tak sabarnye nak peluk abang...
ayu rindu kat abang sangat.....

30 Disember 2009

P3RCUTI@N L@ST D3S3MB3R

Percutian yang menyeronokkan....
jumaat, sabtu, ahad...

khamis....
tunggu all my sisters balik.....
abang iman ngan kak mas da sampai dulu pagi nye
tak sabar nak tengok si kembar tu
mesti lebih tebam dari si aleeya tu...

ni gambar si kembar dgn si laeeya...
si kakak damia syafika sama besar dengan aleeya
si adik damia syahirah kemain cubby lagi die...
mane tak nye klo kakak tak abis minum susu
si adik tolong abiskan....








Jumaat... cuti...

bangun minum pagi... hari ni minum buat mee goreng... lama tak makan mee goreng kat rumah...
lepas tu siap-siap pukul 10 lebih aku, ani, mak dan sorang ahli baru teregister nur aleeya maisarah.... mengikuti kelab jalan-jalan shooping and window shooping...
kitorang gi MITC, kali ni busu ani yang bawak...... ok la pegi dan balik die bawak....













lepas bailk tu pulak terus gi uma mak mentua.... tak sabar nak tengok baby...
Nurin Batrisya.... anak busu zura ngan busu lan... kawan baru aleeya.... comel kecik je.....
aleeya pulak sampai sane je, meragam nagis plak...
bile wan die amik nangis...
pandai pulak semua orang kat rumah tu nak pegang die nangis...
sampai tersedu sedan....
kesian wan die nak main ngan die... die plak tak nak...
maybe rumah lain kot die rase lain agaknya....
tengok baby tu rse nak jugak baby.....
tapi kenang kan kesakitan nya ...
tak pe la biar dlu la....
lagi pun badan pun masih tak sihat lagi.....



Sabtu... cuti lagi...


pagi pergi berenang kat pantai balik bukit.. aku main air je...
bawak si aleeya main air...
mula2 die tak takut.....
main air....
da lame2 sejuk agaknya die nangis.....















lepas berenang balik uma siap2 nak pi uma kawen sedare...
kat bukit rambai melaka.....
aleeya pakai baju baru bli kat maiden....










petang pulak tengok2 along pulak balik.....
seronoknye... ramai kat rumah....
kitorang plan malam ni nak wat satey....
seronoknya.... tapi gambar lupe nak amek...
baru nak bakar hujan turun...
pegi la amik payung besar......

lepas bakar gi pasar malam....
nak bli tudung.....
tudung murah RM 5 ringgit...
bli la 2... blikan untuk mak aku...


ahad .... last cuti... sok kerja.... semue orang nak balik.....

hari berehat.... santai petang semua orang balik...
senyap balik rumah.....














29 Disember 2009

Aleeya nyerr... amin sayang...

Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 14 Sya'aban 1430 Hijrah iaitu jatuh pada hari Khamis.

Maksud : Bulan ini terbit dari perkataan "Syu'ba", bermaksud berpecah/menyimpang. Masyarakat Arab dahulu sering keluar dan berpecah untuk mencari air.

Sifat : Mempunyai perwatakan yang baik. Hidup anda selamat dan rezeki tidak putus-putus. Sewaktu kecil anda mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. kelakuan anda baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang pada anda. Semasa dewasa, anda akan berjaya dalam segala kerjaya dan mudah mendapat rezeki.

Abang nyer.. amin

Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 6 Sya'aban 1390 Hijrah iaitu jatuh pada hari Rabu.

Maksud : Bulan ini terbit dari perkataan "Syu'ba", bermaksud berpecah/menyimpang. Masyarakat Arab dahulu sering keluar dan berpecah untuk mencari air.

Sifat : Mempunyai perwatakan yang baik. Hidup anda selamat dan rezeki tidak putus-putus. Sewaktu kecil anda mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. kelakuan anda baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang pada anda. Semasa dewasa, anda akan berjaya dalam segala kerjaya dan mudah mendapat rezeki.

Tarikh Lahirnya dalam tahun Islam.

Marhayu telah menghitung tarikh lahirnya dalam tahun Islam.
Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 15 Jamadil Awwal 1402 Hijrah iaitu jatuh pada hari Khamis.

Maksud : Bulan pertama musim panas. "Jumada" bermaksud kering.

Sifat : Anda mempunyai tingkat keyakinan yang ting...gi. Anda berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekad anda itu akan menunjukkan hasil usaha anda, namun begitu boleh mendatangkan kegagalan juga.

15 Disember 2009

How sleepy today.... tidor lewat mln tadi....

abang.... ayu rindu sgt kat abang.....
klo 2 bulan tu 60 hari.... klo ikut hari next week abang balik...
tapi mcm abang cakap kan tu... tak janji....
mybe akhir bulan 12 30 ke 31 disember... or my be bulan january....
lame nye bang..... ayu rindu nak peluk abang... rindu sgt.....

ayu harap kite akan sentiasa saling merindui dan sentiase berbahagia.....
bersame anak kite Nur Aleeya Maisarah...
miss u so much.....

gambar ni mase pi rumah orang kawe kar muar....
tgh tunggu mak ngan ayah makan....
saye tunggu dalam kete je sebab nak bagi aliya minum.....
lepas minum kami pon berposing la...
gambar aleeya selalu tak masuk... sipi2.....
tapi ok la dari tak de../..





09 Disember 2009

rindu kat abang sangat

abang.. ayu rindu kat abang....
bile lakan abang nak balik.....
hari2 kire kelender....
tapi tengok kelender lagi 3 minggu lg abang nak balik...
ayu ingat nak cuti la klo abang balik hari kerje....
nak jalan...

untuk hadiah besday abang...
mule2 ayu ingat nak beli hadiah cincin...
sebab dlu abang ckp lelaki kene pakai cincin..
nanti orang ingat abang bujang....
tapi baru2 ni ayu teringat pulak,..
dulu ayu suke sangat beg dompet kulit ni..
tapi tak beli2....
nanti ayu akan usahakan....
nak servey, pas tu nak cari ongkos la....
sebab ayu suke sangat beg tu dan
ayu sayang sangat kat abang....
ayu nak blikan abang....
yang cincin tu lain kali ayu bli...

ayu sentiasa sayang abang....
rindu abang....

dalam hati ini abang dengan aleeya
adalah permata hati ayu...........

loot of love
ayu

25 November 2009

Leeya selseme.....

kelmarin baru puji dak lia....
antibodi die kuat la..
aku selsema die tak kene pun...
last2 semalam aku balik umah je...
mak aku cakap die da selseme....

kesia die malam tadi...
terbatuk-batuk....
tengok die mcm susah nak bernafas....
mule-mule macam nak sedup hingus die...
tengok die boleh bertahan..

pagi tadi die terbersin..
keluar hingus die...
sebelum aku keluar kerje...
aku buat kan susu campur ngan ubat..
biar die minum...
cepat baik...
aku pun kene makan ubat...
kesian dak liya.... terjangkit dari aku...
kalau abang ade mesti die marah kat aku.....
sorry abang....
pas ni ayu makan ubat .....
sayang abang ngan Leeya.....

23 November 2009

J@L@N DI H@RI K3LU@RG@ J@P3RUN KU@L@ LINGGI

Semalam pegi jalan kat Kuala Sungai Baru...
Lepas je naik jambatan, wow... cantiknya....
dah lama da tak dampai kat sane...
upenya da chalet ngan lot-lot kedai... cantikkk.....
datang sebenarnya nak teman kan mak,
masuk pertandingan masakan rendang....
tapi tak sangka mak menang dapat no.4...
tapi gambar tak dapat masukkan sebab dalam camre lain,
kat adik da...
lagi pun hujan pulak nak dekat akhir2 acara....
tapi seronok la mcm-mcm ade...
sukaneka, pertandingan panjat tiang licin,
lepas tu ade jual kobis... murah tau...
sebiji singgit tak kira besar mane pun....
aku belilah untuk mak mertua ku...
sebab pelan petang nye pulak nak pi lawat uma mak mertua...
bawak si kecil ni jumpe nenek nye...




















06 November 2009

Engkau Memang Tercipta Untukku....

abang, ayu tunggu abang call......... da masuk 6 hari da.... tak pe la ayu tetap tunggu abang call sampai abang balik ok.... hati2 tau mase kerja.....
lagu ni untuk abang.......

di dalam gelapang panjang
ku menatap hening
dalam diam ku terjaga
dan terdengar amanahmu
seolah kini aku mengerti
sungguh bererti
kasih yang kau beri

aku cinta kepada mu
hari berikabu ku berbisik
aku rindu belaian mu
seakan hasrad ini merintih
ku yakini segalanya
engkau memang tercipta utk ku

saat jiwaku teringat
kau merajuk padaku
dibilik mimpi yang panjang
selalu ada cinta mu yang putih

berulah kini aku sedari
begitu banyak kasih yang kau beri
aku cinta kepadamu
dari belikat ku berbisik
aku rindu belaian mu
seakan hasrad ini merintih
ku yakini segalanya
engkau memang tercipta untuk ku

04 November 2009

Lirik Lagu Setanggi Kasih - Rabbani

I love this song.... dah lame cari..... enjoy... nyanyi sendiri la ekk...

Mari kita nyalakan setanggi kasih yang mewangi
Di seluruh semesta pada sepanjang kembara
Kita akan temui bunga-bunga kebaikan
Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Tiada selain Tuhan berkuasa mendamaikan
Tiada selain Tuhan yang dapat menyatukan
Pasti kau temui nanti duri-duri permusuhan (kejahatan)
Hadapilah segalanya dengan kesabaran
Dan tempuhilah rintangan dengan keyakinan

Mari kita padamkan nyalaan benci yang membakar
Di sepenuh buana pada seluruh manusia
Kita akan sedari titik-titik persamaan
Taburkan damai
Bersyukur kepada insan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Senilagu: Norman/Yusry/Edry
Senikata: Pahrol Mohd Juoi
OP: KRU Publishing Sdn Bhd
SP: EMI Publishing M Sdn Bhd

Soalan Kehidupan

1. apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
--> Kad Italk untuk abang

2. apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
--> keluargaku + suami + anak

3. dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
--> tasik yang cantik yang berwarna hijau yang tenang dan damai

4. berapa lama hubungan kamu berkekalan?
--> kalau hari ni, sudah 1 tahun 2 bulan 2 minggu hubungan kami...i hope it's still counting until the death do us part..insyaAllah

5. adakah anda sedang dilamun cinta?
--> perlu ke jawab soalan ni?

6. dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
--> tak ingat la 3 -4 bulan lepas sebelum bersalin... hope dapat pergi tempat yang lebih best lg.... tapi kali ni dengan our baby pulak..

7. namakan buku terakhir yang kamu beli
--> tak ingat..serius! majalah selalu la... Wanita

8. apakah nama penuh kamu?
--> Marhayu Md Som / Ayu / Mar /Mak Ude

9. kamu lebih senang dengan ayah atau mak?
--> mesti la mak kan?

10. namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya
--> soalan ni mengelirukan la..pass! hehe

11. sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu
--> Sahabat? no komen..bestfriends mmg ramai... tapi adik kandung saya ani adalah sahabat saya.... sahabat sehidup semati saya sekarang adalah Azmir mohamad.

12. adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
--> kalau di ipta, basuh sendiri kadang2 mesin pon pakai jugak...kalau kat umah, mesin la..hehe

13. tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi
--> erm? entah la..tapi mane2 pon seronok kalau bersama dgn orang yang kite sayangkan . klo boleh ke mana sahaje nak ikut...

14. butirkan 5 perkara tentang orang yang kamu sayang
--> 5 perkara? ambik ni..
a) dia yang caring
b) dia yang paling saya sayang
c) saya panggil die abang.... sebelum ni saya susah nak panggil orang lain abang.... bah kan abang kandung saya pun saya panggil name..... bagi saya itu perkataan yang mahal.... cuma sekarang ni kerja kene ade pembuka bicara untuk memudahkan interaksi dengan orang ramai.
d) saya harap dia akan menjadi milik saya selamanya sampai akhir hayat saya
e) saya rase nak bahagiakan die walau macam mana sekalipun
f) saya nak die sentiasa gembira dan sihat selalu bersama saya dan anak kami
g) saya tak nak ape-ape dari die, cukup dengan kasih sayang dan perhatian dari die sahaja

15. 8 perkara yang amat saya gilai
--> abang, aleeya, TV, resepi (hope nanti dapat masak tu, telefon, ani adik bongsu tu je kot...ntahle

16. pelukan atau ciuman?
--> i want to have and give both! itu salah satu cara tunjukkan kasih sayang dan rindu saya... haha

17. 8 perkara yang sering diucapkan
--> erm.., bushuk2 ibu ni, sayang abang, ok bole buat.... baik, alamak,
tak cukup lapan la..hehe

18. 8 buah buku yang baru dibaca?
--> alamak tak sempat nak bace..hehe

19. 8 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
--> baik-baik sayang saya masuk dalam blog saya, my baby you (mark anthony), kekasih yamg tidak dianggap kekasih, asma ul husna (boleh ke?), doa perpisahan by brothers, tak cukup lapan lagi...huhu

Aleeya da pandai nyarap.......

Semalam 1st time mak ngan ayah cakap aleeya da pandai nyarap... sukenye.... anak ibu da pandai nyarap, ibu tak sabar nak tengok aleeya jalan pulak.... tak sabar nak cerita ngan ayah pasal ni....

malam tadi die bile die da baring atas lantai nangis2 marah tak dapat nyarap.... hehehe... tolong die... wah kemain tegak lg kepale die... puas hati agaknye..... pas tu da penat rengek pulak....

ape pun ibu gembira sayang ibu ni da pandai.... belatih lagi sayang supaya lebih cekap lg.... sayang aleeya dan ayah jugak.... masa ni ibu tengah rindu sgt kat ayah... ibu tengah tunggu ayah tepon.... hope malam ni dpt panggilan daripada ayah..........









28 Oktober 2009

di mana letak nye keadilan

pagi tai joint la bdk2 ni minum kat pentry. kesian member...... huhuhu.... die da kawan ngan BF die da 6 tahun.... last2 semalam ade kad kawen sampai kat umah die, bf die kawen dengan orang lain.... sedihnye..... bayangkan 6 tahun.... kesian member, tumpang simpati jugak kat die..... die setia tau tunggu bf die..... sepanjang aku kenal tak pernah aku nampak die layan bdk2 llki lebih2... tak pe la mybe die bukan jodoh kite, maybe ade yang lebih baik drpd die yang akan boleh bajagie kan die.....

aku doakan kau sentiase gembire salu, lupakan die....... buat buku baru.....

26 Oktober 2009

hari yang fening... +++ rindu jugak kat abang

tu la tak tau nak tulis ape,... dk tengah keje ni... pening jugak nak wat kire2 ni... maklum la da lame cuti... otak pun berkarat jugak... kadang2 tu tempat pun da tak ingat ... maklumla 2 bulan tak pergi site.... datang offc mcm blurr22 je .....

dikire2 hari ni hari yang ke 6 abang da gi kje ... kat serawak... rindu kat abang... malam sebelum abang pergi tu ayu nangis tau... hehehe... tapi abang tak perasan pun.... xnak abang susah hati... ingat dlu mase mule2 kite nangis ... ayu nangis.... tapi mase pregnent lagi tak ble blaa..... ble katekan hari2 ayu nangis..... sebab rindukan abang,..... abang je tak tau.....

bulan ni kering abisss.......... aku tinggal dlm poket tinggal sen2 je... kat dlm akaun ade dlm RM 100 lbh... (xlbh dari 150) perrrhhh... hehehe... confirm....
gaji kuar awal sgt.... klo duit da de tu mcm2 nak kene gune.... kejab2 kang nak bli itu... nak bli ini... klo tak beli, mcm mn plak nak guna.... setakat ni aku memang la ikat perut skit..... sambil tu bole la kurangkan berat badan.... mengasah sisa lemak yang masih berbaki kat badan ni....
tak pe la... as long aku boleh belanje... belanje... klo tak duk la diam2.........

jumaat hari tu 1st time abang call dari kapal die.... rindu sgt.... mcm nak bual lame2 tapi mybe abang bizi skit.... maklum la baru kje... pastu die kate ade audit plak nak datang.... pas tu aku tanye la.... abang nak kene bace ape2 ke... mane le tau kan ,... hehe die gelak... orang sekarang keje la bukan belajo ,, jawab jela .... bile aku pikir balik ;;;''' ha'a... ape la sengal aku ni....
ape pun ayu rindu kat abang... ayu tunggu abang call tau.... luv u so much... every day every minutes and every second.... ayu berdoa semoga ayu menjadi isteri yang paling terbaik untuk abang....

We miss u so much Ayu & Aleeya Maisarah

21 Oktober 2009

RINDU S@NG@T

Baru sehari tak dpt tengok muka abang.
ayu rindu sgt kat abang..
abang kerja baik2 tau....
semoga kita sama saling sayang menyanyangi,
rindu merindui selamanya....
miss u so much...

20 Oktober 2009

Further Study

Tengh fikir ni mcm mn nak sambung belajar.
sampai bile nak jadi macam ni....
sementara umur masih boleh menerima pelajaran..
selagi ade peraan untuk sambung belajar...
selagi ade kudrat nak bergerak .....
selagi ade ongkos untuk sambung belajar....
akan aku usaha kan....
we wait and see!!!

19 Oktober 2009

B@IK2 S@Y@NG

Lagu ni di tujukan khas untuk insan yang paling istimewa dalam hidup ku

aku tak ingin
kau menangis bersedih
sudahi air mata dari mu
yang aku ingin erti hadir diri ku
kan menghapus duka mu sayang
kerna bagi ku
kau kehormatan ku
dengar dengarkan aku

Hanya satu pinta ku
untuk mu dan hidup ku
baik2 sayang
agar aku untuk mu

Hanya satu pinta ku
di siang dan malam mu
baik2 sayang
kerna aku untuk mu

semua keinginan
angkara ku lakukan
buat termampu ku sayang
kerna bagi ku kau kehormatan ku
dengardengarkan aku

14 Oktober 2009

@B@NG @YU N@K J@L@N2



rase mcm nak jalan2.... nak kuar dari rumah tu pastu nak ilang kan diri jab..... nak ilangkan diri dpd offc jab..... bukan sebab cuti bersalin, tapi cuti rehat....
tak de pape masalah pun.... ofc semua nya ok....entah la.... mybe..... klo bercuti hati ni lebih tenang.....

Entah la......... hati ni mcm.... entah la tak tau ape nak ckp.... tak tau nak luahkan mcm mn..... tapi ape pun aku akan cari masa yang sesuai.... bawak femly ku....

abang!!!.. jom la kite jalan2... ...
errmmmm... mybe susah skit kot sebab abang pun blom naik kerja lagi... tak pe ayu paham....

Diet

Bile bercerita pasal badan ni... hai tak tau la nak cakap ape....
sejak da lahirkan Aleeya ni... berat badan masih belum lagi turun....
buat masa ini aku cuba kurangkan makan nasi... harap2 berkesan la...

sarapan - nasi lemak @ nasi goreng
tebgahari - tengok la mkn biskut je... kadang tak de mase x mkn...
malam - makan nasi sikit (Sbb nak mkn ngan abang)


untuk percubaan , aku guna krim halia yang aku beli kat member dpd Cosway....
Ok la..... tapi aku tak tau lg berat badan aku sama ada turun ke belum....
tengok dari segi keadaan macam tak de perubahan lg....
ape pun aku kene la cuba kan....

ok la waktu rehatpn da tinggal setengah je ni... nak gi dating ngan Allah jab... semoga hidup ini diberi keberkatanNya.... Aminnnn............

13 Oktober 2009

B@JU B@RU UNTUK @LEEY@

hari ni ade rumah terbuka kat office....
orang ramai ble datang menjamu selera...
rehat pulak ikut daGee, V dan Qema pergo LENO...
Mcm2 dak Gee beli...
Aku nak tengok2 baju je...
tengok baju tido ok jugak.... cantiik.....
nak bli la yang seksi2 skit ... untuk abang.....
tapi tunggu dlu la....

perla plak Anakku....
baju mmg cantik2...
tunggu la aleeya da besor skit....
ibu akan blikan baju untuk leeya ye sayang...


ibu beli baju baru untuk aleeya ku sayang



12 Oktober 2009

AEON Bukit Tinggi Klang

Ahad lalu 11/10/2009 aku dengan femly pi umah orang kwen kat kelang...
dalam perjalan pergi tu lalu la tlok kemang...
lihat telatah penyokong di hari pembuangan undi pilihan raya kesil telok kemang
mcam2 telatah... lupa plak nak amek pic....

lepas pi umah kwen singgah kat Jaya Jusco kat bukit tinggi...
masuk pizza hutt.... macam telatah anak2 sedare ku... tapi seronok... lain kali ble mkn lg ramai2....

Love U all Xspecially to my husbund...
Ayu sayang abang selamanya sampai bile2...
Aleeya Maisarah... Buah hati kita jugak......
luv U.........


tgh tunggu pesanan...............


Mak ku yang disayangi, my little sister yg tembam Aniee


masih tunggu lg makanan....


Mak ku, anie n Nurul Umairah


dak aril ngan wife die ... tgh tunggu little baby jugak...


Along.. dengan nurul and Waniee........ yang comell....


Hapezz... Abang kecik kite ni...


Eda, Fareez dan si kecil md najib... pemimpin 1 Malaysia...


Posing Cute!!!


Nurul huda yang suka sgt makan mashroom soup.. 2 cawan... best tengok die mkn.. yummy2!!!!


Farezz... yang nakal dan comel... Pak Aji Cicak.... sbb die suke pkai songkok atau kopiah, cicak sebab die suke sebut cicak

Large Scraper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...